Jaunākais izdevums

Līdz ar otrās kārtas nodošanu ekspluatācijā, noslēgusies nepilnu gadu ilgusī Decco Centra būvniecība Rīgā, Katlakalna ielā.

Objekta pirmā, apjomīgākā kārta tika pabeigta pērn decembrī, un februārī ekspluatācijā nodota arī otrā kārta. Tās ietvaros uzbūvēta vēl viena brīvi stāvoša ēka 1500 m2 platībā, kurā varēs iekārtoties pieci salonveikali.

Ēku komplekss, kas apvieno salonveikalus ar individuālām ieejām, birojus un noliktavas, aizņem 13 500 kvadrātmetrus un no kopējās platības aptuveni 65% atvēlēti veikaliem un birojiem, bet 35% – noliktavām. Baltijā lielākā interjera un dizaina priekšmetu kompleksa attīstībā ieguldīti aptuveni 10 miljoni eiro.

Jaunajā kvartālā pieejami jau vairāk kā 20 Latvijas profesionāļu salonveikali, kas piedāvā vannas istabas mēbeles un aprīkojumu, virtuves mēbeles un aksesuārus, grīdas segumus un paklājus, durvju, flīžu, apgaismojuma, interjera preces, mājas tekstilu un aksesuārus, guļamistabu, viesistabu, priekšnamu un biroju mēbeles, tapetes, žalūzijas un mājas automātiku.

Decco Centra projektēšanas un būvniecības darbus vadīja SIA Merks.

Lasi Vēl:

FOTO: DB viesojas jaunatklātajā interjera un dizaina kvartālā Decco Centrs

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

FOTO: DB viesojas jaunatklātajā interjera un dizaina kvartālā Decco Centrs

Rūta Lapiņa, 03.01.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baltijā pirmais interjera un dizaina priekšmetu kvartāls «Decco Centrs», kurš atrodas Rīgā, klientiem durvis vēra 2017. gada 1. decembrī un nomnieku atsauksmes par pirmajām darbības nedēļām ir pozitīvas, biznesa informācijas portālam db.lv atklāja «Decco Centra» projekta attīstītājs Valdis Kirikovs.

««Decco Centrs» nomnieku – salonveikalu – atsauksmes par pirmajām darbības nedēļām ir pozitīvas. Ņemot vērā, ka «Decco Centrs» ir pirmais dizaina kvartāls Baltijā, veikalus pircēji apmeklē mērķtiecīgi un, saņemot profesionāļu konsultācijas, veic arī vēlamos pirkumus,» viņš stāsta.

Iecerēts, ka kopumā 13 500 kvadrātmetru platībā vienuviet būs pieejami vairāk nekā 20 vadošo nozares profesionāļu salonveikali. Tostarp līdz janvāra beigām kvartālā darbosies 19 nozares vadošie uzņēmumi. Tostarp ir tādi, kas šobrīd vēl aktīvi gatavojas uzņemt savus klientus.

«Šobrīd noris pārrunas ar vairākiem uzņēmumiem par atlikušo brīvo platību iznomāšanu,» piebilst V. Kirikovs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

FOTO: Rīgas iepirkšanās centru plejādi papildinās jauns projekts

Ingrīda Drazdovska, 19.09.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Paredzot pieprasījuma kāpumu pēc interjera un dizaina priekšmetiem, šā gada novembrī Rīgas iepirkšanās centru plejādi papildinās Decco centrs, otrdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Tiesa, tas nebūs ierastais tirdzniecības centrs, drīzāk to varētu raksturot kā kvartālu, kur koncentrēsies mēbeļu, apdares materiālu, interjera priekšmetu tirgotāji un būs izvietoti ražotāju saloni.

«Analizējot tirgus situāciju, secinājām, ka te ir diezgan sadrumstalota profesionāļu vide, proti, dažādu interjera, dizaina lietu tirgotāji ir izkaisīti pa visu Rīgu, tāpēc radās ideja nosacīti zem viena jumta apvienot specializētos uzņēmumus, kuri ir pārvarējuši krīzi un pierādījuši sevi kā ilgdzīvotāji,» projekta koncepciju skaidro Valdis Kirikovs, SIA Decco centrs valdes loceklis. Tā, viņaprāt, būs šī projekta unikalitāte – specializēts noteiktu preču grupu piedāvājums konkrētai mērķauditorijai. Turklāt centrā nomniekiem ir iespēja kombinēt salona telpas ar birojiem, noliktavām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Dzīvesstils

FOTO: Latvijas mēbeļu ražotājs aprīko pasaules kruīzu kuģus

Laura Mazbērziņa, 18.10.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā radītais interjera konceptzīmols Lett ražo mīkstās mēbeles pasaulē zināmiem restorāniem un viesnīcām, kā arī kruīza kuģiem, kas ceļo uz tik tāliem galamērķiem kā Honkonga.

Tas viss sasniegts vairāk nekā 20 gadus ilgas ražošanas pieredzes rezultātā.

Nosaukums Lett ir veidojies no vārda lettisch jeb latvietis, un pasaules tirgū tas tiek virzīts kā latviešu zīmols, tādā veidā nesot Latvijas vārdu pasaulē. Piesaistot dizainerus no visas pasaules, Lett rada mūsdienīga dizaina mēbeles.

«Mūsu ražotne atrodas vairāk nekā 200 kilometrus no Rīgas, kas pazīstama kā SIA Sencis, tādēļ nereti bija apgrūtinoša ārvalstu pasūtītāju aicināšana un tālā ceļa mērošana, tādēļ nereti bija apgrūtinoša ārvalstu pasūtītāju aicināšana un tālā ceļa mērošana. Līdz ar interjera un dizaina kvartāla Decco centrs atvēršanu Rīgā, zīmolam radušās jaunas biznesa iespējas - ir atvērts pirmais showroom, kur iepazīstināt ārvalstu un pašmāju klientus ar saviem darbiem un satikt dizainerus klātienē,» stāsta Mihails Šlujevs, SIA Lett un SIA Sencis īpašnieks.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgā 1.decembrī atvērts Baltijā pirmais interjera un dizaina priekšmetu kvartāls DECCO Centrs, kurā 13 500 kvadrātmetru platībā vienuviet būs pieejami vairāk nekā divdesmit vadošo nozares profesionāļu salonveikali.

Kvartāla izveide ir līdz šim vērienīgākais šāda veida projekts Baltijas valstīs, tā attīstībā ieguldīti 10 miljoni eiro.

«Ideja par dizaina kvartāla veidošanu radās pirms divarpus gadiem. Būvniecība tika uzsākta šī gada martā. Jau vasaras vidū 80% telpu bija izīrētas, un vairākiem saloniem šī būs galvenā mītnes vieta Rīgā. Pie mums būs arī nozares pārstāvji, kuriem Latvijā līdz šim nav bijuši salonveikali,» stāsta ‘DECCO Centrs projekta attīstītājs Valdis Kirikovs.

«DECCO Centrs ir inovatīvākais dizaina koncepts visā Baltijā. Tas ir ideāls risinājums dizaineriem un arhitektiem, kā arī visiem interesentiem, kuri vēlas uzlabot savas dzīves telpas kvalitāti,» saka interjera dizaina studijas Intrante vadītāja un šī gada Latvijas Dizaineru savienības balva dizainā 2017 laureāte Lolita Freidmane.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Iepirkumu uzraudzības birojs (IUB) aizliedzis slēgt līgumu par 35 miljonu eiro vērto Latvijas Universitātes (LU) Rakstu mājas būvniecības iepirkumu, liecina informācija IUB mājaslapā.

Šā gada 10.janvārī būvfirma SIA "Merks" iesniedza sūdzību par LU Rakstu mājas būvprojekta izstrādes, autoruzraudzības un būvniecības iepirkumu.

Komisijas lēmums aizliedz pasūtītājam - LU - turpināt iepirkuma procedūru, slēgt iepirkuma līgumu konkursa procedūrā un atcelt iepirkuma komisijas lēmumu par konkursa kandidātu atlases rezultātiem.

Tāpat IUB uzdod pasūtītājam - LU - 20 darbdienu laikā no lēmuma paziņošanas dienas novērst iesniegumu izskatīšanas komisijas konstatētos pārkāpumus, atkārtoti izvērtējot konkursa procedūrā iesniegtos pieteikumus, un saskaņā ar Publisko iepirkumu likumu pieņemt lēmumu, nosūtot paziņojumu IUB un visiem pretendentiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Nedēļas nogalē notiks Baltijas vadošā būvniecības industrijas izstāde Māja I 2019

Žanete Hāka, 12.03.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No 14. līdz 17. martam starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiks Baltijas vadošā būvniecības industrijas izstāde «Māja I 2019», kurā būs aplūkojamas jaunākās būvniecības tehnoloģijas un risinājumi, informē starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1.

Izstādē būs aplūkojami būvinstrumenti un būvtehnika, būvmateriāli, apkures sistēmas, santehnikas ierīces, kā arī teritoriju labiekārtošanas un interjera risinājumi.

Izstādē varēs iepazīties ar jaunākajiem būvmateriāliem un tendencēm būvniecībā – sākot no betonēšanas palīgmateriāliem un ēku būvniecības no dabīgiem materiāliem līdz pat cementa-skaidu apdares plāksnēm ventilējamām fasādēm un modernai izolācijas ieklāšanas sistēmai. Plašā klāstā būs arī apdares materiāli – dažādu veidu iekšdurvis un ārdurvis, bīdāmo durvju sistēmas, vinila un koka grīdas, dažādi koka, mākslīgā akmens un stikla elementi gan iekšējai apdarei, gan elegantām māju fasādēm. Mājokļa iekārtošanai varēs atrast kā klasiskus, tā arī šobrīd aktuālus interjera elementus.

Komentāri

Pievienot komentāru