Jaunākais izdevums

Pēc ASV Tieslietu ministrijas lūguma Fidži Salu Republika arestējusi jahtu, kas pieder starptautiskajām sankcijām pakļautajam Krievijas finanšu un rūpniecības grupas "Nafta Moscow" īpašniekam Suleimanam Kerimovam.

106 metrus garā jahta "Amadea" ir apmēram 325 miljonus ASV dolāru (300 miljoni eiro) vērta.

Jahta arestēta saistībā ar aizdomām par sankciju pārkāpšanu un korupciju, paziņoja ASV Tieslietu ministrija.

Pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā par vienu no Krievijas prezidenta Vladimira Putina tuvākajiem sabiedrotajiem uzskatīto Kerimovu savos sankciju sarakstos iekļāvušas ASV, Lielbritānija un Eiropas Savienība.

Saistībā ar starptautiskajām sankcijām, kas paredz arī Krievijas pilsoņu aktīvu iesaldēšanu gan Eiropā, gan citviet pasaulē tiek arestētas sankcijām pakļauto krievu bagātnieku villas, jahtas, lidmašīnas, banku konti un citi aktīvi ārpus Krievijas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

Abramoviča jahta ierodas Turcijā, glābjoties no Eiropas sankcijām

LETA--UKRAINSKA PRAVDA, 22.03.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Krievijas miljardiera Romana Abramoviča jahta "Solaris" pirmdien ieradās Bodrumas ostā Turcijā, glābjoties no Eiropas noteiktajām sankcijām, ziņoja Turcijas mediji.

139 metrus garā un 26 metrus platā jahta ieradās no Melnkalnes ostas pilsētas Tivatas. Nebija zināms, vai pats Abramovičs bija uz šīs jahtas.

Abramovičs, pret kuru Eiropas Savienība un Lielbritānija pēdējās nedēļās noteica sankcijas Krievijas iebrukuma Ukrainā dēļ, ir nosūtījis jahtu uz Turciju, lai izvairītos no tās aresta Eiropā.

Kad jahta tuvojās Bodrumai, 11 cilvēku grupa tur ieradās ar laivu un sāka bloķēt jahtas pietauvošanos. Turcijas krasta apsardze paziņoja, ka šī blokāde ir nelikumīga, un piespieda to izbeigt.

Vēlāk kļuva zināms, ka jahtas pietauvošanos bloķēja ukraiņu bērnu un jauniešu burāšanas komanda no Odesas.

Ukrainas Melnās jūras jahtkluba direktors Alberts Kabakovs paziņoja, ka starp jahtas bloķētājiem bija bērni 10 līdz 18 gadu vecumā, kas ieradušies Turcijā uz sacensībām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Aiz strīdiem ap miljardiera Burlakova mantojumu vīd Krievijā ietekmīga, sankcijām pakļauta persona

Comments.ua, 25.07.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aiz skandāla ap Krievijas miljardiera Oļega Burlakova mantojuma dalīšanu, iespējams, stāv kāda ar Krievijas augstāko varas ešelonu saistīta un sankcijām pakļauta persona, ziņo Ukrainas medijs “comments.ua”.

Tas varētu būt viens no iemesliem, kādēļ Maskavas tiesa neeksistējošam Veras un Nikolaja Kazakovu fondam par labu it kā rakstīto testamentu atzina par īstu.

Tiek lēsts, ka Oļega Burlakova atstātais mantojums ir no 650 miljoniem līdz 1,5 miljardiem ASV dolāru liels. Saskaņā ar likumu, puse no Burlakova īpašuma pieder viņa sievai Ludmilai kā neatraidāmai mantiniecei, savukārt otra puse, tajā skaitā arī aptuveni 220 miljonu ASV dolāru vērtā 106 metrus garā trīsmastu buru jahta “Melnā Pērle”, ietilpst mantojuma masā.

Šī jahta vēl 2018.gadā aizdomīgu darījumu rezultātā nonāca Kazakovu kontrolētās Kipras kompānijas “Silver Angel Yachting Limited” īpašumā, un pēc Melnkalnes tiesas lēmuma par visu uz tās esošo mākslas darbu inventarizāciju tika pretlikumīgi izvesta no Tivatas ostas Melnkalnē. “Comments.ua” ziņo, ka jahta 29.jūnijā esot redzēta Duresas ostā Albānijā, turklāt šoziem, kad jahta atradās pie Karību salām, uz tās klāja esot manīta Krievijas politiskajai elitei pietuvināta un sankcijām pakļauta persona.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Itālija piektdien paziņoja, ka ir konfiscējusi jahtu, kas pieder Krievijas oligarham Aleksejam Mordašovam, kurš tiek uzskatīts par prezidentam Vladimiram Putinam tuvu cilvēku un ir pakļauts Eiropas Savienības (ES) sankcijām.

"Itālijas policija nupat konficēja jahtu "Lady M" - 65 miljonus eiro vērtu kuģi, kas pieder Aleksejam Aleksandrovičam Mordašovam un atrodas Ligūrijas reģiona Imperijas pilsētā - atbilstoši pašreizējām ES sankcijām," tviterī paziņoja Itālijas premjerministra Mario Dragi mediju padomnieks Ferdinando Džuljano.

Tērauda magnātam Mordašovam pieder grupa "Severstaļ". Viņš ir viens no ultrabagātajiem un ietekmīgajiem Krievijas pilsoņiem, pret kuriem noteiktas ES sankcijas viņu tuvības Kremlim dēļ.

Papildināta - Severstaļ aptur eksportu uz ES valstīm 

Krievijas tērauda kompānija "Severstaļ" pilnībā pārtraukusi tērauda produkcijas eksportu uz Eiropas...

Kopš 24.februārī sākās Krievijas atklāts iebrukums Ukrainā, ES ir nolēmusi iesaldēt ar to saistīto Krievijas oligarhu aktīvus un aizliegt viņiem iebraukt ES.

Mordašovs pirmdien paziņoja, ka distancējas no Krievijas kara Ukrainā. "Man nav pilnīgi nekāda sakara ar pašreizējo ģeopolitisko saspīlējumu, un es nesaprotu, kāpēc ES noteikusi sankcijas pret mani," sacīja magnāts.

Itālijas mediji ir ziņojuši, ka Sanremo pilsētā tika konfiscēta jahta "Lena", kas pieder miljardierim Genadijam Timčenko, kurš ir privātās investīciju grupas "Volga Group" dibinātājs un īpašnieks, kā arī bijušais preču tirdzniecības grupas "Gunvor Group" līdzīpašnieks.

Pirmā jahta, kas konfiscēta ES sankciju rezultātā, bija "Amore Vero", kas ceturtdien tika konfiscēta Francijas ostas pilsētā Lasjotā. Šī jahta pieder uzņēmumam, kas saistīts ar Krievijas naftas milža "Rosņeftj" vadītāju Igoru Sečinu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

Spānijā aizturēta Rosņeftj vadītājam Sečinam piederoša jahta

LETA/UKRAINSKA PRAVDA, 17.03.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Spānijas varasiestādes Katalonijas ostā Tarragonā aizturējušas milzu jahtu "Crescent", kas pieder Krievijas naftas uzņēmuma "Rosņeftj" ģenerāldirektoram Igoram Sečinam, kurš iekļauts Eiropas Savienības (ES) sankciju sarakstā, vēsta ziņu aģentūra "Reuters", atsaucoties uz anonīmiem avotiem vietējā policijā.

Vietnes "Marine Traffic" dati liecina, ka 600 miljonus ASV dolāru (546 miljoni eiro) vērtā un 135 metrus garā jahta, kas uzskatāma par vienu no lielākajām pasaulē, Spānijā pērn novembrī ieradās no Itālijas. Jahtai ir Kaimanu salu karogs.

Iepriekš Spānijas varasiestādes aizturējušas krievu oligarham Aleksandram Mihejevam piederošo jahtu "Lady Anastasia".

Savukārt Barselonā aizturēta 140 miljonus ASV dolāru vērta jahta, kas, kā vēsta anonīmi avoti, pieder bijušajam Valsts drošības komitejas virsniekam Sergejam Čemezovam, kurš vada Krievijas valsts kompāniju "Rosteh".

Marta sākumā tika ziņots, ka Francijas varasiestādes konfiscējušas citu Sečinam piederošu jahtu "Amore Vero".

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Roterdama noliedz tilta demontāžu Bezosa superjahtas pārvietošanai

LETA--AFP, 04.02.2022

Bezosa milzīgā 430 miljonus eiro vērtā trīsmastu jahta tiek būvēta Roterdamas pievārtē esošajā Alblaserdamā. Tā ir pārāk liela, lai varētu izkuģot zem 1878.gadā būvētā tilta, kuru pārbūvēja pēc tam, kad 1940.gadā Otrā pasaules kara laikā to sabombardēja nacistiskās Vācijas aviācija.

Foto: REUTERS/SCANPIX/LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nīderlandes ostas pilsēta Roterdama nav saņēmusi lūgumu atļaut uz laiku demontēt vēsturisku tiltu, lai cauri varētu izbraukt interneta tirdzniecības uzņēmuma "Amazon" dibinātāja Džefa Bezosa jaunā superjahta.

Pilsētas mērs noliedzis, ka ir pieņemts lēmums par tilta pagaidu demontāžu, lai gan iepriekšējā dienā pašvaldības preses pārstāve ziņu aģentūrai AFP apstiprināja, ka ir apmierināts kuģubūves uzņēmuma lūgums demontēt pazīstamā Koningshuvena tilta centrālo daļu.

Tāds lēmums izraisīja sašutumu un kritiku sociālajos medijos.

Tomēr Nīderlandes laikraksts "Algemeen Dagblad" citē Roterdamas mēru Ahmedu Abutalebu sakām, ka, viņaprāt, "ažiotāža ir diezgan savāda. Nekas vēl nav nolemts, nav pat pieteikuma atļaujai".

Viņš informējis, ka pašvaldība jautājumu izskatīs, kad būs saņemts pieteikums atļaujai un būs izvērtēta demontāžas ietekme, tostarp, vai to iespējams veikt, nebojājot vēsturisko tiltu, kā arī tas, vai Bezoss apmaksās ar to saistītos izdevumus.

Komentāri

Pievienot komentāru