Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Liepājas mēra Ulda Seska biroja vadītāja Antra Brūna un mēra padomniece Vita Plūksna nodibinājušas uzņēmumu SIA Grīvas-BIO, kas plāno Nīcas novadā audzēt Kalifornijas slieku hibrīdus un ražot biohumusu.

SIA Grīvas-BIO dibināta šā gada novembrī ar 600 latu pamatkapitālu. Kapitālsabiedrība ieguvusi Kurzemes Biznesa inkubatora statusu. Doma pievērsties privātbiznesam esot jau vairākus gadus, Db.lv apgalvoja Antra Brūna. Ražošana paredzēta viņas ģimenes īpašumā Nīcas novadā, tomēr ražošanu varētu sākt ne ātrāk kā pēc gada. Jautāta, vai pašvaldības darbā viņa neredz perspektīvu, domes priekšsēdētāja biroja vadītāja atzina, ka slieku audzēšana paredzēta pagaidām kā brīvā laika nodarbe, tomēr griboties kaut ko «saimniekot pašai». Uzņēmuma trešā dalībniece ir Antras Brūnas māsa.

Kurzemes Biznesa inkubatorā darbojas arī SIA Eco Lights & Service, ko vada bijušais Liepājas domes īpašumu pārvaldes vadītājs Uldis Pētersons. Uzņēmums plāno ražot ārējā LED apgaismojuma lampas un to konstrukcijas ielu, rūpniecisko objektu un dzīvojamo māju kvartālu apgaismošanai. Viens no mērķiem ir izveidot videi draudzīga un ekonomiska apgaismojuma ražotni Liepājas pilsētā. Kā sadarbības partneris projekta realizācijā norādīts Vācijas uzņēmums 2K Moxa Lighting GmbH. Cieša sadarbība ar pašvaldību ir arī KBI uzņēmumam SIA Rietumu ziņas. Uzņēmums norādījis, ka izstrādājis inovatīvu pieeju ziņu un jaunumu satura radīšanai, izmantojot dažādus jaunāko tehnoloģiju iespējas – skaņa, video, attēli. «Augsta klientu (lietotāju) lojalitāte un aktīva iesaistīšanās satura radīšanā ir pamatnosacījums veiksmīgas darbības pilnveidošanai,» teikts uzņēmuma vizītkartē KBI mājaslapā. Pašvaldība ir viens no KBI sadarbības partneriem.

Komentāri

Pievienot komentāru