Atpūta

LMA studente iekļūst prestiža dizaina konkursa finālā

Lelde Petrāne, 19.04.2016

Jaunākais izdevums

Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) Dizaina nodaļas, Modes mākslas apakšnozares 4. kursa studente Evija Šaitere šogad startēs starptautiskā Fashion Future for Hong Kong 2016 modes dizaina konkursa finālā, kurā Eiropas augstskolām tika paredzētas vien četras finālistu pozīcijas. LMA sacentīsies ar tādām pasaules līmeņa augstskolām kā Londonas Central Saint Martins, Parīzes Institut Français de la Mode u.c.

Ikgadējais Fashion Future for Hong Kong 2016 konkurss nodrošina ievērojamu platformu, kas dod iespēju vietējiem un starptautiskiem dizaina talantiem prezentēt savas jaunās modes kolekcijas, uzsver augstskola. Šaiteres Backbone Block kolekcija konkursā startēs kā viena no četriem Eiropas jauno dizaina talantu darbiem, pārstāvot ne tika Latvijas, bet arī Eiropas jaunos modes dizaina talantus.

«Latvijas Mākslas akadēmijai jau sen ir vairāki sadarbības partneri Eiropā - tagad arī Āzijā. Šis konkurss bija unikāla izdevība pārstāvēt LMA un mūsu valsti kontekstā, kas paver plašas iespējas sadarbības uzsākšanai ar jauniem partneriem – ražotājiem, dizaineriem, māksliniekiem,» stāsta Latvijas Mākslas akadēmijas rektors Aleksejs Naumovs.

Fashion Future for Hong Kong 2016 konkurss izceļas ar spēcīgu žūriju un slēgtu balsojumu, kurā katram dalībniekam tiek piemērots kārtas numurs, neatklājot nedz to vārdus, nedz arī pārstāvēto valsti. Slēgtā konkursa iesniegumi tika vērtēti pēc radošuma un oriģinalitātes, materiālu izvēles, kā arī vispārīgās pievilcības un produkta konkurētspējas. Evijas Šaiteres kolekcija Backbone Block sastāv no 4 sieviešu apģērba komplektiem.

Modes konkurss un Fashion Future for Hong Kong 2016 festivāls norisināsies Honkongā, Ķīnā no 7.-14. jūnijam Honkongas konferenču un izstāžu centrā (HKCEC).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Otrdien, 24. oktobrī tika atklāta 27. Rīgas modes nedēļa, kas līdz 28. oktobrim pulcēs vienkopus starptautisko modes sabiedrību.

Riga Fashion Week (RFW) laikā gaidāmas ne tikai Latvijas dizaineru modes skates, bet arī vairāki radoši un izglītojoši pasākumi, kas tiek organizēti, lai Rīgā svinētu modi un mākslu.

Šoruden RFW programma ietvers tādu Latvijas dizaineru modes skates kā Anna Led, Atis Artemjevs, Dace Bahmann, Katya Katya, Natalija Jansone, Nóló, One Wolf, Talented, KULT, AntiStar, Bulichev, QooQoo, Aristocrat Kids un Paade Mode, kā arī ārvalstu dizaineru skates: BIRYUKOV(Krievija), Lena Lumelsky(Beļģija), DiLiborio(Itālija) un Diana Arno(Igaunija).

27. Rīgas modes nedēļas ietvaros tiek plānoti vairāki radoši pasākumi, viens no tiem – ievērojamajam modes namam Christian Dior veltītas izstādes «Dior» atklāšana Modes muzejā, Grēcinieku ielā 24.

Komentāri

Pievienot komentāru
Dzīvesstils

FOTO: modes skate bijušajā tekstilrūpnīcā Rīgas manufaktūra

Lelde Petrāne, 07.06.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bijušajā tekstilrūpnīcā «Rīgas manufaktūra» 90-to gadu gaisotnē norisinājās ikgadējā Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) studentu modes skate, kurā tika demonstrētas 19 spilgtākās Dizaina nodaļas Modes mākslas apakšnozares studentu kolekcijas.

2018. gads LMA modes katedrai ir īpašs, jo tiek atzīmēti 25 gadi, kopš Latvijā ir pieejama profesionāla augstākā izglītība modes dizaina jomā.

Kolekcijas tika demonstrētas rūpnīcas angārā. Kā centrālie scenogrāfijas elementi plašās telpas piepildīja senatnīgas mucas, kabeļi un starmešu gaismu spēles, kas aizveda gadu desmitus tālā pagātnē.

LMA modes skatē savas kolekcijas sievietēm un vīriešiem demonstrēja modes dizaina bakalaura un maģistra programmu studenti: Laura Valtera, Anna Elizabete Kasparsone, Ieva Kupcāne, Elīna Grīnberga, Baiba Tamane, Marta Laima Mielava, Elīna Baltace, Una Bērziņa, Sanita Kapeika, Dita Enikova, Romija Štāle, Ksenija Belca-Beslere, Anita Leina, Monta Petersone, Evija Šaitere, Arvis Kantiševs, Anna Gulbe, Karina Krista Līkanse un Laima Jurča.

Komentāri

Pievienot komentāru