Citas ziņas

Notiks jauno modes mākslinieku konkurss Habitus Baltija 2010

Sandra Dieziņa, 16.03.2010

Jaunākais izdevums

Aprīlī 45 jaunie modes mākslinieki no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Ukrainas un citām valstīm prezentēs savas tērpu kolekcijas jauno modes mākslinieku konkursa Habitus Baltija 2010.

Jau otro gadu Habitus Baltija starptautiskā žūrija vērtēs ne tikai jauno modes mākslinieku individuālo sniegumu, bet arī noteiks labāko skolu. Individuālai vērtēšanai jaunie modes mākslinieki savus darbus pieteica trijās nominācijās: Mākslinieciskais prêt-à-porter, Avangards un Rūpnieciskais prêt-à-porter.

Kolekciju oriģinalitāti, izstrādājumu kvalitāti un stilu, kā arī atbilstību konkursā pieteiktajām kategorijām vērtēs starptautiska žūrija, ko vadīs pazīstamais imidža dizainers un modes analītiķis Konstantīns Bogomolovs.

Žūrijā būs pārstāvēti gan nozares profesionāļi, gan akadēmiskie mācībspēki no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Polijas mākslas akadēmijām.

Konkursa uzvarētāji saņems sertifikātus dalībai starptautiskos modes konkursos, tostarp arī prestižajā IX starptautiskajā jauno dizaineru konkursā Russkij Siluet, kura fināls notiks 2011. gada maijā Maskavā, modes konkursā Ekzersis Maskavā, kas notiek lielākajā nozares izstādē Tekstillegprom Krievijā, kā arī citas balvas.

Konkurss Habitus Baltija 2010 notiks vienlaikus ar 15. starptautisko tekstila, apģērbu, ādas izstrādājumu un ražošanas iekārtu izstādi Intertextil Balticum 2010, kas notiks no 9. līdz 11. aprīlim Rīgā Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Jauno modes talantu konkursa Habitus Baltija 2012 uzvarētāju darbi

Lelde Petrāne, 18.04.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā 14. aprīlī norisinājās 12. jauno modes mākslinieku konkurss Habitus Baltija.

Šogad konkursā uzvaras laurus plūca un konkursa Grand Prix ieguva modes māksliniece Irina Tereščuka no Baltkrievijas, savukārt par Labāko skolu tika atzīta Krakovas Mākslas un dizaina skola (Polija).

Vitebskas Valsts tehnoloģiju universitātes 2011. gada absolventes Irinas Tereščukas kolekcija NO PANIC (BEZ PANIKAS) ieguva visaugstāko žūrijas novērtējumu individuālajā konkursā, un Irina Tereščuka tika atzīta par vislabāko jauno modes dizaineri. Balvā Irina Tereščuka saņēma sertifikātu kolekcijas izvietošanai nozīmīgākajā Krievijas ShowRoom RED Maskavā, Krievijā, kas ietver arī zīmola virzīšanu Krievijas tirgū. Jaunā māksliniece saņēma arī latviešu metālmākslinieka Māra Šustiņa veidoto konkursa Habitus Baltija Grand Prix statueti un iespēju nākamgad konkursa Habitus Baltija 2013 apbalvošanas ceremonijā demonstrēt savu jauno tērpu kolekciju.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aprīļa vidū Rīgā, Ķīpsalā notiks jauno modes mākslinieku konkurss Habitus Baltija 2015. Plānots, ka tajā savas tērpu kolekcijas demonstrēs 40 jaunie modes mākslinieki no aptuveni 10 valstīm, informē BT 1 pārstāve Inese Libere.

Līdz šim brīdim atlases kārtu individuālajā un skolu konkursā ir izturējuši vairāk nekā 35 jaunie talanti no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Somijas, Polijas, Krievijas, Baltkrievijas, Horvātijas, Turcijas.

Habitus Baltija uzskatāms par atspēriena punktu jaunajiem māksliniekiem – ar šo konkursu savu karjeru ir sākuši daudzi šobrīd jau pasaulē atzīti dizaineri – kostīmu māksliniece Trīnu Pungitsa (Triinu Pungits) un modes dizainere Trīna Isaka (Triin Isak) no Igaunijas, poļu tērpu dizaineres Magdalena Smielaka (Magdalena Smielak) un Pegi Pavlovska (Peggi Pavlovski), latviešu tērpu dizaineri Anita Altmane, Indra Miklāva, Agnese Narņicka, Agnese Oleskāne, Reinis Ratnieks u. c.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Piektdienas intervija ar Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrības BT 1 valdes priekšsēdētāju Viesturu Tīli

Lelde Petrāne, 19.12.2014

«Matemātika man vienmēr ir bijusi pašsaprotama lieta, kas arī tagad palīdz. Arī ģeometrija kā sastāvdaļa,» – tā Viesturs, kas arī pats ir strādājis par elektrotehnikas un matemātikas skolotāju Rīgas 3. vidusskolā.

Foto: no personīgā arhīva

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesa portāls Db.lv piedāvā piektdienas mini interviju sēriju. Katru nedēļu kāds no uzņēmējdarbības vides pārstāvjiem sniedz atbildes uz jautājumiem - gan nopietniem, gan arī personīgākiem.

Uz jautājumiem šonedēļ atbild Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrības BT 1 valdes priekšsēdētājs Viesturs Tīle. Šobrīd BT 1 tuvojas 20 gadu pastāvēšanas slieksnim.

Kāpēc Jūs strādājat šajā uzņēmumā?

Jo es to nodibināju, sākumā vienpersoniski. Ir vēl pāris uzņēmuma dibinātāju, kas šobrīd strādā BT 1. Galvenais, ka šoreiz viss saskan! Darbs aizpilda visu manu dzīvi – tas ir gan hobijs, gan ikdiena. Man darbs nav apgrūtinājums. Tas sagādā baudu!

Komentāri

Pievienot komentāru