Apdrošināšana

Par ugunsgrēku Dēseles dzirnavās apdrošinātājs izmaksā 292 tūkstošus eiro

Žanete Hāka, 12.03.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Gjensidige Latvija izmaksājusi apdrošināšanas kompensāciju Vaiņodes novada Embūtes viesu nama Dēseles dzirnavas īpašniekam 292 tūkstošu eiro apmērā, informē apdrošinātājs.

Tas ir viens no pēdējo gadu postošākajiem ugunsgrēkiem, un to izraisīja dūmvada pārkaršana, kā rezultātā aizdegās ēkas koka konstrukcijas.

2. janvārī plkst. 15.56 ugunsdzēsības un glābšanas dienests steidza uz Vaiņodes novada Embūtes pagastu, kur dega dzīvojamā māja. Ēkas saimnieki centās nodzēst ugunsgrēku saviem spēkiem un to turpināja līdz ieradās Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta glābēji.

Paaugstinātas bīstamības ugunsgrēka dzēšanas darbus apgrūtināja spēcīgais vējš, taču plkst. 1.13 naktī ugunsgrēks tika likvidēts. Rezultātā tika secināts, ka 150m2 platībā dega ēkas četru stāvu starpstāvu pārsegums un jumta konstrukcijas (degšanā katrā stāvā 30m 2 platībā). Ēka bija aprīkota ar dūmu detektoriem un tajā atradās atbilstošs skaits ugunsdzēsības aparātu, ar ko sākotnēji arī tika mēģināts nodzēst ugunsgrēku.

«Kā atklāja ekspertīze, ugunsgrēka izcelšanās iemesls bijis dūmvada izstarotā siltuma ietekme uz koka konstrukcijām. Kopumā postošais negadījums viesu nama īpašniekiem radījis vairāk nekā 300 000 eiro lielus zaudējumus, taču svarīgākais, ka nelaimē nav cietuši cilvēki,» informē Gjensidige Latvija atlīdzības nodaļas vadītājs Aleksejs Kozirs.

Komentāri

Pievienot komentāru