Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

VAS Valsts nekustamie īpašumi ceturtdien rīkotajā mutiskajā izsolē pārdeva nekustamo īpašumu Aspazijas bulvārī 20.

Nekustamā īpašuma sākumcena bija 3 586 500 latu, bet izsolē tā pārdota par 3,6 miljoniem latu. Tā kā pagaidām darījums nav noslēdzies, jo jaunajam īpašniekam par ēku jānorēķinās mēneša laikā, ēkas pircējs pagaidām netiek atklāts, sacīja VNĪ pārstāve Daiga Laukšteina.

Jāpiebilst, ka ēkas vērtība 2009. gadā bija 3,896 miljoni latu.

Nekustamais īpašums atrodas starp viesnīcu Rīga un bijušo viesnīcu Hotel de Rome. Patlaban nams ir tukšs, ēka ir pilnībā neiznomāta, un tai šobrīd nav autonomas elektroapgādes, apkures un ūdensapgādes. To iepriekš nodrošināja blakus esošā viesnīca Rīga, kas slēgta, lai veiktu plānotu rekonstrukciju.

VNĪ prioritāte ir nodrošināt ar atbilstošām telpām valsts institūcijas, tālab vispirms ēka tika piedāvāta ministrijām, to struktūrvienībām, taču nams neatbilst valsts iestāžu pieprasījumam pēc telpu nodrošinājuma. Esošais telpu plānojums un tehniskais stāvoklis neatbilst racionālai izmantošanai, norāda VNĪ pārstāve.

Izvērtējot visus aspektus, tostarp ieguldījumus remontdarbos un tendences biroju un komercplatību nomas un pārdošanas tirgū, VNĪ pieņēma lēmumu īpašumu Aspazijas bulvārī 20 pārdot. Namu bija plānots izsolē pārdot jau pērn, taču iepriekš organizētās vairāksolīšanas beidzās bez rezultāta, stāsta D. Laukšteina.

Db.lv jau rakstīja, ka 2009. gadā VNĪ plānoja nekustamo īpašumu ieguldīt pamatkapitālā kā kredītsaistību nodrošinājumu, tomēr tas tika atlikts, lai gūtu pārliecību, ka neizpildes gadījumā kreditori nepārņem vērtīgus nekustamos īpašumus.

Gada sākumā db.lv ziņoja, ka VNĪ ēkā, kurā atradās Rīgas Galerija, februārī tika atslēgta apkure, tādējādi pārtraucot arī galerijas darbību.

Siltumapgāde Rīgas Galerijai vairs nebija iespējama viesnīcā Rīga plānoto vērienīgo rekonstrukcijas darbu dēļ – tā savu rīcību motivējuši VNĪ. Apkure izstāžu galerijai tiks atslēgta šā gada 1. februārī.

«Pārsteidzošs šis lēmums un argumentācija šķiet tādēļ, ka 2010. gada rudenī tikpat strauji VNĪ uzsāka jauna siltummezgla ierīkošanu atsevišķi ēkai Aspazijas bulvārī 20, kura izmaksāja vairāk nekā 30 tūkst. Ls,» notiekošo tobrīd komentēja Rīgas Galerijas pārstāvji.

Rīgas Galerijas pārstāvji skaidro, ka 2010. gadā VNĪ mērķis bija izveidot autonomu sistēmu, kas nav atkarīga no viesnīcas Rīga, un šis plāns tika realizēts, iztērējot vairāk nekā 30 tūkst. Ls un uz trim mēnešiem aizturot Rīgas Galerijas darbu.

Rīgas Galerijas un VNĪ slēgtais nomas līgums ir līdz 2014. gada decembra beigām, tādēļ Rīgas Galerija jau bija saplānojusi izstāžu grafiku šim laika posmam, kurā ietilpst arī gads, kad Rīgai tiks piešķirts Eiropas kultūras galvaspilsētas gods.

Komentāri

Pievienot komentāru