Tehnoloģijas

Pret Latvijas Aizsardzības ministriju vērsts kiberuzbrukums

Dienas Bizness, 30.10.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai piekļūtu Latvijas Aizsardzības ministrijas (AM) darbinieku elektroniskā pasta sistēmai, pret ministriju vērsts mērķtiecīgs kiberuzbrukums, taču tas, pēc AM apgalvotā, veiksmīgi apturēts.

AM informācijas tehnoloģiju speciālisti ir konstatējuši, ka kiberuzbrukumi ir veikti mērķtiecīgi, lai piekļūtu AM darbinieku elektroniskā pasta sistēmai, uzlaužot to lietotāju paroles. Kiberuzbrukums tika veikts no interneta protokola adreses, kas reģistrēta Francijā.

Kiberuzbrukums noticis pagājušās nedēļas laikā.

AM valsts sekretārs Jānis Sārts norāda: «Esmu gandarīts, ka savlaicīgi spējam konstatēt šādus mēģinājumus ietekmēt AM datorsistēmu un novērst tālākas sekas. Nenoliedzami mums ir jābūt gataviem šādiem kiberuzbrukumiem informācijas sistēmām, kas rada apdraudējumu kā personu, tā datu drošībai. Tādēļ ir uzteicama atbildīgo institūciju un speciālistu spēja operatīvi iesaistīties un rast risinājumu, lai turpmāk nepieļautu šādus uzbrukumus mūsu datorsistēmai.»

J.Sārts uzsver, ka arī turpmāk AM sadarbosies ar citu valstu kiberdrošības institūcijām un ekspertiem, lai atklātu uzbrukuma izcelsmi.

Par notikušo tika informēta Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcija – CERT.LV, kas veic turpmāko lietas izmeklēšanu un apstākļu noskaidrošanu.

Komentāri

Pievienot komentāru