Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Multipakalpojumu uzņēmums “Tele2” līdz 2025. gadam plāno pakāpeniski atteikties no 3G tehnoloģijas, lai izmantotu frekvences, kas ir ierobežots resurss, 4G un 5G tīkla attīstībai.

3G šobrīd vairs nespēj konkurēt ar jaunāku paaudžu mobilo sakaru tehnoloģijām un nav piemērota mūsdienu mobilo sakaru lietošanas paradumiem. Šobrīd tikai 1 % no mobilajiem datiem tiek patērēti 3G tīklā, turklāt aizvien vairāk klientu arī balss zvanus veic 4G tīklā, izmantojot moderno VoLTE tehnoloģiju, kas nodrošina ātrāku zvana savienojuma laiku, augstāku balss un video zvanu kvalitāti.

Kā atzīmē “Tele2”, balss zvani turpmāk tiks veikti 2G un 4G tīklā, izmantojot VoLTE tehnoloģiju, kā arī drīzumā visiem klientiem būs pieejama VoWiFi tehnoloģija, kas ļaus veikt balss zvanus WiFi tīklā. Jāatzīmē, ka visās “Tele2” bāzes stacijās, kurās ir uzstādīta 3G tehnoloģija, atrodas arī 2G un 4G iekārtas, kā arī šobrīd tiek aktīvi uzstādīta 5G tehnoloģija.

“Tele2” par saviem plāniem informēs tos klientus, kuriem vēl ir telefoni, kas atbalsta tikai 2G un 3G, vai arī iekārtās vēl joprojām ir ievietotas 3G SIM kartes. Klienti tiks aicināti SIM kartes un telefonus aizstāt ar jauniem. SIM karšu maiņa ir bez maksas, bet vecās ierīces būs iespējams izmantot kā pirmo iemaksu jaunas ierīces iegādei. Uzņēmums aicina klientus, kas saņem no “Tele2” individuālu ziņu par nepieciešamību nomainīt SIM karti vai ierīci, to noteikti izdarīt un neatlikt uz vēlāku laiku.

“Pēdējo desmit gadu laikā mobilo sakaru tehnoloģiju attīstība ir bijusi elpu aizraujoša, kā arī pieprasījums pēc mobilajiem datiem aizvien pieaug. Lēmums pakāpeniski atteikties no 3G tehnoloģijas mums ļaus atbrīvot tik ļoti nepieciešamās radiofrekvences 4G un 5G attīstībai. Praktiski tas nozīmē, ka atbrīvoto frekvenču pārizmantošana 4G un 5G vajadzībām ļaus uzlabot to veiktspēju, kas savukārt iepriecinās mūsu klientus viņu ikdienā,” stāsta “Tele2” valdes priekšsēdētājs Valdis Vancovičs. “Redzam, ka līdzīgu praksi piekopj mobilo sakaru operatori arī citās valstīs – daudzviet 3G tehnoloģija jau ir slēgta, bet, piemēram, Lietuvā un Igaunijā šis process pašreiz norit pilnā sparā.”

Šīs izmaiņas neietekmēs klientus, kuriem ir pēdējo trīs līdz četru gadu laikā ražoti viedtelefoni, kas darbojas 4G vai 5G režīmā. Savukārt tie mūsu klienti, kuri joprojām izmanto, piemēram, vecākās paaudzes telefonus ar taustiņiem un SIM karti nav mainījuši daudzus gadus, ir aicināti apmeklēt interneta lapu https://www.tele2.lv/3g/ vai vērsties klientu centrā, lai pārliecinātos par SIM kartes derīgumu un veiktu tās maiņu, kā arī nepieciešamības gadījumā iegādātos jaunāku, attiecīgās datu pārraides tehnoloģijas atbalstošu telefonu.

Komentāri

Pievienot komentāru