Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lidojumi uz Ēģiptes kūrortu Šarm eš Šeihu varētu tikt atjaunoti novembra beigās, decembra sākumā, šodien intervijā LNT raidījumā 900 sekundes sacīja Civilās aviācijas aģentūras (CAA) vadītājs Māris Gorodcovs.

Kā informēja Gorodcovs, Eiropas valstu atbildīgās iestādes patlaban paļaujas uz Lielbritāniju, kas uz Ēģipti situācijas izvērtēšanai nosūtījusi daudzus ekspertus un speciālistus. Lielbritānijas kolēģi regulāri sniedzot informāciju par paveikto un izdarītajiem secinājumiem.

CAA vadītājs uzsver, ka briti aizliegumu veikt lidojumus uz Šarm eš Šeihu sauc par īstermiņa risinājumu. Iespējams, lielāka skaidrība par iespējamo lieguma atcelšanu varētu būt jau šīs dienas beigās.

Gorodcovs atgādināja, ka CAA noteiktais aizliegums attiecās uz Latvijā reģistrētajām lidsabiedrībām. No Rīgas lidostas līdz šim lidojumus uz Šarm eš Šeihu veica Latvijas lidsabiedrība airBaltic, kā arī Ēģiptes lidsabiedrības, sadarbībā par tūrisma operatoriem kūrortā nogādājot tūristu grupas. Patlaban arī tās ir apturējušas lidojumus, tomēr šīs aviosabiedrības drīkst atsākt darbību šajā maršrutā, neņemot vērā Latvijas un Eiropas iestāžu noteiktos ierobežojumus.

Kā norādīja CAA vadītājs, aviācijā varētu tikt ieviestas sistemātiskas izmaiņas, kas gan tieši neesot saistītas ar konkrētiem terora aktiem. Viena no tām - Eiropas institūcijas pastiprināti pievērsīs uzmanību un uzraudzīs drošību trešo valstu lidostās.

Jau vēstīts, ka 31.oktobrī 23 minūtes pēc pacelšanās no Šarm eš Šeihas Sīnāja pussalā nogāzās Krievijas aviolaineris un katastrofā gāja bojā 224 cilvēki.

Ņemot vērā aizdomas, ka aviokatastrofa varētu būt saistīta ar terora aktu, līdzīgi kā citas Eiropas valstis CAA noteica aizliegumu lidojumiem uz Ēģiptes kūrortu Šarm eš Šeihu.

Kā aģentūrai LETA skaidroja lidostā Rīga, saskaņā ar ziemas lidojumu sarakstu reisus uz Šarm eš Šeihu veic divas aviokompānijas - airBaltic un čarterkompānija Air Cairo sadarbībā ar tūroperatoru GoAdventure. Uz Hurgadu čarterlidojumus veic iepriekš minētā Air Cairo.

Lidojumi uz citu Ēģiptes kūrortu - Hurgadu - nav aizliegti.

Komentāri

Pievienot komentāru