Pārtika

Nordic Partners Limited: Brīvdienās uzņēmumā notikusi ielaušanās un nozagti dokumenti

LETA, 19.08.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Koncerna Nordic Partners Limited, kurā iekļauti arī SIA NP Foods grupas uzņēmumi, centrālajā birojā Vecrīgā naktī no sestdienas uz svētdienu notikusi ielaušanās, un uzņēmumam tika nozagti vairāki dokumenti.

Kā pastāstīja koncerna pārstāve Solvita Pētersone, ielaušanās notika pagājušajās brīvdienās, naktī no sestdienas uz svētdienu. Ielaušanās notikusi caur jumtu. «Faktiski tas, kas ir interesējis zagļus, bija informācija - tika paņemti datu nesēji un dokumenti,» teica uzņēmuma amatpersona.

Pētersone konkrēto ielaušanos skaidro ar notiekošo tiesvedību Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesā un pārtikas un citu koncerna uzņēmumu kontu iesaldēšanu. «Mums ir interesanti, cik ilgā laikā uzņēmumam nozagtā informācija varētu parādīties publiskajā telpā, piemēram, kādā portālā, kas pēdējā laikā publicē dažādus pret NP koncerna uzņēmumiem vērstus materiālus,» pauda Pētersone.

Valsts policijas (VP) preses pārstāvis Toms Sadovskis apstiprināja, ka policijā tika saņemts iesniegums par zādzību, kas notikusi Vecrīgā, Audēju ielā. No minētā uzņēmuma tikuši nozagti dokumenti no seifa un dators. Ielaušanās notikusi pa mansarda logu.

Par notikušo ir ierosināts kriminālprocess, un tiek skaidroti notikušā apstākļi.

Patlaban tiesiskā ceļā tiek risināts civiltiesisks strīds starp Daumantu Vītolu un Menard Port LLC par kopīpašumā esošajam uzņēmumam NP Business Centre nodarīto zaudējumu piedziņu. Tiesvedībā, kurā iesaistīta arī Laima un citi NP Foods grupas uzņēmumi, prasītāja MenardPort LLC vēlas no koncerna Nordic Partners Limited piedzīt nodarītos zaudējumus 5,3 miljonu eiro apmērā.

Tagad Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesā pārsūdzēts lēmums, ar kuru netika atcelts kontu apķīlājums koncernam Nordic Partners Limited. Savukārt Rīgas apgabaltiesa 26.augustā izskatīs pieteicēja sūdzību par to, ka prasības nodrošinājums apmierināts tikai daļēji.

Kā ziņots, Vidzemes priekšpilsētas tiesa 20.maijā lēma lūgumu par prasības nodrošinājumu daļēji apmierināt, apķīlājot koncerna uzņēmumu kontus.

Komentāri

Pievienot komentāru