Finanses

Lielākais reģistrētais uzņēmums aizvadītajā nedēļā – SIA Nature Foods

Žanete Hāka, 30.10.2017

Jaunākais izdevums

Pagājušajā nedēļā Uzņēmumu reģistrā un komercreģistrā reģistrēti 185 jauni subjekti, kas ir par 11 subjektiem mazāk nekā pirms nedēļas, liecina UR dati.

Biedrību un nodibinājumu reģistrā tika reģistrēti 21 subjekts. No kopējā skaita visvairāk jeb 175 bija sabiedrības ar ierobežotu atbildību un 18 biedrības.

Aizvadītajā nedēļā lielākais reģistrētais uzņēmums pēc pamatkapitāla bija SIA Nature Foods – 750 tūkstoši eiro. Kompānijas juridiskā adrese ir Rīga, Ģertrūdes iela 53 – 7. Kompānijas vienīgais valdes loceklis ir Itālijas pilsonis Markus Masins.

Otrajā vietā pēc pamatkapitāla ir SIA Hanza Capital ar 50 tūkstošiem eiro.

Savukārt trešais lielākais uzņēmums, kas dibināts aizvadītajā nedēļā, ir SIA Vetmarket ar 20 tūkstošu eiro pamatkapitālu. Kompānija reģistrēta Ozolniekos, Kopielā 3. Tās valdes priekšsēdētājs ir Igaunijas pilsonis Veiko Saluste, un valdes locekļi – Lietuvas pilsonis Marius Balčunaitis un Latvijas pilsonis Jānis Rimeicāns.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Papildināta - SIA Nature Foods jaunas ražotnes izveidē investēs 34 miljonus eiro

Žanete Hāka, 10.05.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Nature Foods izsludinājis konkursu jaunas zirņu proteīna pārstrādes fabrikas projektēšanai un būvniecībai Jelgavā, liecina paziņojums Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Iepirkuma paredzamā līgumcena ir 9 miljoni eiro, un ražotni plānots būvēt Jelgavā, Prohorova ielā 13.

Plānots, ka ražotne tiks uzbūvēta līdz 2021.gada 31.decembrim. Iepirkums tiek īstenots ar CFLA atbalstu «Atbalsts ieguldījumiem ražošanas telpu un infrastruktūras izveidei vai rekonstrukcijai».

Pretendenti savus piedāvājumus var iesniegt līdz šā gada 31.maijam.

«Uzņēmuma Nature Foods dibinātājs, galvenais akcionārs un valdes loceklis ir Prof. Markus Masin no Vācijas. Uzņēmums strādā pie inovatīvu un veselīgu pārtikas produktu radīšanas. Kā pirmais ir radīts dzēriens HAPPEA, kura galvenā izejviela ir zirņu proteīns, kam pievienoti vairāki veselībai nozīmīgas uzturvielas, tai skaitā vitamīni B12 un D3. Dzēriens paredzēts vispirms jau vegāniem, kā arī lietotājiem ar laktozes nepanesamību. Šā dzēriena ražošana tiks uzsākta jau šā gada vasarā, sākotnēji ārpakalpojuma veidā rūpnīcā Zviedrijā. Tas būs pieejams trijās garšas versijās: Original, Vanilla un Chocolate, un tiks piedāvāts vispirms Vācijas tirgū, vēlāk pakāpeniski aptverot pārējās ES valstis, kā arī nozīmīgākajos tirgus citur pasaulē. Tirgus tendences Eiropā rāda, ka kopumā piena produktu patēriņš nedaudz samazinās, kamēr augu izcelsmes piena aizvietotāju dzērienu pārdošanas apjomi ievērojami palielinās, piemēram Vācijā par 18% gadā. Līdz šim populārākais produkts starp augu izcelsmes dzērieniem ir sojas «piens", taču pieprasījums pēc tā krītas par gandrīz 10% gadā,» skaidro uzņēmuma pārstāvji.

Komentāri

Pievienot komentāru