Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc izmeklēšanas saistībā ar apsūdzībām par seksuālu uzmākšanos no amata atkāpies datoru giganta Hewlett-Packard (HP) boss Marks Hurds (Mark Hurd ), atsaucoties uz kompānijas paziņojumu, vēsta BBC.

M. Hurds nekavējoties atkāpies gan no prezidenta, gan kompānijas vadītāja amata.

Saskaņā ar kompānijas paziņojumu izmeklēšanā secināts, ka vadītājs nav pārkāpis kompānijas uzmākšanās un seksuālās uzmākšanās noteikumus, bet vadības standartus.

Par pagaidu kompānijas vadītāju iecelta finanšu direktore Keitija Lesjaka (Cathie Lesjak).

Paziņojumā M. Hurds norādījis, ka saprot - ir gadījumi, kuros viņš nav rīkojies atbilstoši uzticības, cieņas un integritātes standartiem un principiem. Viņam atkāpšanās no amata pēc piecu gadu darba HP esot sāpīgs lēmums, bet, pēc viņa domām, būtu sarežģīti arī turpmāk būt efektīvam HP vadītājam.

K. Lesjaka, kura HP strādā jau 24 gadus, kamēr tiek atrasts kompānijas jaunais vadītājs, turpināšot pildīt arī finanšu direktores amata pienākumus.

BBC atzīmē, ka M. Hurda stratēģija, kas iekļāva drastisku izdevumu samazināšanu un tūkstošiem darbinieku atlaišanu, ļāva HP pārspēt Dell kā pasaulē lielāko datoru ražotāju 2006.gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Jums netiks dota iespēja kļūt par vadītāju, ja vien nesignalizēsiet par savām līdera dotībām,» uzskata ekonomiste un Center for Talent Inoovation (CTI) dibinātāja Silvija Anna Hevleta (Sylvia Ann Hewlett).

Saskaņā ar pētījumu, ko CTI sadarbībā ar žurnālu Marie Claire veica pēdējā gada laikā, aptaujājot 4000 profesionāļus ar koledžas izglītību un 268 vacākos vadītājus, cilvēkam ir jābūt uzskatītam par līderi vēl pirms viņš tiek ieteikts vadošiem amatiem. Cilvēkam, kas tiek uzskatīts par līderi, jāpiemīt tādām īpašībām kā nopietnība un nosvērtība, izcilas komunikācijas prasmes un kopta āriene, citējot pētījumu, raksta Forbes.

Šīs īpašības ir nepieciešamas, tomēr to esamība vēl neliecina, ka saņemsiet «bonusa punktus». Gluži pretēji, ja jums tiek piedēvētas negatīvas īpašības, augstāk minētie punkti vairs netiks ņemti vērā.

Komentāri

Pievienot komentāru