Nekustamais īpašums

Papildināta - Latvijā top ekociemats Putinka - par godu Putinam; nekustamo īpašumu eksperti par to dzird pirmoreiz

Jānis Rancāns, Lelde Petrāne, 16.05.2013

Jaunākais izdevums

Kompānija ViaNets, kas kādreiz piederējusi Saskaņas Centra biedram Aleksejam Holostovam, uzsākusi attīstīt ekociematu tīklu Blagodat, un viens no topošajiem ciematiem nosaukts Krievijas prezidenta Vladimira Putina vārdā.

[Papildināts ar nekustamā īpašuma ekspertu komentāriem.]

Uzņēmuma pārstāvis Aleksejs Holostovs norāda, ka Latvija ir [Krievijai] vistuvākā Eiropas Savienības valsts, kurā ir visvairāk krieviski runājošo, turklāt tā izceļoties ar savu attieksmi pret vides saglabāšanu. Topošie ekociemati atrodoties ekoloģiski tīrās vietās – Ķemeru nacionālā parka tuvumā. Līdzās atrodas lielas ūdenskrātuves, kurās ierīkotas laivu stacijas un netrūkst zivju. Tāpat netālu ir arī sēņu vietas un ogu meži ar medību platībām.

Kā svarīgu faktoru, izvēloties ekociemata atrašanās vietu, kompānija min to, ka tikai stundas brauciena attālumā atrodas Jūrmalas centrs un Rīga.

Pirmais ekociematu tīkla ciemats nosaukts par godu Vladimiram Putinam – Putinka - un atrodas Rīgas rajonā starp Rīgu un Jūrmalu. Putinka sastāv no deviņiem zemes gabaliem, kuru platība ir no 2500 līdz 3300 kvadrātmetriem. Kompānija ir pārliecināta, ka Latvijai ir liels gods, ka viena no tās apdzīvotajām vietām nosaukta par godu «tik ievērojamam cilvēkam, kurš sniedzis lielu ieguldījumu Krievijas un visas pasaules attīstībā».

Uzņēmuma pārstāvis A. Holostovs Db.lv norādīja, ka topošajā ciematā jau ir iegādāti divi zemes gabali un uz abiem ir sākta būvniecība. Viena zemes gabala iegāde izmaksājot no 20 000 līdz 50 000 eiro.

Tāpat uzņēmums norāda, ka, iegādājoties vairākus zemes gabalus, pircējs un viņa ģimene iegūst uzturēšanās atļauju Latvijā, kas ļauj piecus gadus ceļot pa Šengenas zonas valstīm bez vīzas.

Savukārt, iegādājoties visu ekociematu, tiek sniegta iespēja to nosaukt par godu savai ģimenei, zīmolam vai mīļotajam cilvēkam. Kompānija norāda, ka ir jau saņēmusi daudzus pieteikumus no pazīstamiem politiķiem, sportistiem un šovbiznesa zvaigznēm, kuras vēlas piedalīties projektā.

Jautāts par Krievijas politiķiem un šovbiznesa pārstāvjiem, kas esot izrādījuši interesi par ciematu, A. Holostovs norādīja, ka plašāka informācija tikšot atklāta jūlijā.

Latio Dzīvokļu un savrupmāju tirdzniecības nodaļas vadītāja Vija Gailīte biznesa portālam db.lv atzina, ka par šādu projektu dzird pirmo reizi. Esot grūti noteikt, vai minētā cena par zemes iegādi ir adekvāta, jo nav zināma projekta konkrēta atrašanās vieta. Runājot par ciemata Putinka nosaukumu, V. Gailīte sacīja: «Grūti komentēt, vai cilvēkiem, kuri izbrauc no Krievijas, tas būs pievelkošs faktors vai tieši otrādi.» Taču Latvijā esot dzirdēti visādi īpatnēji īpašumu projektu nosaukumi, piemēram, Villa Marina Rīgas mikrorajonā.

Arī Arco Real Estate valdes priekšsēdētājs Aigars Šmits sacīja, ka par šo projektu pirmoreiz dzirdējis šodien. Viņš uz to raugās kritiski - «kārtējais pļavu projekts», un viņa reakcija uz šī projekta konceptu esot «ironisks smaids».

Uzņēmums patlaban attīsta piecus ekociematu projektus. Papildus Putinkai, paredzēta Medvedevkas (seši zemes gabali), Valuevkas (divi zemes gabali), Viktorijas (pagaidu nosaukums) (seši zemes gabali) un Tomu (pagaidu nosaukums) (septiņi zemesgabali) izbūve.

Mājokļu celtniecība ekociematos paredzēta, izmantojot Finndomo tehnoloģiju, norādīts kompānijas interneta vietnē. Pilnībā aprīkotas mājas cena ir robežās no 550 līdz 700 eiro par kvadrātmetru.

Uzņēmums ViaNets līdz 2011. gadam piederējis apvienības Saskaņas Centrs (SC) biedram Aleksejam Holostovam.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Valodas centrs: Putinkas ekociemata nosaukums nav apstiprināms

Jānis Rancāns, 17.05.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Topošā ekociemata Putinka nosaukums, kas dots par godu Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam, nav apstiprināms, Db.lv informēja Valsts valodas centra (VVC) direktora vietnieks Agris Timuška.

Šāda nosaukuma izvēle neatbilst Latvijas normatīvo aktu prasībām par oficiālo vietvārdu piešķiršanu ģeogrāfiskajiem objektiem, proti, Ministru kabineta 10.01.2012. noteikumiem Nr. 50 - Vietvārdu informācijas noteikumi, tādēļ šāds nosaukums nav apstiprināms, norādīja VVC.

Tāpat VVC atzīst, ka arī pēc būtības šajā gadījumā notiek potenciālo klientu maldināšana, jo gandrīz nekas no reklāmās minētā neatbilstot patiesībai.

Jau izskanējis, ka kompānija ViaNets, kas kādreiz piederējusi Saskaņas Centra biedram Aleksejam Holostovam, uzsākusi attīstīt ekociematu tīklu Blagodat, un viens no topošajiem ciematiem nosaukts Krievijas prezidenta Vladimira Putina vārdā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Kas tev jāzina

Kas Tev jāzina 1. aprīlī (atjaunots plkst. 18:34)

Dienas Bizness, 01.04.2014

Latvija.

Gatavojas izsolīt basketbolistam Kambalam piederošu māju, par kuru viņš neliekas zinis

Pašvaldībai nenomaksātu parādu dēļ maijā paredzēts izsolīt basketbolistam Kasparam Kambalam piederošu neapdzīvotu māju ar zemi Jelgavā.Lasīt tālāk...

Foto: Zemgales ziņas

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Laimdota Straujuma konkurenci Latvijas elektrības tirgū sagaida 2016. gadā. Visi var dziedāt – pierādījusi muzikālās studijas Omnes vadītāja Aija Kukule. Leišu Narbutas Furniture Company pēc restarta piedzīvo strauju izaugsmi. A. F. Rasmusnes brīdina - mieru Eiropā nevar uztvert kā pašsaprotamu.

Tāpat 1. aprīlī, joku dienā, lasiet par to, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins iegādājies zemes gabalu Latvijas ciemā Putinka.

Šīs un citas šodien aktuālākās un svarīgākās ziņas skatiet galerijā augstāk!

Komentāri

Pievienot komentāru