Ražošana

Pēc remonta darbu uzsācis hidrogrāfijas kuģis Kristiāns Dāls

Žanete Hāka, 28.05.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Jūras administrācijas (JA) hidrogrāfijas kuģis Kristiāns Dāls pēc remonta uzsācis aktīvo darba sezonu. Tuvākā mēneša laikā plānots kuģi aprīkot ar jaunu aparatūru – jaunas paaudzes GPS stacijām.

Jaunais aprīkojums ļaus ar maksimālu precizitāti noteikt kuģa un jūras objektu atrašanās vietu, tā nodrošinot hidrogrāfisko mērījumu veikšanu atbilstoši visaugstākajām kvalitātes prasībām.

JA Hidrogrāfijas dienesta Hidrogrāfijas daļas vadītājs Bruno Špēls atzīmē, ka pagājušā gadā notika izmaiņas Kristiāna Dāla apkalpē – pensionējās pieredzējušais kuģa kapteinis Valērijs Koroļovs, viņa vietā stājās stūrmanis Vasīlijs Migačovs, bet apkalpi papildināja stūrmanis Oļegs Plahotņiks. Kuģa komanda jaunā sastāvā jau paguvusi labi sastrādāties.

Šajā sezonā Kristiāna Dāla galvenie darba uzdevumi būs saistīti ar HELCOM un FAMOS projektu hidrogrāfiskajiem mērījumiem, - uzsver B.Špēls. HELCOM projekts ir kopīgs visām Baltijas jūras valstīm, tā mērķis – uzlabot kuģošanas drošību un vides aizsardzību. FAMOS ir HELCOM apakšprojekts drošai kuģu ceļu noteikšanai Baltijas jūrā.

FAMOS mērījumus veic arī JA Hidrogrāfijas dienesta kuteris Sonārs, kas strādā Rīgas jūras līcī – atšķirībā no Kristiāna Dāla, kas strādā galvenokārt Baltijas jūrā.

Komentāri

Pievienot komentāru