Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ledushalli Liepājas metalurgs un SIA Ledushalle Liepājas metalurgs kapitāla daļas savā īpašumā iegūst SIA Liepājas Olimpiskais centrs, kas iesniedzis izdevīgāko finanšu piedāvājumu – iegādāties halli ar firmas kapitāla daļām par 500 tūkstošiem eiro, raksta liepajniekiem.lv

Tādu lēmumu ir pieņēmis maksātnespējīgās akciju sabiedrības Liepājas metalurgs administrators Haralds Velmers. Pirkumu Liepājas dome jau bija plānojusi, vēloties saglabāt ledushalli par pilsētai svarīgu sporta objektu. Tādēļ septembrī dome nolēma palielināt LOC pamatkapitālu par 100 tūkstošiem eiro. Par halli LOC norēķināsies, ņemot kredītu, savukārt, lai to Olimpiskajam centram palīdzētu atdot, pašvaldība turpmākos četrus gadus par tādu pašu summu katru gadu palielinās uzņēmuma pamatkapitālu. Darījums ar "Liepājas metalurgu" vēl būs jāapstiprina domei.

Liepājas ledushalli vēlējies pirkt vēl kāds pretendents – SIA R89, kurš piedāvājis vien 141 tūkstoti eiro. Ja piedāvājumi ir tik atšķirīgi, vai pašvaldība nav stipri pārmaksājusi, Kurzemes Vārds jautāja domes izpilddirektora vietniekam Ronaldam Fricbergam, kurš skaidroja, ka otra pretendenta cena nebija adekvāta. Iepriekš Latio pēc bankas Citadele pasūtījuma bija vērtējis īpašumu, un tā summa bija krietni virs Liepājas domes minētās summas. Arī pēc pašvaldības pasūtījuma tika veikti divi atsevišķi īpašuma vērtējumi, un Citadelei pierādīja, ka piedāvājums ir visadekvātākais – tā ir ātrās realizācijas cena, tur notika diezgan liela tirgošanās ar Citadeli.

Bet par tik zemu cenu, kā piedāvājis otrs pretendents, nodrošinātie kreditori nemaz nebūtu piekrituši halli pārdot. Ja pašvaldība nepirktu ledushalli, diez vai tā tiktu ekspluatēta arī turpmāk. Banka būtu varējusi to aizslēgt ciet, bet pircēji vēlējās saglabāt pilsētai hokeju.

Tā nebija atklāta izsole, bet gan interesentiem bija jāiesūta savi finanšu piedāvājumi, atgādināja SIA Liepājas Olimpiskais centrs valdes loceklis Gatis Griezītis. Bija vairāki nekustamā īpašuma vērtējumi, zem 700 tūkstošiem nebija neviens. «Kas notiks ledushallē turpmāk? Nekas nemainās. Turpināsim slidot!» sacīja G. Griezītis.

Komentāri

Pievienot komentāru