Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Igaunijas jaunuzņēmums „LiTech“, kas piedāvā programmatūru datu kvalitātes problēmu risināšanai, ir spēris lielu soli, uzsākot sadarbību ar SEB banku Igaunijā, Latvijā un Lietuvā.

Datu tehnoloģiju jaunuzņēmums „LiTech“, kas šopavasar piesaistīja investīcijas savas darbības finansēšanai, ir uzsācis sniegt datu uzraudzības pakalpojumus vienas no lielākajām Baltijas bankām – SEB bankas filiālēm Igaunijā, Latvijā un Lietuvā. „LiTech“ izstrādātais rīks sniegs bankai skaidrāku priekšstatu par datiem, to kvalitāti un kļūdu rašanās iemesliem.

"Mēs kā jaunuzņēmums esam ļoti gandarīti, ka mums ar SEB ir vienāds redzējums par datu pasauli, un ka banka izprot datu kvalitātes un uz datiem balstītas pārvaldības svarīgo nozīmi mūsdienu uzņēmējdarbībā. Vienas no lielākajām Skandināvijas bankām pievienošanās mūsu klientu pulkam ir nozīmīgs solis, un mēs ļoti novērtēsim viņu atsauksmes un sadarbību, kas ļaus mums uzlabot lietotnes funkcionalitāti," stāsta „LiTech“ līdzdibinātājs un izpilddirektors Raiko Limmarts.

"Ieviešot jaunu programmatūru un risinājumus, vienmēr tiek pieņemts, ka tie palīdzēs optimizēt resursus. "LiTech" lietotnes integrācija vienkāršo bankas procesus un ļauj pieņemt vēl detalizētākus un personalizētākus lēmumus, pamatojoties uz apkopotajiem datiem," stāsta vadīja projektu SEB Igaunija IT un produktu attīstības vadītājs Andruss Tamms.

Šā gada martā „LiTech“ piesaistīja investīcijas 500 000 eiro apmērā ar mērķi tālāk attīstīt lietotni un apgūt jaunus tirgus. Igaunijā jaunuzņēmums palīdz pārvaldīt datu kvalitāti arī Reģistru un informācijas sistēmu centram un telekomunikāciju uzņēmumam „Telia“.

„LiTech“ ar savas lietotnes izstrādi nodarbojas kopš 2019. gada, nodrošinot risinājumu kļūdu un anomāliju atklāšanai datos, datu kvalitātes uzraudzībai un uzlabošanai.

Augstāka datu kvalitāte palielina datu uzticamību un izmantojamību un ļauj uzņēmumiem pieņemt precīzākus lēmumus attiecībā uz savu uzņēmējdarbību. Turklāt lietotnes izmantošana ļauj ietaupīt datu inženieru un analītiķu laiku, automatizējot lielu daļu datu testēšanas procesa.

Komentāri

Pievienot komentāru