Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas minerālmateriālu ražotāja Saulkalne S kopējais grupas apgrozījums 2020. gadā ir palielinājies par 32%, sasniedzot 10,1 miljonu eiro. Šo rezultātu izdevies sasniegt, pateicoties vairāk nekā 3,5 miljonus eiro vērtajām investīcijām ražotņu modernizācijā un eksporta tirgu attīstībā. 2019. gadā uzņēmuma apgrozījums bija 7,7 miljoni eiro.

Plānots, ka 2021. gadā Saulkalne S apgrozījums turpinās palielināties – iecerēts gan kāpināt minerālo materiālu ieguvi un pārstrādi, gan arī palielināt uzņēmuma tirgus daļu tuvējā Baltijas valstu reģionā.

"Pērn veiksmīgi modernizējām ražotnes un rūpniecības procesus grupas uzņēmumos. Paplašinājām uzņēmuma ražošanas platības, automatizējām un digitalizējām ražošanas procesus, kā arī iegādājāmies jaunu rūpnīcu aprīkojumu. Šie ieguldījumi nodrošināja to, ka kļuvām konkurētspējīgāki un varējām ievērojami kāpināt apgrozījumu. Esmu pārliecināts, ka šīs pārmaiņas palīdzēs uzņēmumam kāpināt produktivitāti un ražošanas jaudas ilgtermiņā, nodrošinot apgrozījuma pieaugumu gan vietējā, gan eksporta tirgos. Pie tam esošās tirgus tendences ļauj prognozēt pieprasījuma palielināšanos pēc minerālmateriāliem, un tas ļauj domāt, ka arī 2021. gads uzņēmumam būs finansiāli ļoti veiksmīgs," komentē uzņēmumu grupas Saulkalne S vadītājs Juris Seilis.

"Ļoti labi saprotam, ka mūsdienu straujais attīstības temps neļauj sēdēt uz vakardienas nopelniem. Tāpēc tiks turpināta uzņēmuma procesu automatizācija un digitalizācija, kā arī ieviesta vienota korporatīvā pārvaldība. Tas iekļauj sevī ne vien finanšu investīcijas, bet arī ilggadējās pieredzes apkopošanu, analīzi un jaunu biznesa virzienu, jaunu tirgu, produktu un resursu attīstību," norāda J. Seilis.

Minerālo materiālu ieguves un pārstrādes uzņēmums Saulkalne S ir dibināts 1995. gadā Saulkalnē. Uzņēmums iegūst un pārstrādā dolomītu, smilti, kaļķakmeni un granītu. No šīm izejvielām tiek ražoti dažādi materiāli ceļu būvei, smiltis, minerālie aizpildītāji, augsnes kaļķošanas materiāli, lopbarības sastāvdaļas u. c. Saulkalne S uzņēmumu grupā ietilpst meitasuzņēmumi Salenieku dolomīts un Vidzemes kvarcs. Salenieku dolomīts ir atrodas Kārsavā, un tā trīs ražotnes nodrošina visu Latgales reģionu. Mazgāto kvarca smilšu ražotne Vidzemes kvarcs atrodas Priekuļu novadā un ir vienīgā aktīvā valsts nozīmes kvarca smilšu ieguves vieta Latvijā. Saulkalne S pārvalda trīs ražotnes Vidzemes reģionā – Saulkalne, Kranciems un Grīnvaldi. Kopā uzņēmumu grupā tiek nodarbināti 75 darbinieki.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas minerālmateriālu ražotājs “Saulkalne S” uzņēmuma ilgtspējas programmas ietvaros ir uzsācis saules paneļu parka izbūves projektu Saulkalnē, lai savu ražotni nodrošinātu ar zaļo enerģiju. Saules enerģijas parka paredzētā jauda būs 250 kW, un to plānots pabeigt 2024. gada sākumā.

Latgalē, Ciblas pagastā, beidzot karjera Kalngals izstrādi, “Saulkalne S” ir uzsākusi tā apmežošanu. Šogad iestādīts egļu mežs trīs hektāru platībā.

“Šogad viens no uzņēmuma galvenajiem attīstības virzieniem bija ilgtspējas programmas īstenošana, padarot minerālmateriālu ražošanu un ieguvi videi draudzīgu. Tostarp esam uzsākuši saules enerģijas parka izbūves projektu, kas galveno uzņēmuma ražotni Saulkalnē nodrošinās ar tīru enerģiju. Ražošanas process kļūst videi draudzīgs, un reizē kļūsim arī patstāvīgāki un mazāk atkarīgi no energoresursu cenu svārstībām. Mums kā ražojošam uzņēmumam tas ir ļoti būtiski. Papildus veicam arī autoparka modernizāciju, iegādājoties ekonomisku un videi draudzīgu tehniku. Uzņēmums sāk pāreju uz hibrīdtehniku karjeros, kas samazinās gan CO2 “pēdu”, gan arī degvielas patēriņu par apmēram 30 %,” norāda uzņēmumu grupas “Saulkalne S” vadītājs Juris Seilis.

Komentāri

Pievienot komentāru