Pasaulē

Northern Rock zaudē 232, toties prēmijās izmaksā 13 miljonus

Lelde Petrāne, 09.03.2011

Jaunākais izdevums

Lielbritānijas Northern Rock PLC, tā sauktā labā banka, kas tika atdalīta no nacionalizētā aizdevēja 2010.gada janvārī, paziņojusi par 232,4 miljonu Lielbritānijas sterliņu mārciņu zaudējumiem, ko tā cietusi pagājušajā gadā, ziņo Sky News.

Tās 4000 darbinieku savā starpā sadalīs 13,1 miljonu Lielbritānijas sterliņu mārciņu, kas tiks izmaksāti prēmijās, lai gan izpildpriekšsēdētājs Rons Sandlers (Ron Sandler), kuram tiek maksāti 250 tūkstoši mārciņu gadā, prēmiju saņemt nevarēs.

«Zaudējumi otrajā pusgadā bija mazāki nekā pirmajā pusgadā, pierādot, ka notiek progress,» viņš sacījis, komentējot bankas darbības rezultātus.

Klientu depozītu apjoms samazinājies līdz 16,7 miljardiem mārciņu no 19,5 miljardiem mārciņu 2010.gada janvārī, taču tas saskanot ar prognozēm.

Virgin Money un Tesco Money tiek minētas kā pretendentes uz labās bankas iegādi.

Februārī banka atkal sāka piedāvāt hipotekāros kredītus 90% apmērā no īpašuma vērtības, lai palielinātu rentabilitāti.

Marta beigās tiks paziņoti tā sauktās sliktās bankas Northern Rock Asset Management darbības rezultāti. Daudziem par pārsteigumu sliktā banka 2010.gada pirmajā pusgadā strādāja ar pirmsnodokļu peļņu 349,7 miljonu mārciņu apmērā, lai gan tā joprojām ir parādā valstij 22,5 miljardus mārciņu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Nacionalizētā banka Northern Rock uzsāk agresīvu hipotēku izsniegšanu

Ritvars Bīders, 28.02.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijā banka Northern Rock, kas aptuveni pirms trīs gadiem pēc piedzīvotajām finanšu grūtībām tika nacionalizēta, uzsākusi agresīvāku hipotekāro kredītu izsniegšanu, piedāvājot aizņēmējiem kredītu 90% apmērā no īpašuma vērtības, ziņo Sky News.

Aizdevums esot paredzēts tiem klientiem, kuri nekustamo īpašumu iegādājas pirmo reizi un kuru depozītnoguldījumu apjoms ir nepietiekošs, lai klients varētu pieteikties līdzšinējiem hipotēku piedāvājumiem. Līdz šim banka izsniedza hipotekāros kredītus, piedāvājot aizdot summu apjomā no 60 līdz 85 % no īpašuma vērtības.

Northern Rock uzskata, ka, piedāvājot klientiem pieejamākus nosacījumus, kas arī paredz lielākus procentu maksājumus, banka ātrāk spēs uzlabot savus finanšu rādītājus un atgriezties privātajā sektorā.

Visticamākais Northern Rock nākotnes scenārijs, pēc analītiķu domām, paredz bankas pārdošanu, turklāt potenciālo pircēju vidū tiek minētas kompānijas Virgin Money, Tesco Bank un privātā kapitāla firma JC Flowers.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Melngailis: Patlaban nebūtu izdevīgi pārdot banku Citadele

Nozare.lv, 20.02.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiropā banku situācija ir slikta, un Latvijas valdībai, visticamāk, neizdosies pārdot Citadele banku bez zaudējumiem, ja tā nav ar mieru gaidīt vairākus gadus un uzņemties sev piederošās komercbankas biznesa risku, norāda Nils Melngailis, kurš vadīja bijušās Parex bankas sadalīšanu no 2008.līdz 2010.gadam.

«Patlaban ir grūti bankas pārdot pat par bilances vērtību. Latvijas valdība Parex bankā ielika kapitālu, un tai būs grūti realizēt zaudējumus. No otras puses, jo ātrāk banka nonāk privātās rokās, jo labāk. Tiešām, ir grūti ko pateikt par Citadeli, jo pirms gada nevarēja prognozēt tik sliktu ekonomisko situāciju, kāda tā ir patlaban,» sacīja Melngailis.

Viņš esot bijis apmierināts ar situāciju, aizejot no toreizējās Parex bankas vadītāja amata, to sadalot Citadele bankā un tā sauktajā «sliktajā bankā» ar daļu Parex bankas aktīvu.

«Lielā mērā viss bija izdarīts pareizi, tomēr ir lietas, ko varēja darīt ātrāk. Jautājumu par bankas sadalīšanu ierosinājām divas nedēļas pēc tam, kad stājos amatā, taču pagāja 18 mēneši, iekams to īstenojam. Viss labi beidzās, bet varējām to izdarīt ātrāk. Grūti teikt, ka tas ietekmēja bankas pārdošanas iespējas. Patlaban situācija ir ļoti slikta visā banku tirgū," viņš sacīja.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Mainīta bankas Citadele padome

Žanete Hāka, 28.11.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tā kā bankas Citadele padomes loceklis Lorenss Filips Adamss ir nolēmis pieņemt jaunus izaicinājumus savā profesionālajā darbībā, bankas Citadele akcionāru sapulcē tika pārvēlēta bankas padome, un darbu turpina līdzšinējie četri padomes locekļi, informē bankas pārstāve Baiba Ābelniece.

Kā Eiropas Rekonstrukcijas un attīst ības bankas (ERAB) nominētais padomes loceklis darbu turpina Džefrijs Dans (Geoffrey Dunn), kurš bankas padomē darbojas kopš Citadeles izveidošanas 2010. gadā. Kā VAS Privatizācijas aģentūra pārstāvji darbu turpina Citadeles padomes locekļi Aldis Greitāns, Baiba Anda Rubesa, un padomes priekšsēdētāja pienākumus pilda Klāvs Vasks.

Lorenss Filips Adamss (Laurence Phillip Adams), kurš Citadeles padomē strādāja kā ERAB pārstāvis, bankas padomes locekļa amatu ir atstājis un pilda Principality Building Society (Lielbritānija) valdes priekšsēdētāja pienākumus.

Klāvs Vasks un Džefrijs Dans bankas Citadele padomē strādā kopš padomes izveidošanas 2010. gada 11. augustā. Aldis Greitāns un Baiba Anda Rubesa padomes locekļu amatā ievēlēti 2012. gada 12. oktobrī.

Komentāri

Pievienot komentāru