Ražošana

Plāno izveidot krāsu šķīdinātāju pārstrādes ražotni

Dienas Bizness, 13.03.2015

Jaunākais izdevums

Ogres novada domē ar iesniegumu atļaut bijušā Ogres trikotāžas kombināta teritorijā izveidot tipogrāfijas krāsu šķīdinātāju pārstrādes ražotni vērsies uzņēmums PrintPack Service. Komunālo un transporta jautājumu komitejas sēdē deputāti ideju akceptēja, taču pieprasīja sīku informāciju par iespējamajiem riskiem un pasākumiem to novēršanai — pārstrādei paredzētie šķidrumi ir viegli uzliesmojoši naftas produkti, vēsta reģionālais medijs Daugavas balss.

Uzņēmuma pārstāvji skaidroja, plānots reciklēt tipogrāfijās izmantotos krāsu šķīdinātājus. Īpašā slēgtā iekārtā tos attīra un šķīdinātājus no jauna iespējams izmantot tipogrāfijās.

Līdz šim uzņēmums darbojies Rīgā, taču vēlas paplašināties. Pašreizējās telpās to izdarīt nav iespējams, tāpēc nolūkota iespēja izmantot kādu no bijušā trikotāžas kombināta telpām. Ražotnē būtu darbs pieciem cilvēkiem.

Ogres novada domes deputātus un pašvaldības aģentūras Ogres namsaimnieks speciālistus visvairāk uztrauca iespējamie vides piesārņojošie faktori. Uzņēmuma pārstāvji apgalvoja, ka iekārtas ir salīdzinoši nelielas un hermētiski noslēgtas. Plānots izmatot īpašus absorbējošus materiālus, lai savāktu nejauši uz grīdas izlijušu šķīdinātāju. Savukārt, pārstrādājamos šķidrumus uz ražotni vestu uzņēmums, kas specializējies blīstamo kravu pārvadāšanā.

Galīgo lēmumu plānots pieņemt Ogres novada domes sēdē 19. martā. Līdz tai lūdza sagatavot informāciju par iespējamajiem apdraudējumiem un to novēršanas paņēmieniem.

SIA PrintPack Service ir starptautisks uzņēmums, kas uzsāka savu darbību Latvijā 2002. gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ogres novada pašvaldības domes ārkārtas sēdē deputāti lēma par pašvaldības aģentūras «Ogres namsaimnieks» direktora Aigara Brieža atstādināšanu no amata un aģentūras «Ogres namsaimnieks» direktora pienākumu izpildītāja iecelšanu, informē Ogres novada dome.

Ņemot vērā pašvaldības aģentūras «Ogres namsaimnieks» direktora A. Brieža aizturēšanu sakarā ar iespējamiem finanšu pārkāpumiem, dome nolēma atstādināt viņu no amata ar šā gada 30. oktobri uz trīs mēnešiem.

Par pašvaldības aģentūras «Ogres namsaimnieks» direktora pienākumu izpildītāju uz šo laiku dome iecēla Kasparu Grīnbergu, nosakot mēnešalgu 1900 eiro apmērā.

Ar domes lēmumu K. Grīnbergam uzdots organizēt iekšējā audita veikšanu pašvaldības aģentūrā «Ogres namsaimnieks».

K. Grīnbergs Rīgas Tehniskajā universitātē ir ieguvis inženierzinātņu doktora grādu siltumenerģētikā, astoņus gadus vadījis Siltumapgādes un ēku apsaimniekošanas dienestu Ikšķiles novada pašvaldības SIA «Ikšķiles māja», 2017. gada 3. jūnijā pašvaldību vēlēšanās ievēlēts par deputātu Ikšķiles novada pašvaldības domē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Ogres namsaimnieka lietā aizturētais Paramonovs nekomentē savu saistību ar kriminālprocesu

LETA, 02.11.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ogres novada pašvaldības aģentūras «Ogres namsaimnieks» Inženiertīklu pārvaldes vadītājs Vjačeslavs Paramonovs aģentūrai LETA atsacījās atbildēt uz jautājumiem, saistībā ar izmeklēšanu par 90 961 eiro izkrāpšanu no pašvaldības aģentūras.

Paramonovs nekomentēja savu iesaisti kriminālprocesā, nesniedza informāciju par drošības naudas iemaksāšanu un neatbildēja arī uz citiem jautājumiem, norādot, ka notiek izmeklēšana, un ar jautājumiem jāvēršas Valsts Policijā (VP).

No amata atstādina Ogres namsaimnieka direktoru

Papildināta - Atklāj vērienīgu krāpšanu Ogres Namsaimniekā; aizturētas 11 personas

Kā ziņots, Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde aizdomās par «Ogres namsaimniekam» piederošu naudas līdzekļu izkrāpšanu 90 961 eiro apmērā aizturējusi 11 personas, tajā skaitā arī trīs vadoša līmeņa pašvaldības uzņēmuma darbiniekus. Veicot izmeklēšanas darbības, policija noskaidroja, ka, visticamāk, izkrāptie naudas līdzekļi tiek legalizēti, tos pārskaitot uz trešo personu bankas kontiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Papildināta - FOTO: Ogres skvēra būvdarbi traucē uzņēmējdarbībai

Žanete Hāka, 29.05.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ogres centrā, Brīvības ielā, uzsākti skvēra būvdarbi, taču vietējie uzņēmēji sūdzas, ka lielais troksnis un norobežojumi negatīvi ietekmē biznesu.

DB aptaujāja vairākus uzņēmējus, kas atzina, ka par labu biznesam remontdarbi nenāk, un, ja vasarā parasti bija lielākais klientu pieplūdums, tad tagad daļa cilvēku cenšas apiet būvdarbus pa citu ceļu vai steidz ātrāk paiet garām troksnim un putekļiem, kas rodas no darbiem. Tajā pašā laikā kā pozitīvais aspekts tiek minēts tas, ka cilvēku ietvei atvēlētā daļa ir šaura un ved tieši gar veikaliņiem, kas - no otras puses - liek kādam garāmgājējam palūkoties piedāvājumā.

«Veikals viennozīmīgi ir tukšāks nekā ierasti, blakus urbj, braukā traktori, griežas putekļi, tādēļ cilvēki mēģina pēc iespējas ātrāk aiziet garām šim ielas posmam,» atzina kāda veikala vadītāja.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Papildināta - Atklāj vērienīgu krāpšanu Ogres Namsaimniekā; aizturētas 11 personas

Rūta Lapiņa, LETA, 26.10.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aizdomās par naudas līdzekļu izkrāpšanu lielā apmērā no Ogres novada pašvaldības aģentūras «Ogres Namsaimnieks», otrdien, 24.oktobrī, Valsts policija aizturēja 11 personas, tajā skaitā arī trīs vadoša līmeņa pašvaldības uzņēmuma darbiniekus, informē Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja vietniece Ilze Jurēvica.

Personas tiek turētas aizdomās par pašvaldības uzņēmumam piederošu naudas līdzekļu izkrāpšanu 90 962 eiro apmērā un iespējamu tā legalizēšanu. Izmeklēšana kriminālprocesā turpinās.

Minētās izmeklēšanas laikā, otrdien Valsts policija aizturēja 11 personas, no kurām trīs ir pašvaldības uzņēmuma vadoša līmeņa darbinieki. Aizdomās par noziedzīgo nodarījumu, vakar, trīs no aizdomās turētajām personām – 1979., 1974. un 1978.gadā dzimušiem vīriešiem tika piemērots drošības līdzeklis apcietinājums. Pārējām astoņām personām pašlaik piemērots statuss – persona pret kuru uzsākts kriminālprocess. Šobrīd pirmstiesas izmeklēšana kriminālprocesā turpinās.

Viens no aizturētajiem varētu būt uzņēmuma vadītājs Aigars Briedis. Lursoft dati liecina, ka viņš dzimis 1974. gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šobrīd turpinās PA «Ogres namsaimnieks» reorganizācijas process, kuram beidzoties, daļa pašreizējās aģentūras funkciju tiks deleģēta SIA Labs nams, informē Ogres novada dome.

Ar domes lēmumu ir noteikts PA »Ogres namsaimnieks« reorganizācijas beigu datums, un tas ir 2018. gada 1. jūlijs.

Izdarot grozījumus iepriekš pieņemtajā lēmumā, dome ir precizējusi SIA »Labs nams« deleģējamās funkcijas.

Db.lv jau rakstīja, ka aizdomās par naudas līdzekļu izkrāpšanu lielā apmērā no Ogres novada pašvaldības aģentūras «Ogres Namsaimnieks», pērnā gada 4.oktobrī, Valsts policija aizturēja 11 personas, tajā skaitā arī trīs vadoša līmeņa pašvaldības uzņēmuma darbiniekus, informē Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja vietniece Ilze Jurēvica.

Personas tiek turētas aizdomās par pašvaldības uzņēmumam piederošu naudas līdzekļu izkrāpšanu 90 962 eiro apmērā un iespējamu tā legalizēšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Neatļauj izveidot krāsu šķīdinātāju pārstrādes ražotni; iemesls - pārāk mazais «pienesums»

Dienas Bizness, 19.03.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ogres novada domes deputāti šodien nolēma neatļaut uzņēmumam PrintPack Service bijušā Ogres trikotāžas kombināta teritorijā Ikšķiles ielā 4 izveidot tipogrāfijas krāsu šķīdinātāju pārstrādes ražotni, ziņo reģionālais portāls Daugavas balss.

Lai arī uzņēmuma pārstāvji skaidroja, ka izejvielu (izmantotu tipogrāfijas krāsu šķīdinātāju) pārvadājumus veiks sertificēts pārvadātājs un pārstrādes produkti — attīrīts šķīdinātājs un destilēts ūdens tiks piedāvāts otrreizējai izmantošanai tipogrāfijām, deputātu vairākums nolēma ražotnes darbību neatļaut.

Iemesls — pārāk mazais «pienesums» Ogres pilsētai. Ražotnē būšot darbs tikai vienam diviem ogrēniešiem, bet iespējamie riski notiekot kādai avārijai — nozīmīgi. Ogrē ir neliela tipogrāfija, kurai šāds pakalpojums nav aktuāls.

«Ķīmisko vielu pārstrāde īsti «neiet kopā» ar mūsu koncepciju par Ogri kā «zaļo pilsētu»,» teica Ogres novada domes priekšsēdētājs Artūrs Mangulis. Ja būtu runa par vismaz 50 darbavietām vai kādu citu lielāku «pienesumu» novadam, situācija varētu būt citādāka.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

Kritizē CFLA nespēju ieviest inovāciju un digitālās transformācijas programmas

Db.lv, 20.04.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Astoņu eksportspējīgo nozaru kompetences centru un vairāk nekā 100 uzņēmumu un organizāciju pārstāvji nosūtījuši atklātu vēstuli premjeram un ministriem par Centrālās finanšu un līgumu aģentūras (CFLA) nespēju ieviest inovāciju un digitālās transformācijas programmas.

Parakstītāji uzskata, ka inovāciju un digitālās transformācijas finansējums ir izšķiroši svarīgs ekonomikas izaugsmei un sabiedrības labklājībai, un tam ir nepieciešama pušu savstarpēja uzticēšanās. Uzņēmēji zaudē uzticību ES fondu atbalsta programmām, ja CFLA tās administrē atbilstoši pašreizējās vadības stilam un uzstādījumiem: "Mēs kā nodokļu maksātāji no CFLA sagaidām komandu, kas par prioritāti izvirza principu “konsultē vispirms”, ievieš risku pārvaldības sistēmu un izmanto ES noteikumus kā ietvaru programmu veidošanai un ieviešanai, neapdraudot Latvijas tēlu un ekonomisko attīstību".

Šīs vēstules parakstītāji aicina mainīt CFLA un Finanšu ministrijas atbildīgās amatpersonas, jo CFLA ar pašreizējo vadību nespēj efektīvi īstenot inovāciju un digitālās transformācijas atbalsta programmas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

CARGOSON - Transporta pārvaldības sistēma[TMS] uzņēmumiem (ražošanas, vairumtirdzniecības, mazumtirdzniecības, lauksaimniecības un lielākiem e-komercijas uzņēmumiem).

Loģistikas biznesā laiks ir nauda, un Cargoson ļauj ietaupīt abus. Šī inovatīvā TMS viegli un ērti pārvaldāmā tiešsaistes platformā ļauj operatīvi salīdzināt cenas, izvēloties izdevīgāko piedāvājumu, rezervēt pakalpojumus, izsekot sūtījumus un efektivizēt kravu pārvadājumu pārvaldību.

Cargoson sistēmā visu pārvadājumu uzskaite ir vienkopus ērti pārskatāma vienā informācijas panelī, kur pieejami arī visi cenu piedāvājumi. Sev izdevīgāko piedāvājumu iespējams izvēlēties gan pēc cenas, gan uzkraušanās/piegāžu laikiem, CO2 izmešu daudzuma un citiem parametriem.

TMS sistēmas ieguvumi

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēdējo nedēļu laikā p/a Ogres namsaimnieks ceļu un pilsētvides nodaļas darbinieki aktīvi strādā, lai līdz Ogres pilsētas svētkiem sakārtotu dzīvojamo māju pagalmus un caurstaigājamās taciņas, vēsta reģionālais portāls daugavasbalss.lv.

Darbi jau ir pabeigti Zilokalnu prospektā 16, 16a, kā arī Mālkalnes prospektā 11. Veiksmīgi noslēgušies arī Kalna laukuma asfaltēšanas darbi, kas sniegs iespēju pilsētas svētku apmeklētajiem novietot savas automašīnas pašā pilsētas centrā.

Remontdarbi notiek arī citās Ogres ielās un iekšpagalmos.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lietavu dēļ Ogres upē cēlies ūdens līmenis, un spēcīgā straume pārrāvusi pavasarī uzstādīto jauno pontonu tiltu, vēsta pašvaldības informācija.

No krastiem ir izgājusi Abzes upe, appludinot tās ieleju un atgriežot no pasaules kādu māju. Tāpat novadā ir applūduši vairāki tīrumi, radot zaudējumus vietējiem lauksaimniekiem.

Tāpat pašvaldībā ir applūduši vairāki ceļi, bet bojājumi radušies diviem valsts ceļiem, par ko ir informēts VAS Latvijas valsts ceļi.

Jau vēstīts, ka pontonu tilta uzstādīšanu par 166 963 eiro, neskaitot pievienotās vērtības nodokli, veikusi igauņu firma Top Marine.

Tilta uzstādīšanu vasaras sezonai un noņemšanu uz ziemas laiku veic pašvaldības uzņēmums Ogres namsaimnieks.

Tilta izveidei 42 625 eiro piešķīris Latvijas Vides aizsardzības fonds, bet 124 338 eiro - pašvaldība.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Ogres notekūdeņu attīrīšanas projektā investē 5,1 miljonu eiro

Dienas Bizness, 20.05.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar Eiropas Savienības Kohēzijas fonda atbalstu Doles ielā 1a, Ogrē, no 2013. līdz 2015. gadam tika izbūvētas jaunas notekūdeņu attīrīšanas ietaises (NAI). Būvniecības kopējās izmaksas ir 5,1 miljons eiro, informē Ogres namsaimnieks pārstāve Gundega Deģe.

Objekta tehnisko projektu izstrādāja SIA A Projekts sadarbībā ar SIA Lakalme, būvdarbus veica AS Per Aarsleff, būvuzraudzību - SIA Aqua-Brambis.

Projekta ietvaros uzbūvēto notekūdeņu attīrīšanas ietaišu ražība ir 5520 m 3 /dnn un tās nodrošinās notekūdeņu attīrīšanu atbilstoši visām normām, ko nespēja iepriekšējās – vecās un avārijas stāvoklī esošās ietaises (tās nespēja veikt fosfora un slāpekļa attīrīšanu).

Būvniecību īpaši sarežģītu padarīja apstāklis, ka tā tika veikta veco NAI teritorijā, nestrādājošās tehnoloģiskās līnijas (kas dabā bija sagruvuši rezervuāri) vietā, nepārtraucot NAI darbību paralēlajā līnijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ne viens vien Pārogres iedzīvotājs kopā ar bērniem vai mazbērniem dodas uz Urgu pabarot pīles.

Lielākoties maisiņu vai kādu citu iepakojumu cilvēki savāc, neatstājot to upmalā. Daži gan ar polietilēna maisiņiem iedomājušies «izgreznot» tiltiņu uz Stūrīšu gatves un Pureņu ielas krustojuma, vēsta reģionālais medijs Daugavas Balss.

Šāda nevīžība, acīmredzot, būs jānovērš pašvaldības aģentūrai Ogres namsaimnieks.

Komentāri

Pievienot komentāru