Jaunākais izdevums

Tevi varētu interesēt

Dalies ar šo rakstu

Pirmo picēriju Picas meistars Kristaps Berķis atvēra Ogrē, otro – Rīgā, Pārdaugavā, bet šovasar nolēma iesoļot galvaspilsētas centrā, trešdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Pirms vairākiem gadiem Kristapam viņa toreizējā darba vietā tika piedāvāts paaugstinājums amatā, taču tam trūka nepieciešamo valodas zināšanu, tāpēc viņš nolēma tās padziļināt ārzemēs.

«Braucu nevis uz Angliju vai Ameriku, kur dodas lielākā daļa, lai labi nopelnītu, bet gan uz Kipru, lai mācītos valodu un veltītu laiku sev,» saka Kristaps. Kiprā viņš pavadīja pusgadu – ne daudz, ne maz, bet gan tieši tik ilgu laiku, lai pārdomātu dzīvi, saprastu, kas pašam ir lielākās dzīves vērtības.

«Daždien uzmācās skumjas, ka esmu projām un nevienam neesmu vajadzīgs, taču tā bija laba iespēja pārdomāt dzīvi. Šī pieredze deva spēku uzņemties risku un nebaidīties,» saka Kristaps. Kiprā viņš strādāja vairākos ēdināšanas uzņēmumos – gan ķīniešu, gan franču, gan persiešu. Vienā no tiem piedāvāja arī picas, bet šī ēdiena gatavošanu viņš apguva, atgriežoties mājās – gan klejojot internetā, gan diskutējot ar draugiem un paziņām, gan pašam eksperimentējot virtuvē. Viņa tēvs ilgus gadus strādājis par pavāru, tāpēc Kristaps domā, ka ēst gatavošanas prasme viņam ir iedzimta un pica ir tikai viens no ēdieniem, kas labi padodas.

Atgriežoties no Kipras, viņam radās ideja atvērt savu ēdināšanas uzņēmumu, un kopā ar biznesa partneri Kristaps izveidoja picēriju. «Man bija ideja, viņam – nauda. Atvērām picēriju, kas tagad ir diezgan populāra – Picu darbnīca. Kopā uztaisījām, gadu nostrādājām, bet mūsu uzskati atšķīrās, un izlēmām katrs iet savu ceļu. Tā kā tā bija mana ideja, pilnveidoju to un pēc kāda gada atvēru pats savu picēriju,» viņš stāsta.

Katru gadu viena

Kristaps pats ir no Rīgas, taču pirmo picēriju viņš 2013. gadā atvēra Ogrē. «Stratēģiski skatījos dažādas vietas, vērtēju, cik apmeklētāju katrā varētu būt. Atradu Ogrē piemērotas telpas un sāku šeit,» viņš saka.

Visu rakstu Picas garšo joprojām lasiet 9. septembra laikrakstā Dienas Bizness.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Picu darbnīcu tīkls izplešas

Dienas Bizness, 01.06.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Patlaban darbojas sešas «Picu darbnīcas» – īpašnieka baušķenieka Renāra Roņa hobijs piecu gadu laikā pārvērties nopietnā uzņēmumā, vēsta reģionālais laikraksts Bauskas Dzīve.

Jaunāko, sesto picēriju 21. maijā atklāja Rīgā, Ģertrūdes ielā. R. Ronis atzīst, ka tagad jāsakārto uzņēmuma iekšējā struktūra, pēc tam atvēršot vēl vismaz divas «Picu darbnīcas».

«Picu cepšana savulaik man bija hobijs. Receptes izstrādāju pats, taisīju, kā pašam tīk,» stāsta R. Ronis. Uzņēmējs mācījies Bauskas 1. vidusskolā, ieguvis baņķiera izglītību un maģistra grādu sociālajās zinībās. Pirms uzņēmuma atvēršanas strādājis ar analītisko informāciju Latvijas Bankā. 2009. gadā radusies vēlēšanās atpūsties no visa ierastā un savu hobiju pārvērst uzņēmējdarbībā.

«Pats strādāju, apkalpoju klientus un guvu pozitīvas emocijas. Panākumus nodrošināja tas, ka piedāvāju labu produktu, par ko pats atbildu,» saka R. Ronis. Pirmā ēstuve izveidota Jelgavā, otrā – Rīgā, trešā – Bauskā.

Komentāri

Pievienot komentāru