Jaunākais izdevums

Konditorejas Daile darbinieki ir neziņā par turpmāko darbavietas likteni.

Pretēji iepriekš plānotajam pazīstamā Daile, kas atrodas Rīgas centrā, darbu vēl nav atsākusi. Uzņēmuma durvis rotā uzraksts slēgts un pa daļēji aizsegto logu redzams, ka skatlogā un uz letes joprojām atrodas uzņēmumā ražotā produkcija, kas gan tapusi februāra sākumā. Arī pagalmā redzamais liecina, ka darbība nenotiek un vārti uz cehu ir ciet.

Pēc vakar notikušās sapulces uzņēmuma darbinieces, kas nevēlējās savus vārdus atklāt, atzina, ka skaidrības nav nekādas. Uzņēmuma īpašniece, apelējot pie juristiem, gan neesot konkretizējusi, kas notiks turpmāk.

Dailes sapulcē ieradās arī Db, bet uzņēmuma īpašniece Maija Dzenovska pauda izbrīnu par preses ierašanos un vairākkārt atkārtoja, ka neko neteiks.

Jau iepriekš ziņots, ka Daile darbu pārtrauca, jo konditoreju bija piekrāpis sadarbības partneris. Negodīgā partnera vārdu Dailes īpašniece gan nevēlējās atklāt, arī darbinieki to nezina. Daile ir viena no vecākajām Rīgas konditorejām, tā darbu sāka 1936. gadā, bet vēlāk privatizācijas laikā par uzņēmuma īpašniekiem kļuva Dzenovsku ģimene. 2008. gadā Daile strādāja ar 168,6 tūkstošu Ls apgrozījumu un 13 tūkstoš Ls zaudējumiem, jaunāki dati UR datu bāzēs par uzņēmumu nav pieejami. Tāpat jau vēstīts, ka konkurence šajā nozarē saasinās, jo pēdējā pusgada laikā Rīgas centrā darbu sākušas vairākas jaunas konditorejas un beķerejas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Konditoreju Daile, kura ilgstoši cīnijusies ar finansiālām problēmām un kurai pieteikta maksātnespēja, šorīt piemeklējusi vēl viena liksta - tajā izcēlies ugunsgrēks, kura iemesli šobrīd vēl nav zināmi.

Saskaņā ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta preses pārstāves Ingas Veteres sniegto informāciju ugunsgrēks izcēlies Blaumaņa ielā 15, telpās, kur atrodas kafejnīca un ceptuve, un degšanas platība bijusi 15 kvadrātmetri.

Maija Dzenovska, kas iepriekš bija konditorejas Daile īpašniece, uz db.lv jautājumu par ugunsgrēku vien atbildēja, ka viņai ar Blaumaņa ielu 15 vairs nav nekāda sakara, tur tagad saimniekojot SIA 5AV.

Uzņēmumā 5AV informēja, ka nodeguši divi konditorejas cehi, šobrīd ugunsgrēks ir nodzēsts. Pagaidām ugunsgrēka cēlonis vēl neesot noskaidrots, pie šī jautājuma šobrīd strādājot apdrošinātāji un speciālisti. Uz jautājumu, vai tā varētu būt ļaunprātīga dedzināšana, uzņēmumā atbildēja: «Diez vai.» Nessot arī vēl aprēķināts, cik lieli zaudējumi uzņēmumam radušies. Konditoreja būšot slēgta vismaz mēnesi, kamēr noritēs atjaunošanas darbi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai gan šodien, 26.oktobrī, bija plānots paziņot tiesas lēmumu saistībā ar konditorejas Daile maksātnespēju, tas būs zināms tieši pēc nedēļas – 2.novembrī.

Tas ir saistīts ar to, ka Daile tiesai iesniegusi laboto bilanci, tāpēc tiesa atjaunojusi tiesvedību, DB pastāstīja Rīgas Centra rajona tiesas pārstāvis Kaspars Sadauskis. Jāatgādina, ka iepriekš tiesa atlika Daile maksātnespējas lietas izskatīšanu, jo uz sēdi nebija ieradies administrators, kā arī parādnieka puses pārstāvis. Maksātnespējas procesa lieta tiesā tika ierosināta 2.septembrī.

Daili, kura ilgstoši cīnījusies ar finansiālām problēmām, septembra beigās piemeklēja vēl viena nelaime. Konditorejā izcēlās ugunsgrēks.

Uzņēmums 5AV, kas patlaban saimnieko Dailē, informēja, ka nodeguši divi konditorejas cehi. Uz jautājumu, vai tā varētu būt ļaunprātīga dedzināšana, uzņēmumā atbildēja: «Diez vai.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rīgas konditoreja Daile vēl aizvien slēgta

Lelde Petrāne, 06.03.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viena no vecākajām Rīgas konditorejām Daile, kuru piekrāpa sadarbības partneris, vēl aizvien ir slēgta, novērojusi aģentūra BNS.

Lai arī konditorejas īpašniece Maija Dzenovska iepriekš bija izteikusi cerību, ka Daile darbu varētu atsākt jau pagājušās nedēļas laikā, tā vēl aizvien ir slēgta.

M. Dzenovska aģentūrai BNS plašākus komentārus nevēlējās sniegt, vien norādīja, ka

«viss būs kārtībā », paužot pārliecību, ka konditoreja tomēr atkal būs atvērta apmeklētājiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Konditoreja Daile pēc triju mēnešu pārtraukuma atsākusi darbu.

Uzņēmumā DB uzzināja, ka konditoreja atvērta jau divarpus dienas un šobrīd tajā strādā daļa bijušo darbinieku – pārdevējas un konditores. Ar uzņēmuma saimnieku DB pagaidām neizdevās sazināties. Kā novēroja DB, konditorejā veikts kosmētiskais remonts, produkcijas sortiments saglabājies līdzšinējais.

Jau ziņots, ka Daile darbu pārtrauca februāra pirmajā pusē pēc uzņēmuma īpašnieces Maijas Dzenovskas nesaskaņām ar sadarbības partneri, kura vārdu viņa nenosauca.

DB jau ziņoja, ka Dailes darbinieki bija lielā neskaidrībā par turpmāko. Lai gan īpašniece solīja darbu atsākt, tas nenotika. Daļa Dailes darbinieku aprīļa beigās jau vērsušies tiesā, jo nav saņēmuši samaksu par padarīto un dīkstāvi, parāds kopumā pārsniedzis 14 tūkstošus Ls.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Vēl nelemj par konditorejas Daile maksātnespēju

Elīna Pankovska, 04.10.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas Centra rajona tiesa atlikusi konditorejas Daile maksātnespējas lietas izskatīšanu, jo uz šodien 4.oktobrī paredzēto sēdi nebija ieradies administrators, kā arī parādnieka puses pārstāvis.

Lietas izskatīšana pārcelta uz 19.oktobri plkst.12, DB pastāstīja tiesas pārstāvis Kaspars Sadauskis. Maksātnespējas procesa lieta tiesā tika ierosināta 2.septembrī.

Jāatgādina, ka Daili, kura ilgstoši cīnījusies ar finansiālām problēmām, septembra beigās piemeklēja vēl viena nelaime. Konditorejā izcēlās ugunsgrēks.

Uzņēmumā 5AV, kas patlaban saimnieko Dailē, informēja, ka nodeguši divi konditorejas cehi. Uz jautājumu, vai tā varētu būt ļaunprātīga dedzināšana, uzņēmumā atbildēja: «Diez vai.» Konditoreja būšot slēgta vismaz mēnesi, kamēr noritēs atjaunošanas darbi.

Daile pārtrauca darbu šā gada februārī, jo konditorejai bija problēmas ar negodīgu sadarbības partneri. Iepriekšējā konditorejas īpašniece Maija Dzenovska toreiz gan nevēlējās sniegt plašākus komentārus par notikušo un sadarbības partnera vārdu neatklāja. Pēc pāris mēnešiem konditoreja darbu atsāka. Tiesa, bijušie uzņēmuma darbinieki plānoja vērsties tiesā, jo Dailes īpašnieki bija palikuši parādā par laikus neizmaksātajām algām un piespiedu dīkstāvi - kopumā ap 14 tūkstošiem Ls

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pazīstamo un vienu no vecākajām Rīgas konditorejām Daile piekrāpis sadarbības partneris un šobrīd uzņēmums pārtraucis darbu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Ierosina maksātnespējas lietu pret Daili

Sandra Dieziņa, 06.09.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pret konditoreju Daile ierosināta maksātnespējas procesa lieta.

Par to liecina ieraksts Maksātnespējas reģistrā. Rīgas pilsētas centra rajona tiesa lietu ierosinājusi 2. septembrī, par uzņēmuma administratoru rosināts iecelt Normundu Šlitki.

Lursoft dati vēsta, ka pērno gadu Daile noslēdza ar 14,7 tūkstošu Ls zaudējumiem, kas ir par aptuveni 12 % vairāk nekā gadu iepriekš, taču apgrozījums saruka no 168 tūkstošiem Ls 2008. gadā uz 124,7 tūkstošiem pērn.

DB jau vēstīja, ka Daile pārtrauca darbu šā gada februārī, jo konditorejai bija problēmas ar negodīgu sadarbības partneri. Uzņēmuma īpašniece Maija Dzenovska toreiz gan nevēlējās sniegt plašākus komentārus par notikušo un sadarbības partnera vārdu neatklāja. Pēc pāris mēnešiem konditoreja darbu atsāka. Tiesa, bijušie uzņēmuma darbinieki plānoja vērsties tiesā, jo Dailes īpašnieki bija palikuši parādā par laikus neizmaksātajām algām un piespiedu dīkstāvi - kopumā ap 14 tūkstošiem Ls.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Tiesa atzīst konditorejas Daile maksātnespēju

Elīna Pankovska, 02.11.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa ir apmierinājusi pieteikumu un atzinusi konditoreju Daile par maksātnespējīgu, DB pastāstīja tiesas pārstāvis Kaspars Sadauskis.

Tiesa noteikusi, ka maksātnespējas procesa iestāšanās diena ir šā gada 1.septembris. Savukārt kreditori savus pieteikumus var iesniegt viena mēneša laikā. Tiesa savā lēmumā norādījusi, ka parādnieka kopējais parāds ir vismaz 28, 36 tūkst. Ls un parādsaistības pārsniedz aktīvus.

Jāatgādina, ka maksātnespējas pieteikumu tiesā iesniedza kāds bijušais konditorejas darbinieks.

Maksātnespējas procesa lieta tiesā tika ierosināta 2.septembrī. Daili, kura ilgstoši cīnījusies ar finansiālām problēmām, septembra beigās piemeklēja vēl viena nelaime. Konditorejā izcēlās ugunsgrēks.

Daile pārtrauca darbu šā gada februārī, jo konditorejai bija problēmas ar negodīgu sadarbības partneri. Iepriekšējā konditorejas īpašniece Maija Dzenovska toreiz gan nevēlējās sniegt plašākus komentārus par notikušo un sadarbības partnera vārdu neatklāja. Pēc pāris mēnešiem konditoreja darbu atsāka. Tiesa, bijušie uzņēmuma darbinieki plānoja vērsties tiesā, jo Dailes īpašnieki bija palikuši parādā par laikus neizmaksātajām algām un piespiedu dīkstāvi - kopumā ap 14 tūkstošiem Ls.

Komentāri

Pievienot komentāru