Jaunākais izdevums

Tehnoloģiju kompāniju Microsft un Google starpā radušās jaunas nesaskaņas pēc tam, kad interneta gigants bloķējis Windows Phone YouTube lietojumprogrammu.

Google uzskata, ka Windows Phone YouTube lietojumprogramma pārkāpj pakalpojuma lietošanas noteikumus, vēsta BBC. Interneta gigants lūdzis, lai Microsoft programmu izstrādā, izmantojot HTML5 programmēšanas valodu. Savukārt kompānija Microsoft norāda, ka tas nav iespējams un Google apzināti traucē Windows Phone platformas attīstībai un izvirza tādus noteikumus, kuriem nav pakļauta, piemēram, Apple.

Strīds starp Google un Microsoft saistībā ar pieeju YouTube no Windows Phone ierīcēm ilgst jau kādu laiku. Šā gada maijā Google bloķēja Microsoft izveidoto YouTube lietojumprogrammu, kā iemeslu minot, ka tā pareizi neattēlojot reklāmas materiālus. Kompānijas vienojās, ka kopīgi strādās, lai izveidotu lietojumprogrammas jaunu versiju. Interneta milzis uzstājis, lai jaunākā versija tiktu izstrādāta, izmantojot, HTML5 valodu nevis Windows Phone esošos standartus. Microsoft to uzskata par «dīvainu un negodīgu» prasību, jo gan Android, gan Apple alternatīvas neesot izstrādātās šādā veidā, bet Google prasības izpildīšana ir sarežģīta un laikietilpīga.

Analītiķi radušos situāciju vērtē kā Google centienus dot iznīcinošu triecienu Windows Phone. «[Ar lietojumprogrammas bloķēšanu] Google dos iznīcinošu triecienu. Google uzskata Windows Phone par niecību un vēlas nepieļaut šīs sistēmas veiksmīgu attīstību,» sarunā ar Cnet sacīja Moor Insights & Strategy eksperts Patriks Mūrheds (Patrick Moorhead). Eksperts pieļāva, ka situācijas atrisinājums varētu tikt meklēts arī tiesas zālēs.

Google varot atļauties diktēt noteikumus Windows Phone gadījumā, jo šādas ierīces izmantojot salīdzinoši neliels cilvēku skaits, savukārt, Microsoft YouTube pieejamības nodrošināšana ir nepieciešama, lai sekmīgi konkurētu. «YouTube ir sociālo video standarts. Pakalpojuma lietojumprogramma ir nepieciešama jebkuram viedtālrunim un ierīcei,» skaidroja P. Mūrheds.

Cīniņš starp Google un Microsoft pastāv daudzās citās jomās, jo abas kompānijas ir konkurenti vairākos tirgus segmentos, ieskaitot, interneta meklēšanas pakalpojumus, operētājsistēmas, uzņēmējdarbības programmatūru, planšetdatorus utt. YouTube lietojumprogrammas gadījumā konkurences cīņa esot nopietni eskalējusies, atzīst P. Mūrheds.

Saskaņā ar tirgus pētījumu kompānijas Gartner aplēsēm – gada otrajā ceturksnī pārdoti 7,4 miljoni Windows Phone ierīču, kas bijis kāpums 83% apmērā salīdzinājumā ar attiecīgu periodu pirms gada. Kopumā Windows Phone pieder 3,3% no pasaules viedtālruņu tirgus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Papildināta - Microsoft pirks Nokia mobilo telefonu biznesu

Gunta Kursiša, Jānis Šķupelis, 03.09.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Microsoft paziņojusi par Nokia mobilo telefonu biznesa iegādi par 3,79 miljardiem eiro, tādējādi pieliekot punktu Nokia trīs desmitgades ilgušajam mobilo telefonu «pārdošanas piedzīvojumam», vēsta Reuters.

Tāpat Microsoft pavēstījusi, ka grasās iegūt Nokia patentu licenci, kā arī iegādāties Somijas kompānijas karšu pakalpojumu. Nokia patentu iegāde Microsoft izmaksās 1,65 miljardus eiro. Tādējādi kopējais Microsoft un Nokia darījums būs 5,44 miljardu eiro apjomā, un paredzēts, ka tas tiks noslēgts 2014. gada pirmajā ceturksnī.

Par vērienīgajām izmaiņām kompānijā paziņots mazāk nekā divas nedēļas pēc tam, kad Microsoft vadītājs Stīvs Balmers (Steve Balmer) pavēstīja par došanos pensijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Jaunā Microsoft reģionālā jaunuzņēmumu kūrētāja: Baltijas valstis «startup» attīstības ziņā ir priekšā

Nozare.lv, 27.03.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunā informācijas tehnoloģiju (IT) kompānijas Microsoft jaunuzņēmumu kūrētāja Centrālās un Austrumeiropas reģionā Elise Sasa vēlas darboties kā tulks starp abām pusēm, kas ne vienmēr viena otru spējušas atrast un sadarboties.

Sasu šim amatam uzrunājusi kompānija Microsoft, kas šai pozīcijai meklējusi cilvēku ar praktisku pieredzi. Viņai piedāvājums šķitis ļoti interesants, jo arī kompānija ir mainījusies. Agrāk kompānija bijusi slēgta, bet tagad cenšas būt atvērtāka, un arī jaunuzņēmumi sāk izvērtēt Microsoft platformu nopietnāk, sprieda kompānijas pārstāve.

Sasas prioritāte ir stādāt ar jaunuzņēmumu komūnu - TechHub Rīgā, Garage48, Startup Wise Guys, Gamefounders Igaunijā, Startup Highway Lietuvā. Līdzīgas komūnas ir Polijā un Balkānos. Viņa vēlas veidot sadarbību pāri robežām, Microsoft iekšienē veidot komunikāciju dažādu valstu ofisos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Microsoft likvidēs 7800 darba vietas; reorganizēs mobilo telefonu ražošanas struktūrvienību

LETA, 08.07.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV informācijas tehnoloģiju gigants Microsoft trešdien paziņoja par plāniem likvidēt 7800 darba vietas un reorganizēt mobilo telefonu ražošanas struktūrvienību Windows Phone, kas saskārusies ar grūtībām mobilo tālruņu tirgū.

Tādējādi šī jau ir otrā reize pēdējā gada laikā, kad uzņēmums likvidējis ievērojamu darba vietu skaitu.

Pirms gada Microsoft strādājošo skaitu samazināja par aptuveni 18 000 saistībā ar pūliņiem integrēt Nokia mobilo tālruņu ražošanas struktūrvienību.

Jaunākais paziņojums paredz, ka vairums darba vietu tiks likvidēts mobilo telefonu ražošanas struktūrvienībā, un uzņēmums norakstīs no Nokia iegādātā telefonu biznesa vērtību par aptuveni 7,6 miljardiem dolāru.

Analītiķi skaidro, ka "Microsoft" nav spējis gūt būtiskus panākumus ar savu Windows Phone platformu pat pēc Nokia iegādes.

Mēs novirzāmies no stratēģijas izveidot atsevišķu telefonu biznesu uz stratēģiju attīstīt un radīt dzīvotspējīgu Windows ekosistēmu, norāda Microsoft vadītājs Satja Nadella.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Somijas kompānija Nokia prezentējusi budžeta klases viedtālruni Nokia Lumia 625, kas aprīkots ar Windows Phone 8 operētājsistēmu, 4,7 collu skārienjūtīgu ekrānu un pieeju 4G tīklam.

Ierīcei pieejami maināmi aizmugures vāciņi piecās košās krāsās. Tāpat viedtālrunī iekļautas vairākas jaunas funkcijas, kas pieejamas nesen prezentētajā flagmanī Nokia Lumia 1020 – tostarp Nokia Smart Camera, kas piedāvā plašas attēlu rediģēšanas iespējas un Nokia Cinemagraph, kas ļauj uzņemt kustīgus attēlus.

Viedtālrunis aprīkots ar Windows Phone 8 operētājsistēmu un iekļauj jaunāko programmatūras atjauninājumu – Nokia Lumia Amber, kas būs pieejams arī citām Lumia sērijas ierīcēm ar Microsoft ražoto operētājsistēmu. Windows 8 operētājsitēma lietotājiem nodrošina tiešsaistes krātuvi SkyDrive ar 7GB failu uzglabāšanu bez maksas, kā arī pieeju vairāk nekā 165 tūkstošiem lietojumprogrammu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānija Microsoft nākusi klajā ar nākošās paaudzes Xbox One spēļu konsoli, kas tirdzniecībā varētu parādīties šā gada otrajā pusē.

Kopā ar jauno konsoli, Microsoft iepazīstinājusi arī ar uzlabotu kustību atpazīšanas sensoru Kinect. Ierīces kameru izšķirtspēja palielināta līdz 1080p un, saskaņā ar Microsoft sacīto, spēs labāk analizēt ķermeņu kustības, uzlabojot lietotāju mijiedarbību ar Kinect, vēsta BBC.

Ierīce padarīta arī vairākas reizes jaudīgāka nekā tās priekšgājējs – Microsoft uzsver, ka, salīdzinot ar Xbox 360, One spēj sekundē veikt piecas reizes vairāk aprēķinu. Kompānija norāda, ka jauno konsoli būs iespējams izmantot ne tikai spēļu spēlēšanai, bet arī, lai skatītos televīziju un filmas, klausītos mūziku un veiktu zvanus ar Skype palīdzību.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Nokia akcijas cena uzlec par 40%

Žanete Hāka, 03.09.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc Microsoft paziņojuma par Nokia mobilo telefonu biznesa iegādi Nokia akcijas cena pieauga par vairāk nekā 40%.

Tādējādi tas ir straujākais uzņēmuma akcijas cenas vienas dienas kāpums vēsturē, un tā pieauga līdz augstākajam līmenim kopš pērnā gada februāra.

Jāpiebilst, ka pēc paziņojuma par darījumu vairākas bankas mainījušas savu Nokia akcijas rekomendāciju no pārdot uz turēt.

Db.lv jau rakstīja, ka Microsoft iegādāsies Nokia mobilo telefonu biznesu par 3,79 miljardiem eiro, tādējādi pieliekot punktu Nokia trīs desmitgades ilgušajam mobilo telefonu «pārdošanas piedzīvojumam», vēsta Reuters.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Somijas kompānija Nokia prezentējusi jaunu viedtālruni Nokia Lumia 925, kas ir Nokia Lumia 920 pēctacis. Jaunākā ierīce aprīkota ar metāla un polikarbonāta korpusu, PureView kameras tehnoloģiju, kā arī jaunām funkcijām.

Viedtālrunis aprīkots ar jaunu kameras lēcu tehnoloģiju un jaunās paaudzes attēlveidošanas tehnoloģiju, tādējādi uzlabota fotogrāfiju un video kvalitāte, norāda Nokia. Tāpat Nokia Lumia 925 pieejama Nokia Smart Camera funkcija, kas ļauj uzņemt desmit attēlus reizē un rediģēt tos pa daļām, pēc tam kombinējot tos vienā attēlā.

Nokia Lumia 925 aprīkots ar Windows Phone 8 operētājsistēmu, 4,5 collu Amoled skārienjūtīgu displeju, 1,5 GHz divkodolu Snapdragon procesoru, 1GB operatīvo atmiņu, 16GB iekšējo atmiņu un 7GB failu uzglabāšanu bez maksas tiešsaistes krātuvē SkyDrive.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā sākta budžeta klases viedtālruņa Nokia Lumia 630 tirdzniecība. Tas ir pirmais Lumia sērijas viedtālrunis ar divu SIM karšu atbalstu, kā arī pirmā ierīce ar jaunāko Windows Phone 8.1 operētājsistēmu, informē ražotājs.

Nokia Lumia 630 ir 4,5 collu LCD ekrāns ar Corning® Gorilla® Glass 3 aizsardzību, maināmi aizmugures vāciņi, 5 megapikseļu kamera. Tālrunim ir arī Nokia Camera attēlveidošanas lietotne, ar kuru var gan uzņemt secīgus kustības fotoattēlus, gan pielāgot tādus iestatījumus kā baltā balanss, fokuss, jutība pret gaismu (ISO), slēdža ātrums, spilgtums.

Viedtālrunim ir 8 GB iebūvētā atmiņa, un to iespējams paplašināt līdz 128 GB, pievienojot microSD atmiņas karti.

Nokia Lumia 630 aptuvenā nesubsidētā mazumtirdzniecības cena Latvijā ir 180 EUR. Viedtālrunis ir radīts divās versijās – Lumia 630 ar vienas un divu SIM karšu atbalstu. Latvijas tirgū šobrīd pieejams Lumia 630 ar divu SIM karšu atbalstu melnā un dzeltenā krāsā, bet Lumia 630 ar vienas SIM kartes atbalstu – baltā krāsā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Nokia Lumia prezentē trīs jaunus viedtālruņus; Latvijā divi būs pieejami oktobrī

Žanete Hāka, 04.09.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceturtdien izstādē IFA 2014 Berlīnē Nokia prezentēja trīs jaunus Lumia viedtālruņus — Nokia Lumia 830, Nokia Lumia 730 Dual SIM un Nokia Lumia 735 ar 4G, informē kompānijas pārstāvji.

Paredzēts, ka tuvākajā laikā Latvijā būs pieejami divi no šiem viedtālruņiem – Nokia Lumia 830 un Nokia Lumia 735 ar 4G atbalstu.

Jaunais Nokia Lumia 830 aprīkota ar Windows Phone 8,1 operētājsistēmu ar Lumia Denim atjauninājumu, 1,2GHz Snapdragon četrkodolu procesoru. Nokia Lumia 830 ir 16 Gb iebūvētā atmiņa, bet, ievietojot microSD atmiņas karti to var palielināt līdz 128 Gb. Papildus ir nodrošināti arī bezmaksas 15 Gb datu uzglabāšanai OneDrive mākoņkrātuvē.

Viedtālrunis ir aprīkots ar 10 megapikseļu PureView kameru ar ZEISS optiku, Rich Recording iespēju..

Nokia Lumia 830 ir aprīkots ar 5 collu ClearBlack ekrānu, kas nodrošina kvalitatīvu tā satura nolasīšanu arī saules gaismā, un Curved Gorilla 3.0 ekrāna stikliņu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju uzņēmums Microsoft Corp ceturtdien paziņoja par jaunas rokassprādzes laišanu tirgū un ar to saistītu sistēmu, kas var sekot līdzi un analizēt veselības stāvoklim, sporta un atpūtas datiem, raksta Bloomberg.

Rokassprādze Microsoft Band maksās 199 ASV dolārus un darbosies ar bezmaksas Health aplikāciju, kas strādā ar Windows sistēmu, Apple veidoto iOS mobilo programmatūru un Google Android sistēmu. Sākot no janvāra aplikācija strādās arī ar citām ierīcēm, ieskaitot Apple un Android telefoniem un viedpulksteņiem.

Jaunā rokassprādze un aplikācija noteiks, cik dziļš miegs ir tā lietotājam, vai sadedzinātās kalorijas ir no taukiem vai karbohidrātiem, kā arī ieteiks laiku, kas jāatgūstas no konkrēta uzdevuma laika. Tāpat tas varēs informēt lietotāju, vai kofeīns palīdz treniņam vai alkohols ietekmē viņa miegu.

Kā prognozē IDC analītiķis Ramons Lamas, pasaulē valkājamo ierīču piegādes apjomi 2018. gadā sasniegs aptuveni 113 miljonus, salīdzinot ar aptuveni 6 miljoniem pērn. Microsoft ierīce šajā statistikā vēl nav iekļauta.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jau devīto reizi notiks profesora Eižena Āriņa balvas pasniegšana, godinot Latvijas informācijas tehnoloģiju (IT) nozares spožākos un inovatīvākos prātus. Finālam izvirzīti seši pretendenti, kuru izstrādātie risinājumi būtiski sekmējuši vairāku nozaru attīstību un konkurētspēju, informē Exigen Services Latvia pārstāvis Toms Kursītis.

Šogad pretendenti varēja iesniegt pieteikumus divās kategorijās: par nozīmīgu teorētisku ieguldījumu Latvijas datorzinātnes attīstībā, kā arī par praktisku ieguldījumu IT jomā, izstrādājot un ieviešot novatoriskus un sabiedrībai aktuālus IT risinājumus. Izcilākie IT teorētiķi un praktiķi saņems īpašu zelta medaļu, diplomu, kā arī stipendiju EUR 2500 apmērā.

«Pretendentu iesniegtie risinājumi ir nozīmīgi un atklāj gan jaunas pētnieciskās nozares, gan attīsta sabiedrībai ļoti nozīmīgas jomas, piemēram, veselības aprūpi. Tieši šie cilvēki ar savu paveikto darbu apliecina Latvijas IT nozares potenciālu, sniedzot nozīmīgu devumu tautsaimniecības attīstībā, kā arī veicina globālo konkurētspēju. Turklāt, ņemot vērā to, ka šobrīd Latvija ir prezidējošā valsts Eiropas Savienības Padomē, un viens no prioritārajiem virzieniem ir digitālā joma, mums ir iespēja savus IT sasniegumus parādīt jau daudz plašākā mērogā,» stāsta Exigen Services Latvia valdes priekšsēdētājs Ivars Puksts.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Otrdien plašākai publikai tiek prezentēts pirmais Microsoft Lumia viedtālrunis - budžeta klases Microsoft Lumia 535, kura nosaukumā vairs nav iekļauts Nokia zīmols.

Telefons ir budžeta klases viedtālruņa Nokia Lumia 530 turpinājums. Viedtālrunis būs pieejams arī Dual SIM versijā.

Ierīce aprīkota ar Windows Phone 8,1 Lumia Denim operētājsistēmu, Snapdragon™ 200 četrkodolu procesoru un 1905 mAh akumulatoru. Iebūvētās atmiņas apjoms ir 8 Gb, ko ir iespējams palielināt līdz 128 Gb, izmantojot microSD karti. Tāpat pieejami arī 15 Gb OneDrive mākoņkrātuvē bezmaksas.

Microsoft Lumia 535 aprīkota ar 5 megapikseļu aizmugurējo kameru ar LED zibspuldzi un 5 megapikseļu platleņķa priekšējo kameru. Microsoft Lumia 535 aprīkots ar tādām lietotnēm, kā Bing vision, Creative Studio, Lumia Camera un Lumia Selfie.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Microsoft iekuļas kukuļdošanas skandālā

Jānis Rancāns, 20.03.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV varasiestādes uzsākušas pirmstiesas izmeklēšanu par tehnoloģiju milža Microsoft iespējamu sadarbību ar kompānijām, kuras tiek apsūdzētas kukuļdošanā ārvalstu valdību pārstāvjiem.

Microsoft, iespējams, piedalījusies kukuļdošanā Ķīnā, Itālijā un Rumānijā, atsaucoties uz anonīmiem avotiem, vēsta The New York Times. Kompānijas darbības šajās valstīs bijušas pretrunā ar 1977. gadā pieņemtu likumu, kura ietvaros ASV uzņēmumiem aizliegts maksāt ārvalstu valdību pārstāvjiem, lai aizstāvētu savas biznesa intereses.

Tehnoloģiju kompānija izskanējušās aizdomas atteikusies komentēt, vien norādot, ka uztver tās nopietni un sadarbosies ar valdības izmeklētājiem. «Tāpat kā visas citas lielās kompānijas, kas strādā visā pasaulē, mēs dažkārt saņemam apsūdzības par potenciāliem mūsu darbinieku vai sadarbības partneru pārkāpumiem. Mēs šādas apsūdzības izmeklējam pilnībā, neskatoties uz to avotu. Tāpat mēs lielu uzmanību pievēršam savu darbinieku apmācībai, lai panāktu augstus ētiskos standartus,» klāstīja Microsoft pārstāvis Džons Frans (John Frank).

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Google un Opera «iegāzuši» Microsoft

Jānis Rancāns, 08.03.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiropas Savienības (ES) tehnoloģiju gigantam Microsoft piespriesto sodu un izmeklēšanu veicinājusi interneta kompānija Google un Norvēģijas interneta pārlūku izstrādātājs Opera.

Abas kompānijas bija vērsušās Eiropas Komisijā ar ierosinājumu izmeklēt Microsoft darbības, kā arī palīdzējušas ar informāciju ES izmeklētājiem, vēsta Financial Times. To, ka Microsoft konkurenti palīdzējuši ar izmeklēšanu, atzinis Eiropas konkurences komisārs Hoakins Almunija. Komisārs gan nav atklājis konkurentu nosaukumus. Izskanējušo informāciju abas kompānijas gan nav komentējušas.

Db.lv jau vēstīja, ka ES kompānijai Microsoft par pretkorupcijas likumdošanas pārkāpumiem piesprieda 561 miljonu eiro lielu soda naudu. Iepriekš tika prognozēts, ka Microsoft varētu tikt sodīta pat ar vairākos miljardos mērāmu soda naudu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Noslēdzas RTU organizētās «programmēšanas nedēļas»

Gunta Kursiša, 31.03.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Noslēdzies Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Datorzinātnes un informācijas tehnoloģijas fakultātes Studentu pašpārvaldes organizētais projekts Šķērsgriezums 2014. Divu nedēļu laikā RTU, kā arī citu augstskolu un mācību iestāžu studentiem un mācībspēkiem bija iespēja piedalīties programmēšanas konkursos, semināros, vieslekcijās u.c. aktivitātēs.

Projekts tika organizēts jau septīto gadu pēc kārtas, un šogad vairāk nekā desmit projekta pasākumos piedalījās aptuveni tūkstotis topošo IKT nozares speciālistu, kā arī mācībspēku, Db.lv informēja a/s RIX Technologies pārstāve Vineta Sprugaine. Programmēšanas sacensībās RIX Technologies Code Challenge piedalījās studenti, augstskolu mācībspēki un skolēni.

Sacensības norisinājās trīs kārtās. Pirmajās divās kārtās, pildot RTU Datorzinātnes un informācijas tehnoloģijas fakultātes Studentu pašpārvaldes sagatavotos uzdevumus, tika noskaidroti spēcīgākie no RTU, Latvijas Universitātes, Latvijas Lauksaimniecības universitātes un Transporta un sakaru institūta studentu un mācībspēku, kā arī skolēnu vidus, kas tika izvirzīti dalībai trešajā kārtā. Trešajā kārtā konkursantiem bija iespēja izvēlēties – pildīt Studentu pašpārvaldes sagatavoto uzdevumu vai konkursa lieldrauga a/s RIX Technologies piedāvāto programmēšanas uzdevumu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānija Microsoft patlaban ir sarunu procesā ar spēles Minecraft radītāju par tā iegādi, atsaucoties uz darījumam tuvu stāvošām personām, raksta Nytimes.com.

Darījuma vērtība varētu pārsniegt divus miljardus ASV dolāru, taču abām pusēm vēl ir jāvienojas par daudzām detaļām.

Iegādājoties Minecraft, Microsoft iegūtu kontroli arī tiešsaistes pasaulē, un, kaut arī spēles grafika ir diezgan primitīva, skatoties pēc mūsdienu standartiem, uzņēmumam jau ir izveidots stabils bizness. Tā ir atšķirība no start-up uzņēmumimiem, ko pēdējā laikā ir iegādājušies tehnoloģiju giganti par miljardiem dolāru.

Minecraft radītājs - Zviedrijas kompānija Mojang – šajā gadā paziņoja, ka pērn tās ieņēmumi bija aptuveni 360 miljoni dolāru, kas ir par 38% vairāk nekā iepriekšējā gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aizejošais kompānijas Microsoft izpilddirektors Stīvs Balmers atzinis, ka viņa lielākā nožēla ir saistīta ar izdevības palaišanu garām viedtālruņu jomā, tomēr tehnoloģiju gigants šajā tirgus nišā vēl negrasās padoties.

«Es nožēloju, ka divi tūkstošo gadu sākumā, kad mēs bijām lielu uzmanību pievērsuši tam, ko gribējām izdarīt ar Windows, mēs neveltījām savus talantus viedtālruņiem,» S. Balmera sacīto konferences laikā citē AFP. Microsoft vadītājs norādīja, ka tajā brīdī kompānija strādājusi pie Windows Vista un visi resursi bijuši veltīti topošajai operētājsistēmai.

«To es nožēloju visvairāk. [Uzmanības pievēršana viedtālruņiem] būtu izdevīga gan sekmīgam darbam ar Windows, gan ar citiem ārējiem faktoriem,» sacīja Microsoft izpilddirektors.

Šobrīd viedtālruņu tirgū dominē Apple un Google Android ierīces. Microsoft šajā jomā nepieder tik pat kā nekāda tirgus daļa, atzinis S. Balmers. Tomēr tas arī dodot kompānijai daudzas jaunas iespējas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Latvijas IT uzņēmumi saņem starptautiska mēroga atzinību

Rūta Lapiņa, 02.10.2017

Foto no labās puses: Renāte Strazdiņa, Microsoft Latvia vadītāja, Juris Vilders, SQUALIO cloud consulting valdes loceklis, Juris Ducens, ALSO Latvia valdes priekšsēdētājs, Sanda Šalma, Microsoft Mazā un vidējā biznesa vadītāja Baltijas valstīs.

Publicitātes foto

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas IT uzņēmums ALSO Holding ikgadējās Microsoft Partneru dienas ietvaros saņēma apbalvojumu kā labākais Microsoft vairumtirdzniecības partneris pasaulē 2017. gadā, aiz sevis atstājot tādus nozares milžus kā Tech Data, Ingram Micro un Westcoast. Savukārt SQUALIO kļuva par Microsoft Gada partneri Latvijā par IT risinājumu, kas izstrādāts sadarbībā ar SQUALIO cloud consulting un ļāvis samazināt ceļu satiksmes negadījumu skaitu uz Latvijas autoceļiem par 42%, informē Microsoft komunikācijas konsultante Gunta Līne.

ALSO Latvia atzinību ieguva, pateicoties tās grupas uzņēmuma izstrādātajai ALSO Cloud platformai, kas ļauj uzņēmumam nodrošināt programmatūras mākoņpakalpojumu tirdzniecību visā pasaulē. ALSO izstrādātais risinājums pašreiz tiek lietots jau 50 valstīs visā pasaulē.

SQUALIO cloud consulting veidotais FITS ITEMS risinājums bija viens no tiem pilotprojektiem, kurus prezentējot Microsoft korporācijas vadībai ASV, Latvijai izdevās pārliecināt Microsoft par Latvijas IT uzņēmumu potenciālu. Tas bija viens no būtiskiem nosacījumiem Latvijas Universitātes un Microsoft Inovāciju centra atvēršanai Latvijā šī gada septembrī.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Nokia viedtālrunis ar 41 megapikseļa kameru Latvijā maksā 500 latus

Gunta Kursiša, 30.10.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas mobilo sakaru operatoru veikalos kopš trešdienas ir pieejami jaunākie viedtelefoni Nokia Lumia ar Windows Phone 8 operātājsistēmu – Nokia Lumia 1020, Nokia Lumia 925 un Nokia Lumia 625, informē uzņēmuma pārstāvji.

Nokia Lumia 1020, kura mazumtirdzniecības cena Latvijā noteikta 500 latu apmērā, ir aprīkots ar 41 megapikseļu kameru, un tās sensorā izmantota Zeiss optika, Xenon un LED zibspuldzes, informē uzņēmuma pārstāvji. Viedtālrunim ir 4,5 collu Clear Black Amoled displejs, un skārienjutīguma funkcija darbojas arī, piemēram, ar cimdiem rokās. Nokia Lumia 1020 pieejams trīs krāsās – baltā, dzeltenā un melnā. Db.lv jau rakstīja, ka šo viedtelefonu kompānija prezentēja šā gada jūlija sākumā.

Otrs viedālrunis ir Nokia Lumia 925 – Lumia 920 «sekotājs». Ierīcei ir 4,5 collu Clear Black Amoled displejs un metāla

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Microsoft akcionāri vaino kompāniju informācijas slēpšanā par Surface izgāšanos

Jānis Rancāns, 15.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV tehnoloģiju giganta Microsoft akcionāri uzsākuši tiesvedību pret kompāniju, vainojot to informācijas slēpšanā par planšetdatoru Surface sliktajiem pārdošanas rādītājiem.

Neapmierinātos akcionārus pārstāv juristu kompānija Robbins Geller Rudman & Dowd, kas norādījusi, ka Microsoft, slēpjot «katastrofālo debiju» planšetdatoru tirgū, pārkāpusi ASV Vērtspapīru un biržu komisijas noteikumus.

Akcionāri uzskata, ka Microsoft apzināti maldinājusi akcionārus un izplatījusi nepatiesu informāciju. Microsoft akcionāri norāda, ka Surface laišana klajā, pretēji kompānijas apgalvojumiem, izrādījusies neveiksmīga un novedusi pie situācijas, kurā tehnoloģiju gigants ir uzkrājis lielu daudzumu pārmērīgi dārgu planšetdatoru.

Akcionāri arī norāda, ka pie šādas situācijas galvenokārt vainojami Microsoft izpilddirektors Stīvs Balmers un finanšu direktors Peters Kleins, kuri esot uzturējuši krāpnieciskas shēmas, kas bijušas paredzētas, lai liktu iegādāties Microsoft akcijas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Topošais tehnoloģiju kompānijas Microsoft interneta pārlūks Internet Explorer 11 būšot par 30% ātrāks nekā tā konkurenti, atsaucoties uz veiktspējas testiem, pavēstījis ASV tehnoloģiju gigants.

Jaunajam interneta pārlūkam ir daudzas līdzīgas funkcijas, kā operētājsistēmas Windows 8.1. Internet Explorer versijai, piemēram, skārienu atbalsts, vēsta ārvalstu plašsaziņas līdzekļi. Interneta pārlūks gan paredzēts Windows 7 operētājsistēmai, kurai nav pārāk daudz skārienjūtīgu ierīču. Papildus darbības ātruma uzlabojumam, Internet Explorer 11 atbalsta arī vairāk interneta vietņu izstrādes tehnoloģiju, kā, piemēram, WebGL.

Patlaban Microsoft nākusi klajā ar Internet Explorer 11 testa versiju. Kompānija neatklāj, kad jaunais interneta pārlūks būs pieejams pilnībā. Tehnoloģiju eksperti savukārt pieļauj, ka Explorer 11 dienas gaismu varētu ieraudzīt pēc 18. oktobra, kad paredzēta Windows 8.1. atjauninājuma parādīšanās.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viens no vadošajiem Microsoft mākoņpakalpojumu izplatītājiem Baltijā SIA TVG kļuvis par oficiālo Microsoft mākoņpakalpojumu platformas Azure pārstāvi, nodrošinot neierobežotas digitālo risinājumu radīšanas iespējas jebkura biznesa pilnveidošanai.

Agrāk bija ierasts, ka tehnoloģiju uzņēmums ikdienas procesu nodrošināšanai pirka kompleksu risinājumu, taču nereti no visa iegādātā tika izmantots ne vairāk par 20% no resursa iespējamās kapacitātes. Savā ziņā tie ir nelietderīgi tēriņi, jo, kad iegādātais risinājums ir morāli novecojis un nepilda vairs vajadzīgās funkcijas, atkal jāiegādājas jaunas licences. Tādēļ Microsoft klientiem piedāvā visus šos pakalpojumus izmantot mākonī Microsoft Azure, kurā pieejams milzīgs apjoms dažādu pakalpojumu jeb produktu. Strādājot šajā platformā, klients var izmantot precīzi to pakalpojumu un tik lielā apjomā, cik konkrētām biznesa vajadzībām nepieciešams, tādējādi nepārmaksājot, akcentē TVG vadītājs Mārtiņš Reimanis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Piektdienas intervija ar Microsoft Latvia vadītāju Ēriku Eglīti

Lelde Petrāne, 08.05.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesa portāls Db.lv piedāvā piektdienas mini interviju sēriju. Katru nedēļu kāds no uzņēmējdarbības vides pārstāvjiem sniedz atbildes uz jautājumiem - gan nopietniem, gan arī personīgākiem.

Uz jautājumiem šonedēļ atbild Microsoft Latvia vadītājs Ēriks Eglītis. «Esmu Microsoft Latvia vadītājs. Tas nozīmē, ka pārstāvu uzņēmumu Latvijā un Latviju uzņēmumā, kuram 119 pasaules valstīs ir aptuveni 120 000 darbinieku, 640 000 sadarbības partneru un 1,4 miljardi Windows ierīču lietotāju. Latvijā uzņēmuma pārstāvniecība ir jau 15 gadus – aktīvi līdzdarbojamies IT nozares stiprināšanā sadarbībā ar mūsu vairāk nekā 500 partnerorganizācijām,» skaidro Ē. Eglītis.

Kāpēc Jūs strādājat šajā uzņēmumā/nozarē?

Īsā atbilde: man patīk!

Nedaudz izvēršot: cilvēka mūžu veido nejaušību un apzinātu rīcību sakritības laikā un telpā. Kad 14 gadu vecumā ieguvu programmējamo kalkulatoru un pirmo programmēšanas pieredzi, nevarēju iedomāties, ka kādreiz vadīšu šāda mēroga uzņēmuma pārstāvniecību Latvijā. Tomēr visas manas apzinātās izvēles ir vijušās ap IT nozari, palaikam tajās iejaucoties arī kādai nejaušībai. Tomēr nejaušības neatnāktu, ja nebūtu līdzdalības nozares notikumos - ja gribi cerēt uz vinnestu, ir jānopērk loterijas biļete!

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānija Microsoft ASV tirgū sākusi jaunu mārketinga kampaņu, piedāvājot apmainīt konkurentu planšetdatoru iPad pret Microsoft dāvanu karti vismaz 200 ASV dolāru apmērā, ko vēlāk iespējams izmantot jauna Microsofta planšetdatora, piemēram, Surface RT vai Surface Pro, iegādei.

Microsoft planšetdatoru pārdošanas apjomi krietni vien atpaliek no sāncenša Apple planšetdatoru pārdošanas apjomiem. Tikmēr kompānijas Gartner mobilo ierīču tirgus analītiķis Vens Beikers (Van Baker) neuzskata, ka šis mārketinga solis radīs masveida Apple planšetdatoru nomaiņu pret Microsoft planšetdatoriem, raksta BBC. «Microsoft problēma ir lietojumprogrammu ekosistēma, un šis piedāvājums neatrisina šo problēmu,» skaidro V. Beikers.

ASV tirgū Microsoft uzsācis agresīvu mārketinga kampaņu, kuras mērķis ir panākt Microsoft planšetdatoru lielāku popularitāti, jau agrāk. Šā gada maijā Microsoft laida klajā iPad un Windows produktu salīdzināšanas mājaslapu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Bijušie Nokia darbinieki pirmajiem pircējiem sāks piegādāt savu jauno viedtālruni

Gunta Kursiša, 28.11.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bijušo Nokia darbinieku komanda trešdienas vakarā laida apritē savu pirmo viedtālruni Jolla, kas izmanto pašu radīto jauno operētājsistēmu Sailfish, vēsta BBC.

Platforma Sailfish ir savietojama ar lielāko daļu Google Android platformai paredzēto lietojumprogrammu.

Trešdienas vakarā kļuva pieejami vien 450 jaunie Jolla viedtālruņi, un lielākā daļa no tiem nonāca to cilvēku rokās, kas to pasūtījuši jau iepriekš. Uzņēmuma vadība norāda, ka pašlaik strādā pie tā, lai palielinātu ražošanas jaudas.

Patlaban Jolla sadarbojas ar Somijas lielāko mobilo sakaru tīkla operatoru un cer veidot līdzīgu sadarbību arī Lielbritānijā, vēsta BBC.

Komentāri

Pievienot komentāru