Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien Rīgā atklāta jauna "Rīgas BioEnerģija" šķeldas katlumāja, informē projekta kreditētāju - "SEB bankas" - uzņēmumu komunikācijas vadītāja Anete Igaune.

Katlumāja uzbūvēta ar "SEB bankas" aizdevumu 22 miljonu eiro apmērā.

Uzņēmums "Rīgas BioEnerģija" izveidojis biokurināmā katlumāju ar siltuma ražošanas jaudu līdz 48 megavatiem. Bankas skatījumā, tā ļaušot būtiski palielināt atjaunīgo energoresursu īpatsvaru siltumenerģijas ražošanā Rīgā.

SIA "Rīgas BioEnerģija" biokurināmā katlumāja atrodas Rīgā, Rencēnu ielā 30. Iecerēts, ka projekta rezultātā atjaunīgo energoresursu izmantošanas īpatsvars pieaugs par 7%, sasniedzot 30% siltumenerģijas ražošanu no biokurināmā Rīgas Daugavas labajā krastā.

Biokurināmā katlumāja gadā saražos aptuveni 253 000 megavatstundu siltumenerģijas, kas ir līdzvērtīgs siltumenerģijas patēriņam 600 daudzdzīvokļu māju apkurei gada laikā.

“Šādiem projektiem ir īpaši pievilcīgi nosacījumi no bankas puses, jo vēlamies veicināt ilgtspējas principu iedzīvināšanu dažādās dzīves jomās. Papildus tam, šāda aizdevuma saņemšana ir spēcīgs signāls par uzņēmuma apņēmību būt ilgtspējīgam. Tāpēc pieprasījums pēc zaļajiem aizdevumiem būtiski pieaug – pērn kredītportfelis lielo uzņēmumu segmentā pieauga teju trīs reizes, salīdzinot ar 2022. gadu. Baltijas līmenī uzņēmējiem piešķirto zaļo kredītu apjoms pārsniedz miljardu eiro. Ar šķeldu darbināma katlumāja ir divkāršs ieguvums ilgtspējas kontekstā – tā ļauj nozīmīgi samazināt fosilo resursu izmantošanu siltuma ražošanā, kā arī attīsta Latvijas ekonomiku, jo izmantojam paši savus energoresursus,” projekta nozīmi komentē SEB bankas valdes loceklis Ints Krasts.

Uzņēmums SIA "Rīgas BioEnerģija" pilnībā pieder siltumapgādes uzņēmumam AS "Rīgas siltums". AS "Rīgas siltums" ir viens no galvenajiem siltumenerģijas piegādātājiem Rīgā. Uzņēmums veic siltumenerģijas ražošanu, pārvadi un realizāciju.

"Rīgas siltums" kapitālā 49% pieder Rīgas domei, 48,99% - Latvijas valstij, 2% - SIA "Enerģijas risinājumi. RIX", bet "Latvenergo" pieder 0,005% akciju.storus ar jaunu investīciju produktu

Komentāri

Pievienot komentāru