Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

McDonald's jaunos papīra salmiņus - ko ASV ātrās ēdināšanas gigants raksturojis kā «videi draudzīgus» - nevar pārstrādāt, ziņo BBC.

Pagājušajā gadā McDonald's atteicās no plastmasas salmiņiem, kaut arī tie bija pārstrādājami, visās Apvienotās Karalistes filiālēs, pasludinot to kā soli uz «zaļāku» dzīvesveidu.

Taču - kā norāda McDonald's - jaunos papīra salmiņus šobrīd nav viegli pārstrādāt un tie ir jāizmet kopējos atkritumos. Materiāls kā tāds esot pārstrādājams, taču biezums pārstrādi apgrūtina.

McDonald's no plastmasas uz papīra salmiņiem Apvienotajā Karalistē un Īrijas Republikā pārgāja pagājušā gada rudenī.

Salmiņus ražo uzņēmums Transcend Packaging.

Par jaunajiem salmiņiem tika saņemtas sūdzības no klientu puses. Tā, piemēram, tika norādīts, ka tie izšķīst pirms vēl pagūts dzērienu izdzert. Un īpaši grūti tie lietojami kokteiļos.

«Klientu atsauksmju rezultātā mēs esam stiprinājuši savus papīra salmiņus, tāpēc, lai gan materiāls ir pārstrādājams, to pašreizējais biezums apgrūtina pārstrādi,» norāda ātrais ēdinātājs, vienlaikus akcentējot, ka tas meklē risinājumu šai problēmai.

«Atkritumi no mūsu restorāniem netiek nogādāti poligonos, bet tiek izmantoti enerģijas ražošanai,» mierina McDonald's.

Lūgumu atdot plastmasas salmiņus līdz šim parakstījis 51 tūkstotis cilvēku.

Restorānu ķēde dienā Lielbritānijā izmanto 1,8 miljonus salmiņu, tāpēc pāreja uz papīru bija nozīmīgs solis, lai palīdzētu samazināt vienreiz lietojamās plastmasas daudzumu.

Komentāri

Pievienot komentāru