Jaunākais izdevums

Rīgas centrā šogad tiks pabeigts ģimenes uzņēmuma Pebo nami ilgi lolotais projekts – četrus miljonus eiro vērtie nami, pirmdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Tas ir viens no retajiem t.s. jaunajiem projektiem galvaspilsētā, kas no pirmsākumiem ir orientēts uz dzīvokļu īri un komercplatību nomu. Kopumā īres tirgus attīstību kavē nesakārtoti, novecojuši normatīvie akti, uzskata nozares uzņēmēji.

Aizlāpa robu

«Tā ir mūsu senču zeme. Tas ir sentiments, mūsu pienākums – kā gan savādāk?» tā uz jautājumu, kāpēc ir izvēlēts šāds projekta profils, atbild projekta īpašnieks Andrejs Pebo.

Jauno ēku adrese ir Rīgā, Dzirnavu ielā 39 un 41. Vēsturiskie nami, ko XX gadsimta sākumā uzbūvēja viņa vecvectēvs Krišjānis Ķergalvis, gājuši bojā Otrā pasaules kara laikā. Tad ilgus gadus to vietā bijis robs, bet 2014. gada februārī Pebo nami tur sāka divu māju būvniecību. Tās projektējuši arhitekti Andris Rūtenbergs un Raivo Veisbergs, bet būvniecību veic a/s DHB. Abiem, pēc izskata atšķirīgajiem namiem – katrs no tiem arhitektoniski vairāk sasauksies ar savu blakus esošo ēku – būs septiņi virszemes un viens pazemes stāvs. Nami iecerēti energoefektīvi, to būvniecībā izmantoti mūsdienīgi materiāli. Pēc pabeigšanas, tie tiks savienoti ar citu Pebo ģimenes īpašumu – kompleksu K. Valdemāra ielā 33.

«Sāku šo biznesu 1993. gadā, dēli Māris un Jānis toreiz vēl bija mazi. Šobrīd abi aktīvi līdzdarbojas namu apsaimniekošanā. Esam izauguši – gan apjomos, gan kā cilvēki,» stāsta A. Pebo. Gadiem ejot, vērienīgais komplekss K. Valdemāra ielā 33 pamazām sakopts, no radiem austriešiem skvēriņš Dzirnavu ielā atpirkts. Jau toreiz virmojusi doma uzbūvēt tur mājas. Namu projektēšana sākta pirms 8 – 9 gadiem. «Daudzi domā, ka tas norit ātri, taču, ja dara prātīgi, nepaātrinot procesus, tad viss notiek patiešām lēni. Varbūt tā arī bija laime nelaimē, ka nesākām būvniecību pirms krīzes. Pats grūtākais, stresa pilns laiks bija tieši pirms būvniecības sākšanas – atrast līdzfinansētāju, konkursa kārtībā izvēlēties un noslēgt līgumu ar celtniekiem. To nekad nebijām darījuši tik lielā apjomā, jo iepriekš veikti remontdarbi, turklāt mazākos mērogos,» viņš atklāj. Četrus miljonus eiro vērto projektu līdzfinansē Danske banka.

Visu rakstu Papildinājums īres tirgū lasiet 1. jūnija laikrakstā Dienas Bizness.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Projekta attīstītājs: Gāja daudz grūtāk, nekā jelkāds mums būtu paredzējis

Ingrīda Drazdovska, 18.05.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas centrā pabeigts viens no retajiem jaunajiem projektiem, kas ir pozicionēts kā īres nams. Kopumā īres tirgus attīstību kavē novecojuši normatīvie akti, zema īres maksa, uzskata uzņēmēji.

Nule ekspluatācijā ir nodoti divi četrus miljonus eiro vērtie nami galvaspilsētas centrā. Projektu īstenoja Andrejs Pebo ar dēliem Māri un Jāni.

DB pirms gada informēja, ka mājas, kas vēsturiski atradušās Rīgā, Dzirnavu ielā 39 un 41, gājušas bojā Otrā pasaules kara laikā. Šos namus bija būvējis Andreja Pebo vecvectēvs Krišjānis Ķergalvis. Ilgus gadus to vietā bijis robs, bet 2014. gada sākumā tur sākta divu māju celtniecība. Pēc pabeigšanas tās būs savienotas ar citu Pebo ģimenes īpašumu – kompleksu K. Valdemāra ielā 33.

«Noteikti varu teikt, ka savu misiju, uzdevumu esam izpildījuši – mājas ir uzbūvētas. Gāja daudz grūtāk, nekā jelkāds mums būtu paredzējis. Lielākais klupšanas akmens – būvniecības kvalitāte. Šobrīd viss jau ir aiz muguras, mājas staltas stāv. Esam ķērušies klāt iekšējās apdares darbiem,» informē Andrejs Pebo.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgā, Dzirnavu ielā 39 un 41, kur ilgus gadus kādreizējo ēku vietā bija robs, tagad top jauni īres nami, kas 5.martā svinēja spāru svētkus, informē uzņēmumā Pebo nami .

Divu jaunu īres namu būvniecība tika uzsākta 2014. gada februārī. Namus projektējuši arhitekti Andris Rūtenbergs un Raivo Veisbergs. Abiem pēc izskata atšķirīgajiem namiem būs septiņi virszemes un viens pazemes stāvs. Nami iecerēti energoefektīvi, veidoti no mūsdienīgiem materiāliem.

Būvniecību plānots pabeigt 2015.gada beigās.

Abu jauno īres namu tapšanā tiks ieguldīti 4 miljoni eiro. Projektu attīsta un apsaimniekos uzņēmums Pebo nami.

Komentāri

Pievienot komentāru