Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valdības noteiktā Covid-19 ārkārtējā stāvokļa un vairākkārtējo mājsēžu dēļ Līvu akvaparkam kopumā 2021. gada 12 mēnešos saimnieciskā darbība bija atļauta tikai četrus mēnešus, turklāt ar būtiskiem apmeklētāju skaita ierobežojumiem.

Pārējos astoņus gada mēnešus daudzfunkcionālā ūdens atrakciju parka 18 000 m2 plašais iekštelpu un āra komplekss pilnībā bija slēgts. Pēc uzņēmuma operatīvajiem finanšu rādītājiem, SIA “ Akvaparks” zaudējumi 2021.gadā sasnieguši 860 000 eiro.

Kaut uzņēmums ir slēgts apmeklētājiem, ēka tiek uzturēta tā, lai nodrošinātu hidrotehniskās būves iekārtu darbspēju un neapdraudētu kompleksa ēkas strukturālo stabilitāti un spētu atjaunot darbību. Tā kā SIA “Akvaparks” ir energointensīvs uzņēmums un tirgū krasi pieauga energoresursu cenas, būtiski palielinājās uzturēšanas izmaksas. Diemžēl pieaug arī citas fiksētās izmaksas.

Šobrīd, pēdējā lieguma strādāt laikā, SIA “Akvaparks” saņemto valsts atbalsta maksājumu summa gada pēdējā ceturksnī sedza tikai 25% no fiksētajām izmaksām, ieskaitot darba algas.

Uzņēmumā norāda, ka "līdzšinējā valsts striktā politika un neloģiskie, nesaprotamie ierobežojumi Covid-19 dēļ Latvijā, tūristu plūsmu "atdeva" kaimiņvalstīm Lietuvai un Igaunijai, kur ierobežojumi bijuši samērojami un adekvāti".

"Tuvojas jaunā tūrisma sezona un, ja, pastāvošie ierobežojumi paliks spēkā vēl kādus mēnešus, kamēr kaimiņvalstīs tūrisma nozarē, tajā skaitā iekštelpu ūdens atrakciju, izklaides un atpūtas vietās aizliegums uzņēmējdarbībai nav, tad Latvijas valdība varēs nākt klajā ar gala ziņojumu par uzreiz vairāku nozaru paketes “sakārtošanu”", uzsver Līvu akvaparka izpilddirektore Velta Lasmane.

Viņasprāt, "tad, kad palikušiem šo nozaru uzņēmumiem tiks ļauts strādāt, pašreizējos apstākļos, bez valsts finansiālā atbalsta tik un tā neiztikt.”

"Līvu akvaparks" darbojas kopš 2003. gada 30. decembra. Kompleksa izveidē un attīstībā ieguldīti 18 miljoni eiro. Kopējais apmeklētāju skaits kopš atvēršanas 4,53 milj. Vidēji gadā uzņem 300 000 atpūtnieku (pirms pandēmijas), puse no tie ir valsts viesi.

Komentāri

Pievienot komentāru