Ražošana

LU studentu Biznesa inkubatorā uzsāks attīstību 60 jaunas biznesa idejas

Dienas Bizness, 14.10.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Noslēgusies pieteikšanās Latvijas Universitātes (LU) studentu Biznesa inkubatora 2015./2016.akadēmiskā gada sezonai. No 87 pieteikumiem izvēlētas 60 jauno uzņēmēju komandas - trīsreiz vairāk nekā pērn, informē LU studentu Biznesa inkubatora pārstāve Nataļja Kornišova.

Saskaņā ar jauno Lean Startup darbības pieeju, pilnu inkubācijas procesu varēs iziet tikai puse no komandām. Plašs ir arī inkubējamo biznesa ideju klāsts – no kvalitatīvu vīriešu apavu ražošanas līdz radona gāzes starojuma aizsardzības risinājumiem.

Lean Startup pieeja paredz maksimālu un daudzpusīgu biznesa idejas testēšanu pirms tās palaišanas tirgū. 60 komandām, kuru biznesa idejas tika atzītas par dzīvotspējīgām, jau pirmajos trīs inkubācijas mēnešos būs jāsasniedz redzams savas biznesa idejas attīstības rezultāts un 2016. gada janvārī prezentēt to pieredzējušu uzņēmēju un ekspertu komisijai. 30 komandas, kas savas idejas realizēšanā rādīs vislielāko progresu, turpinās attīstību Biznesa inkubatora nākamos 9 mēnešus – līdz 2016.gada septembrim.

Savā ceturtajā darbības sezonā LU studentu Biznesa inkubators ienāk arī ar jaunu identitāti. Turpmāk jauno uzņēmēju garu un panākumus pavadīs ozolzīle. « Dižozols ir Latvijas Universitātes, zināšanu un tradīciju simbols. Padarot ozolzīli par LU jauno uzņēmēju simbolu, mēs vēlamies akcentēt, ka inovācijas un uzņēmēja gars ir lielā mērā saistīti ar izglītību, » par jauno identitāti pastāstīja LU studentu Biznesa inkubatora vadītājs Mikus Losāns.

Trijos gados, darbojoties LU Ekonomikas un Vadības fakultātes paspārnē, LU studentu Biznesa inkubatorā ir saņēmuši atbalstu vairāk nekā 50 komandas, 28 absolvēja – 15 no tām turpina savu darbību kā SIA arī pašlaik.

Komentāri

Pievienot komentāru