Citas ziņas

Liepājas arhitekti godinās kluba V-10 dibinātāja piemiņu

Vēsma Lēvalde, 07.09.2012

Jaunākais izdevums

Vairāki arhitekti nolēmuši uzstādīt piemiņas zīmi uz Liepājas vidi veidojošo profesiju kluba V10 dibinātāja, uzņēmēja Vernera Pīlēna kapa.

Piemiņas zīmes izveidošanai viņi cer no amata brāļiem un kluba bijušajiem atbalstītājiem savākt 2000 latu. Jau uzsākti Vernera Pīlēna kapa vietas labiekārtošanas darbi Voldemāra Kandevica vadībā, informē bijusī Liepājas galvenā arhitekte Iveta Ansone. Piemiņas zīmes autors ir tēlnieks Raimonds Gabaliņš. Piemiņas zīme iecerēta kā pastmarku albums, no kura izplēstas visas lapas, palikusi tikai viena ar pastmarku, kurā attēlots Verners Pīlēns. Arhitekti cer piemiņas zīmi uzstādīt līdz 19.septembrim.

Vidi veidojošo profesiju klubs V10 ir biedrība, ko savulaik dibināja dizaina firmas Deko īpašnieks Verners Pīlēns un kas apvienoja Liepājas arhitektus, māksliniekus un dizainerus, kā arī viņu atbalstītājus. Kluba mērķis bija veicināt vidi veidojošo profesiju savstarpējo informatīvo apmaiņu, radošo un individuālo darbību un kopdarbību, profesionālo un ētisko darbības kritēriju paaugstināšanu. Klubam tika piesaistīti dažādu radošo profesiju pārstāvji, paplašinot informatīvās apmaiņas raksturu un diskusiju problemātiku. Kluba biedru vidū bija vairāki Latvijā pazīstami, ar Liepāju saistīti arhitekti un uzņēmēji. Pēc Vernera Pīlēna priekšlaicīgās aiziešanas 2008.gadā kluba darbība ir zaudējusi publicitāti.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mārupes novada Babītes pagastā sākts pārbūvēt Rīgas apvedceļu (A5) posmā no Rīgas robežas līdz pārvadam pār Jūrmalas šoseju (A10), informē "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

2,6 kilometru garajā posmā pārbūvēs abas brauktuves.

Pašlaik notiek sagatavošanās darbi, un posmā noteikts ātruma ierobežojums 50 un 70 kilometri stundā. Sākoties būvdarbiem, satiksmi abos virzienos organizēs pa vienu brauktuvi.

Pārbūves ietvaros paredzēts abās brauktuvēs mainīt ceļa segas konstrukciju un ieklāt asfaltbetonu trijās kārtās. Pārbūvētās ceļa segas kalpošanas laiks būs 20 gadu. Tāpat atjaunos pārvadu pār dzelzceļu. Divlīmeņu satiksmes mezglā ar Jūrmalas šoseju izbūvēs uzbērumu un nobraukšanas joslu no autoceļa A5 virzienā uz Jūrmalu.

Lai uzlabotu satiksmes drošību, veicot pārbūvi, tiks slēgts autoceļu A5, Babītes stacija-Vārnukrogs (V10) un Mēness ielas krustojums, līdz ar to no autoceļa A5 uz V10 un Mēness ielu būs iespējams tikai labais pagrieziens. Lai nodrošinātu iespēju nogriezties vajadzīgajā virzienā, 200 metru attālumā no šī krustojuma uz autoceļa A5 izbūvēs apgriešanās vietu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sākot no šodienas, 15. jūlija, jaunais Audi R8 Spyder V10, kas pirmo reizi tika prezentēts 2016. gada Ņujorkas Starptautiskajā autoizstādē, ir pieejams pasūtīšanai arī Latvijā.

Tā dabiskās vilkmes 5,2 l FSI dzinējs nodrošina līdz pat 397 kW (540 ZS) jaudu un 540 Nm griezes momentu, lai paātrinātu šo augstas veiktspējas superautomobili no 0 līdz 100 km/h 3,6 sekundēs, savukārt tā maksimālais ātrums ir 318 km/h. R8 Spyder ir ne tikai jaudīgāks par tā priekšgājēju, bet arī ātrāks par to.

Jaunizstrādātā Audi Space Frame virsbūve ir veidota no dažādām savstarpēji savienotām sastāvdaļām, kas ražotas no alumīnija un strukturāli integrētas oglekļa šķiedru pastiprinātas plastmasas. Tās vērpes stingums salīdzinājumā ar iepriekšējo modeli ir palielināts par 50%. Salīdzinājumā ar iepriekšējo modeli jaunais Audi R8 Spyder V10 patērē līdz pat 10% mazāk degvielas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ekskluzīvā intervijā db.lv Audi driving experience programas vadītājs Klaus Demels (Klaus Demel) atklāj, ka vairāk nekā 20 jauno Audi R8 un RS sērijas superauto dalība apmācības programas laikā Rīgā, Biķernieku trasē būs līdz šim lielākais superauto desants Baltijā.

Atgādināsim, ka pasaulē pazīstamais Audi Sportscar Experience pasākums šogad, no 8. līdz 18.augustam, norisināsies arī Latvijā, Biķernieku trasē. Audi driving experience programas vadītājs atbildēja uz dažiem db.lv jautājumiem.

Vai ir tiesa, ka Audi Sportscar Experience pēc desmit gadu pārtraukuma atgriežas Latvijā, Biķernieku trasē ar lielāko Audi R8 sporta automobiļu desantu kāds līdz šim ir redzēts Baltijā?

Tā ir taisnība. Tajā brīdī, kad plānojām mūsu atgriešanos Rīgā, bija skaidrs, ka tam ir jābūt ar lielāku jaudu un vērienu, nekā tas bija pirms desmit gadiem. Superjaudīgu automobiļu flote ar tādiem dārgakmeņiem kā jaunais Audi R8 V10 Plus, kam ir pāri par 600 ZS liela jauda. Mūsuprāt, tas ir labākais veids, kā nodemonstrēt, ko nozīmē kaisle, ātrums un jauda.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lamborghini apstiprinājis auto tirgū dzirdamās baumas - paziņojis, ka pārtrauks V10 Gallardo ražošanu, vēsta Relaxnews.

Lai gan Itālijas superauto kompānijas plānos jau ir tā aizstājējs, kas tikšot laists klajā 2013. gada beigās, informācija par šī auto, kuram ir divas sēdvietas, 5,2 litru motors un četru riteņu piedziņa, «došanos pensijā» auto fanu vidū tiek uzņemta ar skumjām.

Gallardo nonāca pārdošanā 2003.gadā un pēdējo 10 gadu laikā ir kļuvis par visu laiku populārāko Lamborghini.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

FOTO: Pirmais Lamborghini, kas beidzot ir piemērots Latvijas ceļiem

Aldis Zelmenis, 28.09.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lamborghini Urus ir pirmais Lamborghini, kas beidzot ir piemērots Latvijas ceļiem un arī vieglam bezceļam, pirmais Lambo ar četrām durvīm un pirmais Lambo ar iespaidīgu bagāžnieku

Izbraukt ar Lamborghini?! Tas skan vilinoši, un tieši šādu iespēju DB autoapskatniekam nodrošināja Lamborghini reģionālais importētājs Baltijā Auto 100. Testa objekts – jaunais super SUV Lamborghini Urus. Vieta: Igaunija, Tallinas apkārtne. Īpašs auto, kaut vai tikai tāpēc, ka itāļu sporta automobiļu ražotājam šis būs jau otrais sānsolis, ko cits itāļu sporta auto meistars Ferrari uzskata par nepieņemamu un pat daļēji nosodāmu rīcību. Laiks rādīs, vai Ferrari tā domās arī pēc gada vai pieciem. Katrā gadījumā jaunais Urus šobrīd visā pasaulē sacēlis milzu ažiotāžu, un tas rezultējies ar jaunu klientu pieplūdumu. Neslēpsim, ka arī Baltijā par šo modeli ir sakāpināta interese. Lamborghini reģionālā pārstāvja darbinieki pačukstēja, ka arī Latvijā jau «briest» Urus klienti. Protams, jaunajam Urus nav nekāda sakara ar 90. gados ražoto pusmilitāro Lamborghini LM002 jeb Rembo-Lambo. Šis vairs nebūs dārgs eksperiments ar niecīgu automobiļu tirāžu. Lamborghini Urus ir Volkswagen grupas unifikācijas paraugs, jo tā pamatā varēs atrast tehniku, kas ir Audi Q7&Q8, Porsche Cayenne, Bentley Bentayga vai VW Touareg rīcībā. Cita lieta, ka daudzas sastāvdaļas, regulējumi ir unikāli un pieejami tikai Urus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Frankfurtes autoizstādē Itālijas autoražotājs Lamborghini prezentē Gallardo LP 570-4 Squadra Corse. Superauto cena ir 191 100 eiro, vēsta Relax News.

Lamborghini Gallardo LP 570-4 Squadra Corse esot visu laiku ātrākā Lamborghini Gallardo versija. Squadra Corse savu nosaukumu ieguvusi no Lamborghini nesen radītās sacīkšu divīzijas, bet iedvesmas pamatā ir Lamborghini Gallardo Super Trofeo sacīkšu auto.

Squadra Corse drīkst braukt pa koplietošanas ceļiem, aprīkota ar 570 zirgspēku V10 dzinēju.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Japāņu premium ražotāja Lexus spēkstaciju aptverē kopš šī gada ir parādījies visu laiku jaudīgākais un sportiskākais V8 motors, kas iekārtojies Lexus RC-F kupejas motortelpā. Tāda auto Lexus nekad vēl nav bijis

Savulaik vācu autosporta leģenda un kompānijas Porsche slavenais testpilots Valters Rērls (Walter Röhrl), izklāstot Štutgartes sporta auto filosofiju, uzsvēra, ka Porsche ir jābūt ne tikai ātriem un sportiskiem sacīkšu trasē, ar šo auto var tikpat patīkami aizbraukt uz veikalu pēc piena vai maizes. Pēc šāda principa ir būvēta arī jaunā Lexus RC-F. No vienas puses, tā būs sacīkšu trasēm atbilstoša bestija, bet, no otras – ārpus trases tā būs mierīga un paklausīga 2+2 sēdpozīcijas koncepta Gran Turismo kupeja, ar ko doties, piemēram, romantiskā un komfortablā braucienā pa Francijas Rivjēru.

Kāpēc tas būtu jāpērk

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

LG pieaudzis gan apgrozījums, gan peļņa

Žanete Hāka, 29.10.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ņemot vērā aizvien pieaugošo konkurenci gan televizoru, gan viedtālruņu segmentos, LG Electronics trešā ceturkšņa tirdzniecības apjoms salīdzinājumā ar iepriekšējiem trīs mēnešiem palielinājies par 0,7% un sasniedzis 12 miljardus dolāru, bet pamatdarbības peļņa šajā periodā pieaugusi līdz 251,5 miljoniem dolāru.

Struktūrvienība Home Appliance & Air Solution Company nodrošinājusi kopējo tīro peļņu šā gada trešajā ceturksnī 106,76 miljonu ASV dolāru apmērā.

LG Home Entertainment Company trešajā ceturksnī strādājusi ar 3,67 miljardu dolāru tirdzniecības apjomu, kas ir par 9% vairāk nekā iepriekšējā ceturksnī, galvenokārt pateicoties stabilam UHD un OLED televizoru pārdošanas apjomam tādos tirgos kā Ziemeļamerika, Latīņamerika un NVS valstis. Rentabilitāte ceturkšņa salīdzinājumā palielinājusies arī, pateicoties produktu piedāvājumu un izmaksu struktūras uzlabojumiem. Ņemot vērā mēreno televizoru pieprasījumu pasaulē, LG plāno veicināt rentabilitāti, palielinot marketinga koncentrēšanos premium segmentā un vienlaikus turpinot uzlabot izmaksu konkurētspēju.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Konstatēta jauna Apple ierīču operētājsistēmu ievainojamība, kas līdzinās pagājušajā gadā atklātajam Android lietotāju biedam Stagefright.

Stagefright 2015.gadā tika atzīts par vienu lielākajiem Android apdraudējumiem. Šai operētājsistēmas kļūdai, kas atradās Mediaserver, bija raksturīgs tas, ka bija iespējams inficēt savu datoru, vienkārši atverot e-pastu, pārlūkojot internetu vai arī saņemot mediju failu MMS īsziņā.

Kā norāda drošības eksperti, līdzīga kļūda tagad apdraud iPhone, iPad, iMac un MacBook lietotājus. Pirms nedēļas Apple attapās un laida klajā kodus OS X un iOS operētājsistēmu drošības caurumu aizlāpīšanai. Pat pieciem no šiem drošības caurumiem ir līdzīgs darbības mehānisms kā jau pieminētajam Stagefright.

Līdzīgi kā Android ievainojamības gadījumā, hakeri izmanto mehānismu, kā Apple ierīces apstrādā attēlu failus, lai atveidotu sīktēlus (angl. – thumbnail). Sīktēla izveidošanas kodā esošo drošības caurumu var izmantot kaitniecisks attēla fails, ieskaitot BMP un TIFF formātus, lai attālināti inficētu pieejamās ierīces.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ņemot vērā Audi nākotnes attīstības plānus, šonedēļ Kauņā atvērts jauns Audi salons. Līdztekus Moller Auto Rīga, kas ir vienīgais Audi Sport dīleris Latvijā, arī Kauņas salons ir kļuvis par vienīgo Audi Sport dīleri Lietuvā.

Jaunajā Audi salonā Kauņā vienlaikus tiks izvietoti 12 zīmola modeļi, tostarp Audi Sport flagmanis R8 V10 plus, kā arī Audi S un RS sērijas modeļi.

Jaunā salona kompleksā ir integrētas servisa telpas, kur darbavietas ir izveidotas un aprīkotas atbilstoši Audi standartiem: astoņi darba lifti un vieta tiešai automobiļa pieņemšanai ar bremžu un piekares pārbaudi, kā arī datorizēti riteņu savirzes stendi. Ir uzstādīta eļļas atjaunošanas sistēma un ir atsevišķa telpa dzinēja un pārnesumkārbas remontam.

Jaunais Audi salons ir kļuvis par akreditētu Audi Approved:plus pārstāvi, iegūstot tiesības tirgot lietotus automobiļus.

Komentāri

Pievienot komentāru