Atpūta

Piektdienas intervija ar Žogu fabrikas valdes priekšsēdētāju Dmitriju Gorņevu

Lelde Petrāne, 16.10.2015

Jaunākais izdevums

Biznesa portāls Db.lv piedāvā piektdienas mini interviju sēriju. Katru nedēļu kāds no uzņēmējdarbības vides pārstāvjiem sniedz atbildes uz jautājumiem - gan nopietniem, gan arī personīgākiem.

Uz jautājumiem šonedēļ atbild SIA Žogu fabrika valdes priekšsēdētājs Dmitrijs Gorņevs. SIA Žogu fabrika dibināta 2009. gadā.

Aptuveni 40% no visas uzņēmuma ražotās produkcijas tiek eksportēti uz tādām valstīm kā Francija, Zviedrija, Somija, Islande, Igaunija, Lietuva u.c.

- Kāpēc Jūs strādājat šajā uzņēmumā/nozarē?

Nodarbojos ar šo biznesu, jo man tas patiešām patīk! Dibinot SIA Žogu Fabrika, vēlējos Latvijā izveidot stabilu nozares uzņēmumu, kas spēj konkurēt ar Eiropas mēroga ražotājiem un apgādāt Latvijas iedzīvotājus ar pašu ražotu, augstvērtīgas kvalitātes metāla stiepļu žogu. Mana aizraušanās ar jaunākajām tehnoloģijām un iekārtu mehānismiem ir kopš bērnības – vienmēr esmu interesējies, kā tie darbojas un kādā veidā mehānismus iespējams uzlabot. Arī uzņēmuma ražotnē no vienkāršākām iekārtām pakāpeniski pārejam uz sarežģītākām. Bez tā attīstība biznesā nav iedomājama.

- Kas Jūs iepriecina un kas Jūs apbēdina, kad raugāties uz Jūsu pārstāvēto nozari un Latvijas valsti kopumā?

Viennozīmīgi priecē tas, ka pēdējos desmit gados nozare ir būtiski attīstījusies, ir uzlabotas ražošanas un pārklāšanas tehnoloģijas, līdz ar to klientiem rodas daudz plašākas produkta izvēles iespējas. Žogs ir kļuvis par produktu, kurš var tikt un tiek izmantots kā pagalma dizaina elements.

Arī konkurenti nesnauž un no pāris spēlētājiem pirms desmit gadiem pašreiz ir aptuveni simts dažāda mēroga spēlētāji Latvijā, veselīga konkurence nevienam nenāk par skādi.

Apbēdina «pelēko» spēlētāju daudzums, kas augstāk minēto veselīgo konkurenci var padarīt gaužām neveselīgu.

- Kas Jūs iepriecina un kas Jūs apbēdina, kad raugāties uz Jūsu pārstāvēto uzņēmumu?

Iepriecina tas, ka esam radījuši sev iespēju klientiem piedāvāt vietējo produktu, kas atbilst augstajām mūsdienu klientu kvalitātes prasībam un esam spējīgi konkurēt ar vadošajiem nozares ražotājiem Eiropas līmenī.

Apbēdina, ka nav iespējams visas savas vēlmes realizēt uzreiz! Bet mēs pie tā strādājam.

- Vai Jūs un Jūsu pārstāvēto uzņēmumu var atrast interneta sociālajos tīklos un sociālajos portālos? Kāpēc – jā vai nē?

Sociālajos tīklos mūsu uzņēmums nav atrodams, jo piedāvājam ļoti specifisku produktu, taču internetā par mums un mūsu produktiem informācijas ir ļoti daudz!

- Vai uzņēmumā izjūtat problēmas, kas saistītas ar darbaspēku?

Kvalificēta darbaspēka trūkums ir ļoti jūtams. Trūkst cilvēku, kuri vēlas pelnīt, taču ir rinda ar kandidātiem, kuri vēlas saņemt nenopelnot. Diemžēl šī problēma nav aktuāla ne tikai mūsu uzņēmumā, šī ir visas valsts problēma.

- Kas jāņem vērā cilvēkam, kurš vēlas strādāt Jūsu pārstāvētajā uzņēmumā?

Noteikti jāņem vērā, ka pie mums ir jāstrādā un jāstrādā daudz! Esam ļoti strauji augošs uzņēmums ar katru gadu būtiski palielinām savu tirgus daļu, tas viss tiek panākts mūsu komandas lielā ieguldītā darba apjoma dēļ.

- Kādi ir uzņēmuma tuvākie un tālākie mērķi?

Uzņēmuma misija ir: būt stabilākajam kvalitatīva žoga ražotājam un uzstādītājam Baltijā.

Tad arī uzņēmuma mērķi ir pakārtoti misijai, mēs cenšamies nepārtraukti atjaunināt un uzlabot ieviestās ražošanas tehnoloģijas, piedāvājot arvien labāku produktu arvien plašākam klientu lokam.

- Pastāstiet par savu ceļu uz pašreizējo amatu un to, kāds bija Jūsu pirmais darbs?

Savā karjerā esmu strādājis gan par krāvēju, gan projektu vadītāju un sabiedrisko attiecību speciālistu. Katrā darba vietā esmu guvis neatsveramu pieredzi, kura palīdzēja virzīties tālāk un tālāk, līdz nonācu tur, kur pašreiz esmu un jūtos lieliski!

- Kā un kad radies Jūsu pārstāvētā uzņēmuma nosaukums un logo?

Uzņēmuma logo un nosaukums radās tajā pat mirklī, kad radās doma par to, ka ir laiks ražot pašiem, pietiks importēt!

- Atklājiet kādu faktu, kuru mūsu lasītāji, iespējams, vēl nezina par Jūsu pārstāvēto uzņēmumu.

Vai Jūs zinājāt, ka mūsu uzņēmums saražo tik daudz žogu, ka Latvijas ārējo robežu mēs iežogotu trijos gados?

- Kādas izmaiņas likumdošanā Jūs vēlētos redzēt?

Atbalstu vietējiem ražotājiem valsts un pašvaldības izsludinātajos iepirkumos.

- Vai ir kas tāds, kas Jūs pēdējā laikā ir patiesi pārsteidzis – patīkami vai nepatīkami?

Ļoti patīkami pārsteidza strauji augošais mūsu produkcijas eksporta temps!

- Ja Jums gribētu noorganizēt ideālas pusdienas, kādas tās būtu?

Labāk vakariņas – romantiskas vakariņas ar mīļoto sievieti jūras krastā!

- Kura grāmata/filma/personība ir uz Jums atstājusi vislielāko ietekmi – profesionāli un personīgi?

Profesionālā sfērā mani ļoti uzrunāja John Maxwell līderības vadlīnijas, kuras arī cenšos realizēt uzņēmumā.

- Kur un kā vislabāk atpūsties pēc darba un smelties enerģiju?

Vislabāk klajā laukā! Kādēļ? Tādēļ, ka mans hobijs ir radiovadāmie lidmodeļi, ar ko nodarbojos jau piecus gadus. No tā smeļos enerģiju, nomierinos un esmu gatavs jauniem izaicinājumiem!

- Kā, Jūsuprāt, vislabāk iztērēt loterijā laimētus 10 tūkstošus eiro?

Jauninājumu ieviešanā! Vai tā būs darbinieku apmācība, vai jauna tehnoloģija!

- Izstāstiet, lūdzu, savu mīļāko anekdoti vai kādu smieklīgu/interesantu atgadījumu no dzīves/darba.

Man būtu jāpārstāsta katra sava darba diena, jo katra ir vienreizēja, paldies manai lieliskajai komandai!

- Jūsu novēlējums db.lv lasītājiem.

Nospraudiet sev augstus mērķus un ejiet uz tiem. Jums noteikti izdosies!

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai nodrošinātu efektīvu ražošanas procesu un iegādātos jaunu ražošanas līniju, Luminor banka ar 650 tūkstošiem atbalstījusi lielāko Baltijas žogu ražošanas uzņēmuma SIA Žogu fabrika tālāko attīstību.

Lielākā daļa aizdevuma paredzēta kredītlīnijas palielināšanai, bet 150 tūkstoši eiro ir līzinga aizdevums jaunu iekārtu iegādei.

Uzņēmums nodarbojas ar pīto žogu, paneļu žogu, lauksaimniecības žogu, kā arī dzeloņstiepļu, paaugstinātas drošības dzeloņstiepļu, vārtu un stabu izgatavošanu paneļu žogiem.

“Pirms pieciem gadiem ar Luminor atbalstu iegādājāmies jaunas iekārtas ražošanas procesa uzlabošanai, lai atteiktos no ārpakalpojumiem, samazinātu ražošanas izmaksas un palielinātu apjomus. Tagad uzņēmumam priekšā jauns attīstības posms – esam pasūtījuši robotizētas iekārtas, lai palielinātu ražošanas ātrumu un vēl par 15% samazinātu ražošanas izmaksas. Jaunā ražošanas līnija ievērojami palielinās ražošanas jaudu, proti, tā spēs saražot 10 žogu vārtus stundā, kamēr šobrīd tiek ražoti 10 vārti dienā. Luminor aizdevums mums palīdzēs pienācīgi sagatavoties jaunajai sezonai, jo jau šobrīd esam noslēguši piegādes līgumus ar lielākajām mazumtirdzniecības ķēdēm Baltijā,” saka Dmitrijs Gorņevs, SIA Žogu fabrika valdes priekšsēdētājs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Papildināta ar foto - Latvijas uzņēmums piegādā dzeloņstieples robežas aizsardzībai Ungārijā

Dienas Bizness, 24.09.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viens no lielākajiem Eiropas Savienības metāla stiepļu izstrādājumu vairumtirgotājiem šīs nedēļas sākumā vērsies pie Latvijas ražotāja SIA Žogu fabrika pēc paaugstinātās drošības dzeloņstieplēm. Šī stieple ir nepieciešama Eiropas Savienības robežas aizsardzībai Ungārijā, informē SIA Žogu fabrika valdes priekšsēdētājs Dmitrijs Groņevs.

Otrdienas, 22.septembra vakarā SIA Žogu Fabrika eksportēja pirmo izmēģinājuma partiju - 4 km paaugstinātās drošības dzeloņstiepli. Otrdienas vakarā, pasūtītājs veica papildu pasūtījumu - 30 000 metru jeb 30km paaugstinātās drošības dzeloņstieples. Pasūtījums jāsagatavo un jāpiegādā 2 nedēļu laikā.

SIA Žogu Fabrika ir vienīgā ražotne Baltijā, kura ražo Eiropas Savienības prasībām atbilstošu, kvalitatīvu un izturīgu paaugstinātās drošības dzeloņstiepli. Paaugstinātas drošības dzeloņstieple tiek veidota no 0,5mm biezas, cinkotas, presētas tērauda lentas ar iepresētu 2,5 mm biezu stiepli.

SIA Žogu fabrika dibināta 2009. gadā, piecu gadu laikā kļūstot par vadošo žogu ražotāju Baltijā. Uzņēmumā ir nodarbināti vairāk nekā 20 augstas kvalifikācijas darbinieku ar vidēji 10 gadu ilgu darba pieredzi nozarē. SIA "Žogu fabrika" ir pirmā pilnībā automatizētā žogu ražotne Latvijā. Uzņēmuma radītā produkta kvalitāti apliecina eksporta rādītāji uz tādām valstīm kā Francija, Zviedrija, Somija, Islande, Igaunija, Lietuva u.c. SIA Žogu Fabrika ražo: pīto žogu, lauksaimniecības žogu, 3D paneļu žogu, dzeloņstiepli, paaugstinātās drošības dzeloņstiepli un vārtus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

"Luminor" banka piešķīrusi finansējumu 644 tūkstošu eiro apmērā lielākajam Baltijas žogu ražošanas uzņēmumam SIA "Žogu fabrika" jaunas ražošanas iekārtas iegādei.

Lai turpinātu uzņēmuma attīstību un palielinātu ražošanas jaudu, SIA "Žogu fabrika" plāno iegādāties jaunu ražošanas iekārtu no Itālijas – sieta metināšanas iekārtu ar automātisko 2D un 3D paneļu līniju. Jaunā iekārta ļaus ražot 3D paneļu žogus daudz ātrāk, nodrošinot vēl kvalitatīvākus risinājumus.

Kopējā iekārtas pirkuma summa ir 800 tūkstoši eiro, no kuras 644 tūkstošus eiro kā ilgtermiņa aizdevumu nodrošina "Luminor" banka, bet atlikusī summa ir uzņēmuma paša ieguldījums.

“Kopumā metālapstrādes nozarē šogad ražošana ir ievērojami samazinājusies, taču vienlaikus šajā nozarē ir arī uzņēmumi, pēc kuru produkcijas pieprasījums ir pat pieaudzis. Prieks, ka arī "Žogu fabrika" ir to uzņēmumu vidū, kas veiksmīgi spējuši pārvarēt grūtības un aktīvi turpināt darbību,” stāsta Ilze Zoltnere, "Luminor" Korporatīvā departamenta vadītāja.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Kā top?: 3D paneļu žogi SIA Žogu fabrika

Žanete Hāka, 23.09.2016

Paneļu žoga ražošanas process sastāv no vairākām secīgām operācijām, un katra no tām spēlē nozīmīgu lomu nākamā žoga tapšanā. Segmenti tiek ražoti uz automātiskās 3D paneļu žogu līnijas.

Publicitātes foto

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šajā piektdienā portāls db.lv viesojas SIA Žogu fabrika, kur tiek izgatavoti 3D paneļu žogi.

Kā stāsta SIA Žogu fabrika valdes priekšsēdētājs Dmitrijs Gorņevs, SIA Žogu fabrika dibināta 2009. gadā, piecu gadu laikā kļūstot par vadošo žogu ražotāju Baltijā. Uzņēmumā patlaban nodarbināti vairāk nekā 20 darbinieku. SIA Žogu fabrika ir pirmā pilnībā automatizētā žogu ražotne Latvijā, un uzņēmums savu produkciju eksportē uz Franciju, Zviedriju, Somiju, Islandi, Igauniju, Lietuvu un citām valstīm.

3D paneļu žogu izmanto privātmāju, rūpnīcu teritoriju, ostu, parku, kā arī sabiedrisko objektu un citu līdzīgu būvju nožogošanai.

Galerijā augstāk iespējams aplūkot, kā top žogi!

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc ievērojamas modernizācijas šīs nedēļas beigās durvis vērs Kesko Senukai Latvia pirmais jaunā koncepta veikals, kas atradīsies Lucavsalā (bijušā K-rauta veikala vietā). Ir uzsākta sadarbība ar lielu skaitu vietējo piegādātāju.

Veikala, kas turpmāk darbosies ar nosaukumu K Senukai, modernizācijā Kesko Senukai ieguldīja 3,3 milj. eiro.

Veikala plauktos būs atrodamas daudzu vietējo piegādātāju preces, tai skaitā, tādu zīmolu kā LODE, SAKRET, RILAK, Spodrība, TENAPORS, TENAX, VITO, Brikers, Žogu fabrika, Valmieras stikla šķiedra, Latvijas Finieris, Brabantiа.

Veikalā tiks nodrošināts Drive-in pakalpojums – iespēja veikala ārtelpu teritorijā iebraukt ar auto un preces lielā apjomā uzreiz novietot savā automašīnā.

Kesko Senukai šā gada aprīlī no Skandināvijas akcionāra Kesko Group pārņēma astoņu K-rauta veikalu Latvijā un astoņu Igaunijas veikalu tīkla pārvaldi. Uzņēmumi turpmāk Baltijas valstīs darbosies ar vienotu juridisko nosaukumu - bijušais Rautakesko Latvijā ir pārdēvēts par Kesko Senukai Latvia, Igaunijas kompānija kļuvusi par Kesko Senukai Estonia, bet Lietuvā darbojas Kesko Senukai Lithuania.

Komentāri

Pievienot komentāru