Jaunākais izdevums

Pazīstamā britu Formula 1 komanda McLaren ir gatava iesaistīties auto biznesā, solot, ka McLaren Automotive 2011. gadā saražos aptuveni tūkstots jauno MP4-12C sērijveida sporta modeļu, vēsta Automotive news.

McLaren vadītājs Rons Dennis apstiprināja McLaren Automotive ambīcijas pievienoties Ferrari, Lamborghi, Porsche un citu sporta auto ražotāju pulciņam. Pirmais McLaren divvietīgais sporta modelis MP4-12C tiks ražots jaunajā McLaren ražošanas centrā, kura izveidē investēti 40 milj. sterliņu mārciņu. Paredzams, ka nonākot tirdzniecībā MP4-12C cena būs no 125 līdz 150 tūkst. sterliņu mārciņām. Pēc kompānijas aplēsēm lielākais vairums jauno MP4-12C jeb aptuveni 40 % tiks pārdoti Ziemeļamerikā.

Jāpiebilst, ka liela daļa autoekspertu visnotaļ skeptiski raugās uz McLaren plāniem, norādot uz milzīgo konkurenci tīrasiņu sporta auto ražotāju vidū, kā arī neskaidro MP4-12C izplatīšanas stratēģiju.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ir dažādi uzkrāšanas veidi. Viens no tādiem ir ieguldīt līdzekļus uzņēmumu akcijās. Izplatītākais ieguldījuma veids uzņēmumu akcijās ir, pērkot un pārdodot publiski kotētu uzņēmumu akcijas biržā. Latvijā šo ieguldījuma veidu piedāvā Nasdaq Riga.

Šis apskats ir veidots, lai aplūkotu Nasdaq Riga (turpmāk tekstā Rīgas birža) piedāvāto Latvijas publiski kotēto uzņēmumu akciju cenu izmaiņas un veiktu analīzi par cenu svārstībām un iespējamām izmaiņām nākotnē.

Rīgas birža nav atrauta no kopējās pasaules ekonomikas, tādēļ pievienoju S&P 500 indeksu. S&P 500 indekss ietver kompānijas ar lielāko kapacitāti, ko tirgo Amerikas vērtspapīru tirgū. Atļaušos turpmāk tekstā šo indeksu asociēt ar pasaules kopējo akciju cenu indeksu par 2018. gadu un pēdējiem 11 gadiem.

(Avots: tradingview.com)

Ja aplūkojam indeksus 11 gadu garumā, tie ir iepriecinoši. Rīgas biržas izaugsme ir 56%, S&P 500 izaugsme - 76%. Pa vidu šim periodam, ar zemāko punktu 2009. gada martā, bija 2008.-2009. gada pasaules ekonomiskā krīze. Kopš 2009. gada marta zemākā punkta, kopējais indekss pasaulē līdz šā gada vidum, kad tika sasniegts maksimums, izauga par 437%, Latvijā 443%. Izaugsme iespaidīga.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija Walt Disney nolēmusi slēgt tai piederošo filmu studiju Miramax, kur tapušas tādas filmas, kā Lubene (Pulp Fiction) un Angļu pacients (The English Patient), ziņo Business Week.

Miramax pastāvēja 30 gadus un 1990. gadu beigās kļuva par vienu no lielajiem kino industrijas spēlētājiem, kurā savu popularitāti sācis «audzēt» Kventins Tarantino (Quentin Tarantino).

Miramax 1979. gadā dibināja brāļi Bobs un Hārvijs Veinšteini (Bob Weinstein, Harvey Weinstein) kā neatkarīgu filmu studiju. 1993. gadā Miramax kļuva par vienu no Disney impērijas struktūrvienībām. 2005. gadā filmu studiju pameta abi to dibinātāji - brāļi Veinšteini.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānijas BACH Technology tehnoloģiju eksperts Dagfins Bahs (Dagfinn Bach) izveidojis jaunu ciparu mūzikas formātu, vēsta BBC.

Šo jauno formātu viņš ir nosaucis par MusicDNA un vairāki eksperti jau ir paziņojuši, ka tieši šis formāts nomainīs jau zināmo Mp3.

MusicDNA tika prezentēts Mūzikas konferencē un izstādē MIDEM un to solījušas atbalstīt vairākas mūzikas izdevniecības, taču lielās mūzikas kompānijas pagaidām par MusicDNA interesi nav izrādījušas.

MusicDNA konkurents būs Apple izstrādātais iTunes LP, kurš arī ļauj ciparu formāta albumiem pievienot papildu saturu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ažiotāžu izraisījušā Tele2 Meteorīta akcija vēl nav palīdzējusi atgūt visus pērn zaudētos klientus, piektdien raksta žurnāls Lietišķā Diena/Dienas bizness.

Starptautiskā Tele2 informācija liecina, ka tās Latvijas meitasuzņēmumam 2009.gada 30.septembrī bija 1.077 miljoni klientu, no kuriem aptuveni 700 tūkstoši — priekšapmaksas karšu lietotāji. Pret 2008.gada 30.septembri klientu skaits samazinājies par 54 tūkstošiem. 27.oktobrī Tele2 ar viltus meteorītu Mazsalacā sacēla ažiotāžu visā Latvijā. Tele2 sabiedrisko attiecību pārstāve Vita Sirica vēl nevarēja atklāt datus par klientu skaitu 2009.gada beigās, jo starptautiskais Tele2 tiek kotēts biržā.

Jāatgādina, ka Meteorīta akcijā, pēc ekspertu aplēsēm, ieguldīti 3.7 miljoni latu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

14 Latvijas Bankas padomes un valdes locekļi pērn atalgojumā kopumā saņēmuši gandrīz 1.14 miljonus latu. To pēc vairāku administratīvo lietu sākšanas par atalgojuma slēpšanu atzinis Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs.

Latvijas banka. (Foto: Vitālijs Stīpnieks, DB)Pats Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs pērn nopelnījis 97 977 Ls, iepretim 126 518 Ls 2008. gadā.

Neesi abonents? Piesakies uz 2 nedēļu testa abonementu šeit!

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

DB sāk jaunu iknedēļas rubriku Eksportspēja.

Daudzi Latvijas uzņēmumi rūkošo iekšējo patēriņu kompensē eksporta tirgos. Tiesa, lai eksports kļūtu par veiksmes atslēgu nepieciešami tirgū pieprasīti, konkurētspējīgi produkti un pakalpojumi par ārzemniekiem pieņemamām cenām. Latvijas ķīmijas un farmācijas uzņēmumu asociācijas prezidents Vitālijs Skrīvelis norāda: «Farmācijas tirgus pasaulē ik gadu būtiski pieaug un arī Latvijas ražotājiem ir lieliskas iespējas iegūt daļu no šī pieauguma.»

Jāvadā uz Lietuvu

Lai Latvijas pārtikas ražotāji varētu realizēt savus produktus IKI un Cento veikalos, tiem pašiem sava prece būs jānogādā centralizētajā loģistikas centrā Paņevēžā. Ražotāji uzskata, ka šī iecere ir absurda.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pazīstamā britu Formula 1 komanda McLaren kura 2011. gada pavasarī ar savu jauno lolojumu MP4-12C gatava iesaistīties autobiznesā ziņo, ka savu jauno sporta modeli tirgot sākšot Ziemeļamerikā, vēsta Automotive news.

McLaren Automotive 2011. gadā saražos aptuveni tūkstots jauno MP4-12C sērijveida sporta modeļu, no tiem aptuveni 400 nonākšot Ziemeļamerikā. Ņujorkā, Čikāga, Losandželosa un Toronto 2011. gada pavasarī būs pirmās pilsētas, kur atvērs MP4-12C tirdzniecības vietas.

Pēcāk tirdzniecības vietas tiks atvērtas arī Londonā, Monako, Parīzē, Frankfurtē, Kuveitā un Johanesburgā. Atgādināsim, ka pirmais McLaren divvietīgais sporta modelis MP4-12C tiks ražots jaunajā McLaren ražošanas centrā, kura izveidē investēti 40 milj. sterliņu mārciņu. Paredzams, ka nonākot tirdzniecībā MP4-12C cena būs no 125 līdz 150 tūkst. sterliņu mārciņām. Jāpiebilst, ka liela daļa autoekspertu visnotaļ skeptiski raugās uz McLaren plāniem, norādot uz milzīgo konkurenci tīrasiņu sporta auto ražotāju vidū.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Piedāvās tālruni ar "neredzamu" kameru; iedvesmas avots - luksusa automašīna

Lelde Petrāne, 08.01.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Drīzumā tirgū būs pieejams "OnePlus" viedtālrunis ar elektrohromatiskā stikla tehnoloģiju, kas ļauj tam mainīt caurspīdīgumu un piešķir "neredzamu" kameru.

Starptautiskā mobilo tehnoloģiju kompānija "OnePlus" tehnoloģiju izstādē "CES 2020" prezentējusi pirmo konceptviedtālruni "OnePlus Concept One".

"OnePlus" konceptviedtālruņa dizaina izstrādē sadarbojies ar luksusa sacīkšu automašīnu un superauto ražotāju "McLaren".

"Šis konceptviedtālrunis ir nozīmīgs viedtālruņu nākotnes formas eksperiments. "Neredzamā" kamera ir jauns kameras dizains. Aizmugurējās kameras objektīvus slēpj elektrohromiskais stikls, un tie kļūst redzami tikai tad, kad kamera tiek izmantota. Šis ir tikai sākums, un mēs turpinām pētīt papildu iespējas," stāsta "OnePlus" dibinātājs un izpilddirektors Pīts Lau (Pete Lau).

Stikls, kas izmantots viedtālrunī "OnePlus Concept One", satur organiskas daļiņas, kuras pakļaujot elektriskajam laukam, rodas dažādas krāsu nianses. Lietojot atšķirīgu spriegumu, mainās gaismas caurlaidības īpašības, ļaujot stiklam mainīties no pavisam melna uz caurspīdīgu. Stikla virsma piedāvā arī praktisku ieguvumu, kalpojot kā iebūvēts polarizācijas filtrs un ļaujot lietotājiem iegūt asākas, detalizētākas bildes spēcīgā apgaismojumā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

M&A un privātā kapitāla tirgus Baltijā — Igauniju krīze skārusi vissmagāk

Db.lv, 06.03.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

M&A un privātā kapitāla tirgus Baltijas valstīs — Igauniju krīze skārusi vissmagāk, savukārt Lietuvā rekordliela darījuma vērtība, norāda Eva Berlaus, Sorainen Latvijas biroja vadošā partnere, zvērināta advokāte.

Pēc plaukstošā 2021. gada Baltijas M&A tirgus 2022. gadā nepārsteidzoši palēninājās gan darījumu skaits, gan vērtība, pamatojoties uz globālo ekonomikas lejupslīdi, enerģētikas krīzi, procentu likmju kāpumu un ģeopolitisko spriedzi, ko izraisīja Krievijas karš Ukrainā. Par laimi sankcijas pret Krieviju ir maz ietekmējušas darījumus un biznesu Baltijas valstīs.

Paziņoto darījumu skaits Baltijā 2022. gadā, salīdzinot ar 2021. gadu, ir samazinājies par 16%, savukārt darījumu vērtības ir kritušās par 7%, ko izraisīja zemākas darījumu vērtības Igaunijā, to liecina globālais M&A izpētes rīks Mergermarket. Tomēr visi skaitļi bija krietni virs pirms pandēmijas līmeņa, un paredzams, ka tādi arī paliks. Mēs prognozējam, ka 2023. gadā atjaunojamās enerģijas, aizsardzības un medicīnas nozares plauks un virzīs M&A darījumu tirgu. Turklāt arvien vairāk palielinās ESG apsvērumi M&A darījumos.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai palielinātu uzņēmuma pozīcijas meklētājprogrammās (Google, Yandex u.c.) un piesaistītu lielāku apmeklētāju plūsmu, vitāli svarīga ir mājaslapas SEO optimizācija, kas ietver dažādas tehnikas. Tomēr tā nav iedomājama arī bez SEO rīku palīdzības. Lai gan vairums no šiem rīkiem izmaksā dārgi, internetā ir pieejami daudzi bezmaksas risinājumi un spraudņi, kas var būt noderīgi gan tiem, kas nesen uzsākuši interesēties par šo tēmu, gan arī tiem, kas ar SEO nodarbojas jau ilgāku laiku. Šajā rakstā mēs aplūkosim nelielu daļu no labākajiem bezmaksas SEO rīkiem, kas palīdzēs Tev sasniegt vēlamos SEO rezultātus.

Kas ir SEO optimizācija?

SEO optimizācija ir procesu kopums, kuru veic, lai uzlabotu mājaslapas pozīcijas meklētājprogrammu rezultātu lapās (SERP). Jo labāka ir vietnes redzamība meklēšanas rezultātos, jo augstāks apmeklējums un iespēja pārvērst potenciālos klientus par pircējiem. Šis process ietver dažādas darbības, piemēram, atslēgvārdu analīzi, satura izstrādi, vietnes tehnisko analīzi un ārējo satura optimizāciju. SEO optimizācijai ir nepieciešama pārdomāta stratēģija, ko noteikti vislabāk veiks pieredzējis SEO speciālists vai SEO aģentūra, tomēr tā kā SEO pakalpojumi ir dārgi, ikkatrs var izmēģināt internetā pieejamos bezmaksas rīkus, lai iegūtu vismaz virspusēju lapas novērtējumu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai gan ziema šogad bija visai gara, pavasaris ir klāt, un pienācis laiks meklēt vasaras riepas. Izvēles iespēju ir daudz un dažādas, tāpēc šajā rakstā atradīsi noderīgu apkopojumu ar septiņiem riepu modeļiem, kurus augstu vērtē gan autovadītāji, gan eksperti!

Hankook Ventus Prime 3 K125 (biznesa klase)

Šīs vasaras riepas nodrošina lielisku sniegumu, pārvietojoties pa sausu ceļa segumu, savukārt slapjā laikā par ūdens novadīšanu parūpēsies plati drenāžas kanāli, bremzēšanas distanci samazinot par aptuveni astoņiem procentiem. Par saķeri bremzēšanas laikā rūpējas rievu šķautņu forma, kas palīdz izlīdzināt spiedienu kontakta vietā. VAI jeb vizuālo indikatoru sistēma, savukārt, ļauj redzēt nodiluma pakāpi, kā arī to, vai riepa nodilst vienmērīgi. Hankook Ventus Prime 3 K125 ir augsta Silica koncentrācija gumijas sastāvā, ka palīdz samazināt rites pretestību uz jebkādas ceļa virsmas, tajā pašā laikā uzlabojot rites īpašības.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānija Apple vēlas iegādāties McLaren Technology Group, britu superauto ražotāju un Formula 1 komandas īpašnieci, vēsta Financial Times. Tā ir līdz šim manāmākā zīme, ka viedtālruņu iPhone ražotājs vēlas pārveidot autobūves nozari.

Kalifornijas tehnoloģiju grupa, kas jau vairāk nekā divus gadus izstrādā pašbraucošu elektroauto, apsver iespēju pilnībā pārņemt McLaren vai veikt stratēģiskas investīcijas. Sarunas uzsāktas pirms vairākiem mēnešiem. Apvienošanās ar McLaren varētu dot papildu spēku Apple noslēpumainajam auto projektam.

Apple un McLaren atteikušās komentēt izskanējušo informāciju, kuru medijiem sniegušas darījumam pietuvinātas personas.

Mediji lēš, ka McLaren vērtība varētu būt līdz 1,80 miljardiem eiro. Līdz ar to tas būtu Apple lielākais iegādes darījums kopš

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sporta preču veikali Fans, pielāgojoties krīzei, vienojušies par sadarbību makšķerēšanas preču lieltirgotāju Salmo, ziņo Dienas bizness.

Meklējot jaunas iespējas šajā ekonomiskajā situācijā, veikalā Fans Cēsīs ir atvērta makšķerēšanas preču nodaļa. Ieguvumi ir acīmredzami, jo paplašinās klientu loks abiem uzņēmumiem, kā arī abas puses ieekonomē, kopīgi sedzot uzturēšanas izdevumus. Ja šī sadarbība veiksmīgi turpināsies, iespējams, tiks atvērtas Salmo makšķerēšanas piederumu nodaļas arī citos Fans veikalos, stāsta veikalu tīkla vadītājs Pauls Stēga.

Neesi abonents? Piesakies uz 2 nedēļu testa abonementu šeit!

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Janvāra mēnesis vērtspapīru tirgos ne tikai pasaulē, bet arī Latvijā uzrādīja izaugsmi. Ja iepriekšējā apskatā minēju, ka Rīgas biržas indekss visa 2018. gada laikā nokrita par 6,72%, tad šā gada pirmajā mēnesī izaugsme veidoja 6,24%. Līdzīgi arī S&P500 indekss - iepriekšējā gada laikā nokrita par 6,74%, janvārī pieauga par 7,09 %. Jāpiezīmē, ka S&P500 indekss pēdējās divās janvāra dienās pieauga par 2%, jo parādījās pirmās uzņēmumu atskaites par iepriekšējo periodu ar labiem rezultātiem.

(Avots: tradingview.com)

Līdz ar to indeksu lielums (vidējās akciju cenas) ir 2018. gada sākuma līmenī. Lai gan janvārī ziņu plūsma nebija tik optimistiska un analītiķu vērtējums gada sākumā par akciju tirgus nākotni neparedzēja šādu izaugsmi. Es to skaidroju ar investoru ticību uzņēmumu darbībai iepriekšējā gadā un cerību, ka atskaites par 2018. gadu būs labākas nekā paredzēts. Cenā tiek ietverta ticība, ka uzņēmumi uzrādīs labākus datus. Šajā situācijā es saskatu psiholoģisku spiedienu uz uzņēmumu vadību uzrādīt labus datus. Daļa analītiķu paredz izaugsmes samazinājumu vai pat recesiju, un, ja uzņēmumi masveidā sāks publicēt sliktākus rezultātus nekā paredzēts, akciju tirgus tik tiešām var nonākt recesijā. Krītoša tirgus situācijā uzņēmumiem ir grūtāk piesaistīt līdzekļus izaugsmei un investīcijām. Man var iebilst un teikt, ka uzņēmumiem jāatspoguļo patiesā situācija atskaitēs un nedrīkst manipulēt ar datiem. Ir dažādas iespējas grāmatvediski palielināt vai samazināt peļņu, aktīvus un citus balances posteņus, nepārkāpjot likumus. Mans secinājums, janvāris bija labs mēnesis investoriem vērtspapīros.

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

Facebook TOP 7 izmaiņas 2018. gadā

Sergejs Volvenkins, iMarketings.lv digitālās nodaļas vadītājs, 04.02.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielai daļai uzņēmumu aizvadītais gads ir bijis veiksmīgs – uz to norāda mūsu veiktais pētījums par uzņēmumu plāniem attiecībā uz plānoto reklāmas budžetu 2019. gadam, kurā piedalījās vairāk nekā 400 uzņēmumu vadītāju un mārketinga ekspertu. Vairāk nekā puse aptaujāto 2019. gadā plāno palielināt finansējumu komunikācijai sociālajos tīklos, līdz ar to mēs apskatīsim Facebook TOP 7 izmaiņas 2018. gadā, kas būtu jāzina visiem, kuri aktīvi izmanto Facebook sava uzņēmuma vai produkta virzīšanai tirgū.

Facebook platforma ir nākusi klajā ar daudzām pārmaiņām un pēc StatCounter GlobalStats datiem gada laikā ir palielinājusi savu tirgus daļu starp sociālajiem tīkliem Latvijā par 51%.

1. Facebook ziņu plūsmas (Facebook News Feed) algoritma izmaiņas

11. janvārī Marks Zakerbergs (Mark Zuckerberg) paziņoja par izmaiņām Facebook algoritmā, kas lika sarosīties sociālo tīklu mārketinga ekspertiem. Šo izmaiņu mērķis ir lietotāja pieredzes uzlabošana. Proti, algoritms fokusēsies uz to, lai rādītu vairāk publikāciju no draugiem un grupām, kurām lietotājs seko, nevis uzņēmumiem, zīmoliem un medijiem. Facebook biznesa lapu un reklāmu lietotājiem tas nozīmē papildu grūtības savu mērķauditoriju sasniegšanai gan organiski, gan ar maksas reklāmu palīdzību. Konkurence par auditorijām ir ievērojami pieaugusi, kas tiešā veidā ietekmējis reklāmas cenu pieaugumu. Tajā pašā laikā mārketinga ekspertiem šīs izmaiņas lika atteikties no vispārinātiem ziņojumiem un veidot kvalitatīvāku un pielāgotāku saturu izvēlētajām mērķauditorijām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Atrast labas un kvalitatīvas ziemas riepas nav nemaz tik vienkārši. Ja vēlies ekonomēt līdzekļus, tad izvēle krīt par labu vissezonas riepām, taču prātīgāk un no ilgtermiņa viedokļa labāk meklēt kvalitatīvas ziemas riepas. Ielūkosimies, kuras ir top ziemas riepas interneta veikalā Riepas1.lv.

Ziemas riepas vs vissezonas riepas: kādas ir atšķirības?

Katru gadu ziemas sezonā no 1. decembra Latvijā visiem spēkratiem jābūt aprīkotiem ar klimatiskiem apstākļiem atbilstošām riepām - šajā gadījumā ziemas riepām. Ziemas riepas ir īpašas ar to, ka tām ir mīkstāka gumija, platākas centrālās rievas un protektors ir ar vairāk rievām un ribām. Ir trīs dažādu veidu ziemas riepas - cietā sastāva neradžotās riepas, mīkstā sastāva neradžotās riepas un radžotās riepas. Izvēloties ziemas riepas, jāņem vērā vairāki faktori, kā, piemēram, nobraukums ikdienā, ceļu veids (asfalts, grants, zemes ceļi), par kuriem ikdienā dosies, vide, kurā atrodies (pilsēta, lauki, meži, reljefs) un paredzamā ziema (slapja, auksta, sniegota, ar atkalām un tamlīdzīgi).

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Swedbank baumu radītāji Twitter ziņas no «drošajiem avotiem» dzēš un slēpj

Dienas Bizness, 12.12.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc vakardienas panikas, kas plaši tika atspoguļota sociālajos tīklos, tajā skaitā arī mikroblogu viednē Twitter, šodien masveidā tiek dzēsti ieraksti par it kā Swedbank draudošajām problēmām.

Pārsteidzoši daudzās ziņas no radiem Zviedrijā vai bankā strādājošiem radiem, kas liecinātu par draudošajām problēmām, deva savu artavu svētdienas panikā. Šodien, pēc paziņojumiem, ka nepatieso baumu izplatītājiem var nākties atbildēt par saviem izteikumiem, ieraksti tiek masveidā dzēsti un palikuši tikai nedaudzi ziņojumi.

DB piedāvā nelielu ieskatu dažos no šobrīd pieejamajiem ierakstiem (iespējams, tie tiks izdzēsti pēc ziņas publicēšanas).

Db jau vēstīja, ka baumas par Latvijas lielākās komercbankas Swedbank iespējamām finanšu problēmām ir izplatītas apzināti, un to mērķis ir destabilizēt situāciju Latvijā. Sociālajos meidjos tika izplatīta informācija par to, ka apcietināts Swedbank Latvijā izpilddirektors un slēgta banka Igaunijā. Swedbank sadarbojas ar tiesībsargājošām institūcijām, lai noteiktu, kas baumas izplatīja, teikts Swedbank pārstāvja Tomasa Baktemana (Thomas Backteman) paziņojumā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valstij piederošā Hipotēku banka ir pārtraukusi jaunu komerckredītu izsniegšanu.

Turpinot apkalpot līdz šim izsniegtos kredītus, banka kopš novembra vairs neizsniedz jaunus komerckredītus saistībā ar valdības lēmumu par bankas pārveidi attīstības bankā līdz 2013. gadam, Db pastāstīja bankas valdes priekšsēdētājs Rolands Paņko.

Tāpat tiks turpināta pērn sāktā uzņēmējdarbības uzsācēju kreditēšanas programma, kur līdz šim izsniegti aizdevumi 500 tūk. Ls apjomā 28 projektiem. Februārī banka plāno sākt atbalsta programmu maziem un vidējiem uzņēmumiem.

«Programmu realizācijas rezultātā attīstības bankas funkciju apjoms pieaudzis no 12 % līdz 38 %, bet mēs vēlamies īpatsvaru kopējā apjomā palielināt līdz 100 %. Jautājums par komerckredītiem, kas jānodala, lai attīstības bankas funkcijas 100 % būtu 2013. gadā - vai meitas struktūrai, vai privātā pārvaldījumā vai pagarināt, kamēr kredīts amortizēsies,» tā R. Paņko. Tādējādi paredzams, ka īstermiņa Hipotēku bankas apmēri samazināsies, bet ilgtermiņā lielums būs atkarīgs no valsts spējām atļauties realizēt mērķa programmas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dabasgāzes tarifi nav zemi, un paredzam, ka šogad tie var augt 10 līdz 15% apmērā, tā intervijā Lietišķajai Dienai uzsver Krievijas koncerna Gazprom pārstāvniecības Latvijā vadītājs Jevgēņijs Roldugins.

Skaidrība šajā sakarā varētu būt aptuveni šā gada maijā, kad arī tikšot noteikts, cik nu kuram būs jāmaksā. Taču par to, ka jāmaksā būs vairāk, nekā šobrīd, šaubu jau šobrīd neesot.

J. Roldugins arī apgalvo, ka Gazprom gāzes piegādes Latvijai ir spējīgs dubultot, taču šī kompānija nav saņēmusi nevienu ievērības cienīgu piedāvājumu kopīgi realizēt projektu, kam šis resurss būtu nepieciešams. Viņš arī atzīst, ka jau dažu tuvāko gadu laikā Latvijā esošā Inčukalna pazemes gāzes krātuve vairs nebūs nepieciešama tam, lai tur glabātu Krievijai nepieciešamo dabasgāzi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Nav īsti skaidri veselības aprūpi nodrošinošie mehānismi Latvijā

Olga Condorfa Aon Latvija personu apdrošināšanas direktore, 04.01.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pašreiz pastāvošajā veselības aprūpes sistēmā valstī parastam iedzīvotājam nav īsti skaidri viņa veselības aprūpi nodrošinošie mehānismi. Rodas papildu jautājumi attiecībā uz pastāvošo kārtību ģimenes ārstu praksēs un valsts apmaksāto pakalpojumu apjomu, to pieejamību, kā arī stacionēšanās nosacījumiem.

Neesi abonents? Piesakies uz 2 nedēļu testa abonementu šeit!

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vilcināšanās, naudas izšķērdēšana, vadības maiņa, tirgus kritums. Tie visi ir iemesli, kas noveduši RSK līdz likvidācijas slieksnim.

«Šie procesi izraisīja RSK esošo un potenciālo klientu nogaidošu attieksmi līgumu slēgšanā, attiecību turpināšanā vai uzsākšanā ar RSK,» jau 2005. gada pārskatā atzina RSK tā brīža valdes priekšsēdētājs Ēriks Gailāns. Līdzīgas frāzes, tāpat kā ieilgušais privatizācijas process, tiek piesaukts visos nākamajos pārskatos.

Neesi abonents? Piesakies uz 2 nedēļu testa abonementu šeit!

Komentāri

Pievienot komentāru
Reklāmraksti

Salesforce Latvijā: kā atrast, piesaistīt un noturēt klientus

Jurģis Bakans, Bluelark Pārdošanas nodaļas vadītājs, 14.10.2021

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Panākumi ir labi pārdomātu lēmumu sekas.

Nav svarīgi, vai pārdodat dimantus vai izstrādājat datorprogrammatūru; vai pārdodat tieši uzņēmumiem vai piedāvājat pakalpojumus tūkstošiem privāto klientu, visi veiksmīgie uzņēmumi ievēro dažus vienotus noteikumus.

Tātad, kas mūsu Salesforce klientiem Okavango dimantu raktuvēs ir kopīgs ar vienu no Eiropas lielākajiem telekomunikāciju operatoriem?

Uzņēmējdarbības panākumu pamatā ir skaidri definēti uzņēmējdarbības procesi un efektīva uzņēmuma datu izmantošana.

Ir pagājuši laiki, kad CRM kalpoja kā piezīmju grāmatiņa klientu kontaktiem vai uzņēmējdarbības piezīmēm. Mūsdienās CRM ir vissvarīgākais instruments uzņēmējdarbības procesu vadīšanai un nenoteiktības novēršanai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Britu autoražotājs McLaren noliedz pārrunu veikšanu ar Apple

LETA--AFP, 22.09.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijas ekskluzīvo automašīnu ražotājs McLaren paziņojis, ka neveic pārrunas ar ASV informācijas tehnoloģiju gigantu Apple Inc., kas izteicis piedāvājumu kompānijas pārņemšanai.

Tādējādi McLaren noliedzis iepriekš laikrakstā Financial Times pausto informāciju.

«Mēs varam apstiprināt, ka McLaren neveic pārrunas ar Apple saistībā ar jebkādām potenciālām investīcijām,» norādīja uzņēmuma preses pārstāvis.

Laikraksts ziņo, ka Apple apsver iespējas īstenot McLaren pārņemšanu vai veikt investīcijas uzņēmumā, kas to novērtētu līdz pat 1,5 miljardu sterliņu mārciņu (1,7 miljardu eiro) apmērā.

Tikmēr Apple preses pārstāvis paskaidrojis, ka kompānija baumas vai spekulācijas nekomentēs.

Šis darījums varētu tikt uztverts kā Apple pūliņi iesaistīties konkurences cīņā ar ASV elektrisko automašīnu ražošanas uzņēmumu Tesla Motors.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceļojuma laikā mēs visi esam saskārušies ar situāciju, kad tikt pie labas kafijas ir diezgan izaicinoši. Protams, ja brauciena laikā esam pilsētā, tā nav problēma atrast kāroto, bet atrodoties ārpus pilsētas, piemēram, nomaļā vietā vai pārgājienā, iespēja ir gaužām niecīga. Tādēļ vienkāršākais risinājums ir pagatavot kafiju pašiem. Raksta turpinājumā piedāvājam iepazīties ar kafijas pagatavošanas rīkiem ar kuru palīdzību Jūs malkosiet perfektu kafiju, lai arī kur Jūs atrastos.

Viss, kas Jums būs nepieciešams ir pupiņu vai maltā kafija, labas kvalitātes ūdens, nedaudz prakse un labs brūvrīks. Dodoties dabā ir jāapzinās savas iespējas tikt pie uzvārīta ūdens un cik tālu vajadzēs nest mantas. Ja plānojat doties pārgājienā, visu līdzpaņemto nesot mugursomā, brūvrīkam ir jābūt vieglam, kompaktam un neplīstošam. Šādam scenārijam piemērotākās ierīces ir Aeropress vai metāla kafijas kanna. Plānojot vienas dienas izbraucienu no pilsētas ar automašīnu vai nedēļas nogali glempingā, pagatavošanas ierīču izvēle kļūst plašāka. Kafijas prese un karafe ir pietiekoši nelieli rīki, kurus ērti var paņemt līdzi uz brīvdienu mājām un baudīt ikrīta rituālu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tuvojas maģiskais svētku laiks un atkal rodas jautājums - ko dāvināt svētkos? Protams, vēlamies, lai dāvana ir labs pārsteigums, kas nes prieku. Rotas ir viena no top dāvanu idejām, kas bieži nokļūst zem Ziemassvētku eglītes. Tomēr kā neapjukt plašajā piedāvājumā? Esam apkopojuši, kuras no mūsu precēm visbiežāk izvēlas dāvanām.

Piedāvājam personalizētas rotas - gravētu medaljonu ar vārdiņu var pievienot jebkurai kaklarotai vai rokassprādzei.

Kaklarota ar personalizētu gravētu medaljonu. Uz medaljona var likt vārdu, iniciāļus, kādu dāvanas saņēmējai svarīgu datumu vai simbolu. Iemūžini mirkli mirdzumā!

https://nelagems.com/collections/necklaces/products/neredzama-kaklarota-ar-personalizetu-vardina-medaljonu

Kaklarotu iespējams izgatavot mazākā garumā, piemērotu bērnam.

Komentāri

Pievienot komentāru