Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmējai, agrāk labi pazīstamai nekustamo īpašumu attīstītājai un miljonārei Larisai Sviridovai pērn Jūrmalas dome piešķīrusi maznodrošinātās personas statusu, liecina Db.lv rīcībā nonākusi Jūrmalas domes Labklājības pārvaldes izziņa. Jāmin gan, ka trūcīgas ģimenes (personas) statuss L. Sviridovai piešķirts uz laiku no pagājušā gada 1. novembra līdz šā gada 31. janvārim.

Kā liecina Lursoft informācija L. Sviridovai pilnībā vai daļēji pieder aptuveni pieci uzņēmumi, kas visi gan ir pasludināti par maksātnespējīgiem. Tāpēc tas, ka viņai pieder vairāki uzņēmumi, nebija šķērslis maznodrošinātā statusa piešķiršanai, jo Ministru kabineta noteikumos norādīts, ka par īpašumu šo noteikumu izpratnē nav uzskatāmas kapitāla daļas un akcijas, ja maksātnespējas procesa dēļ vai atbilstoši citu kompetentu institūciju nolēmumam īpašniekam nav iespēju rīkoties ar šo īpašumu.

Žurnāls Pastaiga 2011. gada lielāko zaudētāju uzņēmēju saraksta pirmajā vietā ierindoja L. sviridovu, norādot, ka viņas zaudējumi gadā sasnieguši 79,34 miljonus latu. Arī 2010. gadā šajā topā viņa ieņēma pirmo vietu ar zaudējumiem, kas tika lēsti 17,03 miljonu latu apmērā.

Pēdējā laikā nekustamo īpašumu uzņēmējas vārds vairāk gan saistīts ar tiesvedību, kas izraisījusi plašu rezonansi. Proti, viens no viņai piederošajiem uzņēmumiem - maksātnespējīgā SIA Delfīns partneri - cītīgi tiesājas ar valstij piederošo a/s Reverta.

Strīds galvenokārt ir saistīts ar 2005. gadā noslēgtu līgumu, ar kuru toreiz vēl a/s Parex banka piešķīrusi uzņēmumam kopumā 26,1 milj. Ls aizdevumu. Tas tika piešķirts ēkas būvniecībai Jūrmalā, Rembates ielā 4, bet, iestājoties nekustamo īpašumu krīzei, nams tā arī netika pabeigts. Uzņēmuma pārstāvji uzsver, ka nekāda aizdevuma nav bijis, bet ēka uzcelta par citu kreditoru līdzekļiem. Lietas materiālos ir starptautiskas auditorfirmas atzinums, kurā secināts, ka banka ir izsniegusi aizdevumu nekustamā īpašuma būvniecībai, kuru SIA Delfīns partneri izlietoja.

Reverta norāda, ka Delfīns partneri ir rīkojies pēc klasiskas shēmas, radot fiktīvus kreditorus, lai apstiprinātu uzņēmuma ārpustiesas tiesiskās aizsardzības procesu un ieceltu sev vēlamu administratoru. Savukārt maksātnespējas procesā šie fiktīvie kreditori pārbalso Reverta un cenšas panākt, ka ienākumi no par labu Reverta ieķīlātā nekustamā īpašuma pārdošanas nonāktu nevis pie Reverta, bet gan šo fiktīvo kreditoru rokās. Reverta ir vērsusies ne tikai tiesā, bet arī Ekonomikas policijā, kas turpina izmeklēšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru