Jaunākais izdevums

Pazīstamā britu Formula 1 komanda McLaren kura 2011. gada pavasarī ar savu jauno lolojumu MP4-12C gatava iesaistīties autobiznesā ziņo, ka savu jauno sporta modeli tirgot sākšot Ziemeļamerikā, vēsta Automotive news.

McLaren Automotive 2011. gadā saražos aptuveni tūkstots jauno MP4-12C sērijveida sporta modeļu, no tiem aptuveni 400 nonākšot Ziemeļamerikā. Ņujorkā, Čikāga, Losandželosa un Toronto 2011. gada pavasarī būs pirmās pilsētas, kur atvērs MP4-12C tirdzniecības vietas.

Pēcāk tirdzniecības vietas tiks atvērtas arī Londonā, Monako, Parīzē, Frankfurtē, Kuveitā un Johanesburgā. Atgādināsim, ka pirmais McLaren divvietīgais sporta modelis MP4-12C tiks ražots jaunajā McLaren ražošanas centrā, kura izveidē investēti 40 milj. sterliņu mārciņu. Paredzams, ka nonākot tirdzniecībā MP4-12C cena būs no 125 līdz 150 tūkst. sterliņu mārciņām. Jāpiebilst, ka liela daļa autoekspertu visnotaļ skeptiski raugās uz McLaren plāniem, norādot uz milzīgo konkurenci tīrasiņu sporta auto ražotāju vidū.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pazīstamā britu Formula 1 komanda McLaren ir gatava iesaistīties auto biznesā, solot, ka McLaren Automotive 2011. gadā saražos aptuveni tūkstots jauno MP4-12C sērijveida sporta modeļu, vēsta Automotive news.

McLaren vadītājs Rons Dennis apstiprināja McLaren Automotive ambīcijas pievienoties Ferrari, Lamborghi, Porsche un citu sporta auto ražotāju pulciņam. Pirmais McLaren divvietīgais sporta modelis MP4-12C tiks ražots jaunajā McLaren ražošanas centrā, kura izveidē investēti 40 milj. sterliņu mārciņu. Paredzams, ka nonākot tirdzniecībā MP4-12C cena būs no 125 līdz 150 tūkst. sterliņu mārciņām. Pēc kompānijas aplēsēm lielākais vairums jauno MP4-12C jeb aptuveni 40 % tiks pārdoti Ziemeļamerikā.

Jāpiebilst, ka liela daļa autoekspertu visnotaļ skeptiski raugās uz McLaren plāniem, norādot uz milzīgo konkurenci tīrasiņu sporta auto ražotāju vidū, kā arī neskaidro MP4-12C izplatīšanas stratēģiju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Piedāvās tālruni ar "neredzamu" kameru; iedvesmas avots - luksusa automašīna

Lelde Petrāne, 08.01.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Drīzumā tirgū būs pieejams "OnePlus" viedtālrunis ar elektrohromatiskā stikla tehnoloģiju, kas ļauj tam mainīt caurspīdīgumu un piešķir "neredzamu" kameru.

Starptautiskā mobilo tehnoloģiju kompānija "OnePlus" tehnoloģiju izstādē "CES 2020" prezentējusi pirmo konceptviedtālruni "OnePlus Concept One".

"OnePlus" konceptviedtālruņa dizaina izstrādē sadarbojies ar luksusa sacīkšu automašīnu un superauto ražotāju "McLaren".

"Šis konceptviedtālrunis ir nozīmīgs viedtālruņu nākotnes formas eksperiments. "Neredzamā" kamera ir jauns kameras dizains. Aizmugurējās kameras objektīvus slēpj elektrohromiskais stikls, un tie kļūst redzami tikai tad, kad kamera tiek izmantota. Šis ir tikai sākums, un mēs turpinām pētīt papildu iespējas," stāsta "OnePlus" dibinātājs un izpilddirektors Pīts Lau (Pete Lau).

Stikls, kas izmantots viedtālrunī "OnePlus Concept One", satur organiskas daļiņas, kuras pakļaujot elektriskajam laukam, rodas dažādas krāsu nianses. Lietojot atšķirīgu spriegumu, mainās gaismas caurlaidības īpašības, ļaujot stiklam mainīties no pavisam melna uz caurspīdīgu. Stikla virsma piedāvā arī praktisku ieguvumu, kalpojot kā iebūvēts polarizācijas filtrs un ļaujot lietotājiem iegūt asākas, detalizētākas bildes spēcīgā apgaismojumā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānija Apple vēlas iegādāties McLaren Technology Group, britu superauto ražotāju un Formula 1 komandas īpašnieci, vēsta Financial Times. Tā ir līdz šim manāmākā zīme, ka viedtālruņu iPhone ražotājs vēlas pārveidot autobūves nozari.

Kalifornijas tehnoloģiju grupa, kas jau vairāk nekā divus gadus izstrādā pašbraucošu elektroauto, apsver iespēju pilnībā pārņemt McLaren vai veikt stratēģiskas investīcijas. Sarunas uzsāktas pirms vairākiem mēnešiem. Apvienošanās ar McLaren varētu dot papildu spēku Apple noslēpumainajam auto projektam.

Apple un McLaren atteikušās komentēt izskanējušo informāciju, kuru medijiem sniegušas darījumam pietuvinātas personas.

Mediji lēš, ka McLaren vērtība varētu būt līdz 1,80 miljardiem eiro. Līdz ar to tas būtu Apple lielākais iegādes darījums kopš

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Britu autoražotājs McLaren noliedz pārrunu veikšanu ar Apple

LETA--AFP, 22.09.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijas ekskluzīvo automašīnu ražotājs McLaren paziņojis, ka neveic pārrunas ar ASV informācijas tehnoloģiju gigantu Apple Inc., kas izteicis piedāvājumu kompānijas pārņemšanai.

Tādējādi McLaren noliedzis iepriekš laikrakstā Financial Times pausto informāciju.

«Mēs varam apstiprināt, ka McLaren neveic pārrunas ar Apple saistībā ar jebkādām potenciālām investīcijām,» norādīja uzņēmuma preses pārstāvis.

Laikraksts ziņo, ka Apple apsver iespējas īstenot McLaren pārņemšanu vai veikt investīcijas uzņēmumā, kas to novērtētu līdz pat 1,5 miljardu sterliņu mārciņu (1,7 miljardu eiro) apmērā.

Tikmēr Apple preses pārstāvis paskaidrojis, ka kompānija baumas vai spekulācijas nekomentēs.

Šis darījums varētu tikt uztverts kā Apple pūliņi iesaistīties konkurences cīņā ar ASV elektrisko automašīnu ražošanas uzņēmumu Tesla Motors.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar zeltu un rubīnu pārklātais Mercedes SLR McLaren, ko radījis šveicietis Ueli Anlikers (Ueli Anlinker) drīz nonāks pārdošanā, un tā cena paredzma vienpadsmit miljonu ASV dolāru apmērā, raksta thelocal.ch.

Klasiskā modeļa jaunā un zeltītā versija nav katra autobraucēja gaumē, tomēr šī modeļa radīšanā ieguldīti 30 tūkstoši stundu darba, un automašīnas pārveidošanas procesā tika iesaistīti 35 cilvēki. Automašīnu rotā 600 rubīni, tomēr 24 karātu zelta daudzums, kas izlietots mašīnas izdaiļošanā, netiek atklāts.

U. Anlinkeram ir 35 gadu pieredze automašīnu nozarē, bet šī Mercedes pārveidošanai viņš veltīja 13 mēnešus. Autors nodēvējis automašīnu par «Sarkano zelta sapni». Ar zeltu pārklātas tādas automašīnas detaļas kā durvju rokturi, priekšējie un sānu radiatori, automašīnas markas logo.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Nākamgad Latvijā ieradīsies miljonus dolāru vērti superauto

Jānis Rancāns, 17.12.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nākamgad prestižo ielu sacensību Gumball 3000 maršruts ies cauri arī Latvijai. Paredzēts, ka sacensībās startēs vairāk nekā 100 superauto, kuru vērtība ir vairāki miljoni eiro.

Gumball 3000 dalībnieki ir gan rokzvaigznes, gan karalisko ģimeņu pārstāvji, filmu zvaigznes un filantropi. Iepriekš šajā rallijā startējuši dj Deivids Guetta, reperis Snoop Doog, aktrise Derila Hanna (Daryl Hannah), skeitbordists un TV seja Bam Margera, kā arī citi.

Nākamgad Gumball svinēs savu 15 gadu pastāvēšanu un tā jubilejas maršruts vedīs no Kopenhāgenas līdz pat Montekarlo. Paredzēts, ka vērienīgais rallijs virzīsies cauri vairākām Eiropas valstīm – Zviedrijai, Somijai, Krievijai, Igaunijai, Latvijai, Lietuvai, Polijai, Austrijai, Itālijai un Francijai, līdz noslēgsies Monako Grand Prix laikā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Lielbritānijas firmu vadītāji brīdina par Brexit draudiem darbvietām

LETA--AFP, 23.02.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vairāk nekā trešdaļas Lielbritānijas lielāko firmu vadītāji otrdien kopīgā vēstulē aicinājuši vēlētājus referendumā balsot par valsts palikšanu Eiropas Savienībā (ES), brīdinot, ka tā dēvētais Brexit apdraudētu darbvietas.

Apmēram 198 uzņēmumu vadītāji, tostarp BAE Systems direktoru padomes priekšsēdētājs Rodžers Karrs, naftas kompānijas BP ģenerāldirektors Bobs Dadlijs un Pirmās formulas (F1) komandas McLaren vadītājs Rons Deniss, laikrakstā The Times publicētajā vēstulē atbalstījuši Lielbritānijas premjerministra Deivida Kamerona panākto vienošanos par ES reformēšanu.

«Pēc premjera atkārtotajām sarunām mēs uzskatām, ka Lielbritānijai ir labāk palikt reformētā Eiropas Savienībā,» raksta vēstules autori, piebilstot, ka Kamerons ir panācis apņemšanos uzlabot bloka konkurētspēju.

«Mēs uzskatām, ka aiziešana no ES atbaidītu investīcijas, apdraudētu darbvietas un pakļautu ekonomiku riskam,» teikts vēstulē, kuras autoru vadītajos uzņēmumos kopā ir nodarbināti apmēram 1,2 miljoni cilvēku.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tā vietā, lai ar roku pildītu visus procesus, kas ir nepieciešami, lai pa durvīm ievestu jaunu klientu, to var izdarīt automātiski; tehnoloģija ir kalps, nevis kungs

Kā neaiziet pa «Kodak taku», pieredzē dalās kompānijas Practice Ignition (Austrālija) grāmatvedības un stratēģisko partnerību vadītājs Trents Maklarens (Trent McLaren). Rīgā viņš viesojās ikgadējā Grāmatvedības forumā.

Fragments no intervijas:

Jūsu kompānijas nosaukums ar vēsti par proaktīvu piešķilšanu itin labi piestāvētu mafinu ceptuvei vai kafijas grauzdētavai. Kā tas raksturo jūsu biznesu un grāmatvedību?

Pilnīgi iespējams, ka tas piestāvētu mafiniem, bet mūsu gadījumā tas nozīmē jaunas jaudas piešķilšanu jūsu darbam, konkrēti – grāmatvedībai. Nosaukums atspoguļo to, ko mēs mēģinām darīt ar grāmatvedību globālā mērogā.

Tā kā jūs neesat «Smits-un-kaut-kas», tad acīmredzot jums ir kaut kas jauns sakāms. Bet vai jūs esat kādas tendences līderi, vai arī jūs sekojat kādai tendencei?

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Mercedes» britu pilots Lūiss Hamiltons svētdien nodrošināja savu ceturto Pirmās formulas (F-1) pasaules čempiona titulu karjerā.

Hamiltons par čempionu tika kronēts arī 2008., 2014. un 2015.gadā.Svētdien notikušajā sezonas 18.posmā - Meksikas «Grand Prix» - Hamiltons finišēja devītais, bet viņa sīvākais konkurents cīņā par titulu, vācietis Sebastjans Fetels no «Ferrari», izcīnīja ceturto vietu, taču ar to nepietika, lai turpinātu pretendēt uz uzvaru kopvērtējumā. Savukārt uzvaru posmā izcīnīja «Red Bull» nīderlandiešu pilots Makss Verstapens, kuram tas bija trešais panākums karjerā.

Tikmēr uz goda pjedestāla otrā un trešā pakāpiena kāpa Hamiltona un Fetela komandas biedri. Otrais bija «Mercedes» somu pilots Valteri Botass, bet trešo vietu izcīnīja «Ferrari» somu braucējs Kimi Reikenens.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasaules tūres ietvaros 24.jūlijā Rīgā pirmo reizi ieradīsies super auto īpašnieku kluba Gran Turismo dalībnieki ar tādām ekskluzīvām automašīnām kā Ferrari, Porsche, McLaren un Lamborghini.

Ekskluzīvie auto piedalīsies arī trīs dienu sacensībās Biķernieku trasē. «Gran Turismo ir super auto īpašnieku klubs, kurš pulcē biedrus no visas pasaules. Šis pasākums nav tikai jaudīgu automašīnu aplūkošana. Tas tiek organizēts, lai iepazītos ar citiem auto entuziastiem visā pasaulē,» komentē Gran Turismo organizators un dalībnieks Pīters Ternstroms (Peter Ternström).

Pasākums sāksies, kad prāmis M/S Romantika ieradīsies Rīgā plkst. 10.30. Visas automašīnas dosies no Rīgas pasažieru ostas līdz Radisson Blu Latvija viesnīcai, papildus izbraucot īpašu maršrutu.

Nākamās trīs dienas šīs jaudīgās automašīnas un to vadītāji tiksies Biķernieku trasē. Gran Turismo Baltica ir privāts pasākums, taču piektdien no 12.00 līdz 17.00 trase tiks atvērta arī citiem interesentiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Formula 1 čempionāta komanda Mercedes GP piedāvājusi 30 miljonu eiro vērtu līgumu leģendārajam vācu pilotam Mihaelam Šūmaheram (Michael Schumacher).

Mirror raksta, ka bijušais Ferrari komandas pilots ir piekritis šim piedāvājumam, un M. Šūmahera paraksts uz līguma ir tikai formalitāte.

Savukārt otrs pilots, kas nākamajā sezonā startēs zem McLaren karoga, Džensons Batons (Jenson Button) brīdinājis septiņkārtējo Formulas 1 čempionu, ka viņa atgriešanās sagraus viņa reputāciju.

Komentāri

Pievienot komentāru