Atpūta

Lielākās tūrisma kompānijas pagaidām turpinās ceļojumu programmas uz Ēģipti

Db.lv, 20.10.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tūrisma operators "Join Up! Baltic" patlaban turpinās ceļojumu programmas uz kūrortiem Ēģiptē, informē uzņēmumā.

Lēmums pieņemts, balstoties uz Latvijas Ārlietu ministrijas un Ēģiptes Tūrisma pārvaldes ieteikumiem un rekomendācijām.

"Join Up! Baltic" vadītāja Sabina Saikovkaja atzīmē, ka tūristu vidū populārākie kūrorti Hurghadā un Šarm eš Šeihā atrodas tālu no robežām ar Gazu un Izraēlu. Turklāt šīm vietām nav arī lielceļu, kas pilsētas savienotu ar karadarbības zonām.

Vienlaikus Saikovkaja norāda, ka kompānija rūpīgi uzrauga situāciju reģionā, ievērojot visstingrākos drošības pasākumus, lai nodrošinātu maksimālu drošību visiem pasažieriem.

Saskaņā ar "Join Up! Baltic" datiem, šogad pieprasījums pēc ceļojumiem uz Ēģipti pieaudzis par 20%. Ēģipte ir populārākais galamērķis ziemas sezonā.

Pērn no Baltijas valstīm ar "Join Up! Baltic" uz Ēģipti devušies vairāk nekā 57 000 ceļotāju.

Tūrisma operators Tez Tour nākamajā nedēļā (24.oktobrī) iecerējis uzsākt ceļojumu programmu uz Ēģipti, tomēr, pastāvot jebkādiem drošības riskiem, gatavs reaģēt, lai nodrošinātu ceļotāju drošību.

“Mēs saprotam, ka Tuvajos Austrumos pašlaik ir saspringta situācija. Taču mēs rūpīgi sekojam līdzi notikumiem reģionā un ieklausāmies Ārlietu ministrijas rekomendācijās, lai izvērtētu visus riskus. Varu teikt, ka dažām kompānijām jau ir sākusies tūrisma programma uz Ēģipti un reisi notiek katru dienu,” saka Tez Tour Latvia vadītājs Konstantīns Paļgovs, piebilstot, ka uzņēmums izvērtē ne tikai informāciju, kas nāk no Ārlietu ministrijas, bet arī ļoti detalizētu informāciju par lidojumu drošību no aviokompānijām visā pasaulē.

“Tās [aviokompānijas] ļoti labi saprot riskus, kādi pastāv, pārlidojot dažādas citu valstu teritorijas. Tāpat mēs ievācam informāciju no mūsu birojiem citās valstīs un analizējam plaša spektra informāciju, kas ir gan publiski pieejama, gan ar konfidenciāla, lai pieņemtu savus lēmumus,” viņš uzsver.

Patreiz tieša aizlieguma ceļot uz Ēģipti nav, tāpēc tie tūristi, kas ir rezervējuši ceļojumus, tos arī gaida. Ceļojumu rezervāciju laiks sākas 6 – 9 mēnešus pirms paša brauciena, līdz ar to cilvēki ir ilgi gaidījuši un plānojuši šos ceļojumus.

“Ja atskatāmies pavisam nesenā pagātnē, pat pandēmijas laikā, kad pastāvēja dažādi riski, ceļojumi tomēr bija pieejami un cilvēki ceļoja,” norāda K. Paļgovs, piebilstot, ka Tez Tour plānotie reisi uz Ēģipti, sākot no 24. oktobra, patlaban notiks.

Tūrisma kompānija "Novatours" drošības apsvērumu dēļ ir atcēlusi ceļojumus uz Jordāniju, kā arī kompānija apsver veikt izmaiņas ceļojumiem uz Ēģipti.

Jau ziņots, ka palestīniešu kaujinieku grupējums "Hamās" 7.oktobrī veica negaidītu uzbrukumu no Gazas joslas, izšaujot vairākus tūkstošus raķešu un iefiltrējoties vairākās vietās Izraēlas teritorijā. "Hamās" uzbrukumā Izraēlā noslepkavoti vairāk nekā 1400 cilvēku. Izraēla atbildēja ar pretuguni un ir savilkusi karavīrus un kara tehniku pie Gazas joslas robežas, kā arī turpina bombardēt teroristu infrastruktūru Gazas joslā.

Latvijas Ārlietu ministrija (ĀM) ir brīdinājusi, ka Turcijā un Ēģiptē ir svārstīga drošības situācija, vietām pastāv protestu risks vai terorisma draudi. Tādējādi Latvijas iedzīvotāji ir aicināti neapmeklēt attiecīgo valstu pierobežas teritorijas, izvairīties no masveida pulcēšanās vietām, kā arī reliģisku vietu apmeklēšanas reliģisko svētku laikā. ĀM aicina bez pamatotas vajadzības pašlaik neapmeklēt arī Libānu un Jordānijas pierobežas teritoriju ar Sīriju.

Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic" atcēlusi visus plānotos lidojumus uz un no Telavivas līdz 2024.gada 1.janvārim.

Komentāri

Pievienot komentāru