Ražošana

Pēc VID rīkojuma ierobežo darbības Ditton pievadķēžu rūpnīcas kontos

LETA, 20.09.2022

Jaunākais izdevums

Ar Valsts ieņēmumu dienesta (VID) rīkojumu noteikti ierobežojumi darbībām Daugavpils pievadķēžu ražotāja AS "Ditton pievadķēžu rūpnīca" bankas kontos, izriet no uzņēmuma paziņojuma biržai "Nasdaq Riga".

Paziņojumā teikts, ka "Ditton pievadķēžu rūpnīca" 15.septembrī saņēma paziņojumu no uzņēmuma kontus apkalpojošajām bankām par to, ka saskaņā ar VID rīkojumu tiek apturētas bankas operācijas, kas saistītas ar uzņēmuma pret trešajām personām spēkā esošo saistību apmaksu.

"Ditton pievadķēžu rūpnīca" no VID neesot saņēmusi nekādu skaidrojumu par šādas rīcības iemesliem.

Paziņojumā teikts, ka 15.septembrī "Ditton pievadķēžu rūpnīcai" nav parādu saistībā ar tiem nodokļiem, kuru administrēšanu veic VID.

Paziņojumā apgalvots, ka 16.septembrī "Ditton pievadķēžu rūpnīca" nosūtīja VID priekšlikumu sazināties, taču līdz otrdienai, 20.septembrim nekāda atbilde no VID neesot saņemta.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka ar 2022.gada 21.aprīļa VID lēmumu "Ditton pievadķēžu rūpnīcai" ir piemērots aizliegums komercķīlas reģistrācijai, pārreģistrācijai, pārjaunošanai un grozīšanai Komercķīlu reģistrā.

Jau ziņots, ka "Ditton pievadķēžu rūpnīca" šogad pirmajā pusgadā strādāja ar 2,488 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 0,4% vairāk nekā 2021.gada attiecīgajā periodā, kā arī kompānija guvusi peļņu 119 676 eiro apmērā, kas ir divas reizes lielāka nekā pērn pirmajā pusgadā.

Pēc uzņēmuma sniegtajiem datiem, "Ditton pievadķēžu rūpnīcas" lielākie akcionāri ir 2016.gadā mirušais Eduards Zavadskis (20%), 2021.gadā mirušais Vladislavs Drīksne - 19,92%, SIA "MAX Invest Holding" - 13,63%, SIA "Maleks S" - 13,56% un SIA "Dvinsk MNG" - 9,46%. Uzņēmuma rīcībā nav informācijas par akciju sadalījumu starp Zavadska un Drīksnes mantiniekiem, kā arī to iegrāmatojumiem viņu finanšu instrumentu kontos.

Uzņēmuma akcijas kotētas biržas "Nasdaq Riga" otrajā sarakstā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

EM atsākusi publicēt sarakstus ar preču eksportētājiem uz Krieviju un Baltkrieviju

Db.lv, 16.02.2024

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vairā nekā 200 Latvijas uzņēmumi 2023.gada decembrī eksportējuši preces uz Krieviju un Baltkrieviju

Pēc vairāku mēnešu pārtraukuma Ekonomikas ministrija (EM) savā mājaslapā nopublicējusi sarakstus ar Latvijā reģistrētajiem uzņēmumiem, kuri 2023.gada decembrī eksportējuši preces no Latvijas uz Krieviju un Baltkrieviju. Sarakstos atrodami tikai preču eksportētāji, bet nav iekļauti, piemēram, importētāji. Tieši saistībā ar importu pēdējo mēnešu laikā plaši izskanējuši arī valsts kapitālsabiedrību vārdi un atbildība, rosinot nacionālā līmenī virzīt Krievijas graudu importa aizliegumu Latvijā.

Attiecīgu likumprojektu graudu importa aizliegumam no Krievijas Saeimā plānots pieņemt februāra laikā. Tikmēr Eiropas Komisijas (EK) preses pārstāvis tirdzniecības un lauksaimniecības jomas jautājumos Olofs Gills (Olof Gill) Dienas Biznesam atturīgi vērtēja Latvijas iniciatīvas noteikti papildu tirdzniecības ierobežojumus lauksaimniecības produktu importam, norādot, ka neviena no ES pieņemtajām sankcijām saistībā ar Krievijas agresijas karu Ukrainā nav vērsta uz lauksaimniecības un pārtikas preču tirdzniecības ierobežošanu. Turklāt par sankcijām dalībvalstis lemjot kopīgi.

Komentāri

Pievienot komentāru