Jaunākais izdevums

Princis Alvalīds bin Talals (Alwaleed bin Talal) tiek uzskatīts par bagātāko cilvēku Saūda Arābijā un vienu no bagātākajiem arī visā pasaulē.

Tomēr pēc Forbes jaunākā pasaulē bagātāko cilvēku saraksta publicēšanas izcēlies strīds par to, cik tieši bagāts ir princis.

Pats Alvalīds uzskata, ka viņam pieder 29,6 miljardi ASV dolāru, kamēr Forbes nepiekrīt un viņa bagātību lēš 20 miljardu ASV dolāru apmērā, līdz ar to viņu atzīstot par 26. bagātāko cilvēku pasaulē. Par šādu novērtējumu princis esot dziļi aizvainots un atteicies no jebkādas turpmākas sadarbības ar Forbes.

Tomēr skaidrs, ka Alvalīdam pieder miljardi un Business Insider centies uzzināt vairāk par prinča dzīvesveidu.

Princis Alvalīds dzimis dižciltīgā Saūda Arābijas ģimenē un mācījies Menlo Koledžā Kalifornijā, kur iepazinies ar rietumu pasaules uzskatiem un guvis interesi par amerikāņu biznesu.

Pēc studiju pabeigšanas viņš no tēva saņēma 30 tūkstošus ASV dolāru kā dāvanu, 300 tūkstošus ASV dolāru kā aizdevumu un māju. Un tā viņš lēnām sāka investēt. 1991. gadā, kad Alvalīdam bija 36 gadi, viņš pieņēma lēmumu investēt Citicorp. Cita starpā Alvalīds investējis arī interneta vietnē Twitter.

Viņš ir precējies ar skaisto princesi Amērahu. Viņa ir Alvalīda ceturtā līgava (un viņa vienīgā pašreizējā sieva). Viņi ir precējušies astoņus gadus un sieva aktīvi nodarbojas ar labdarību.

Viņš ir ticies ar daudziem pasaulē bagātākajiem un ietekmīgākajiem cilvēkiem - karalisko ģimeņu pārstāvjiem, politiķiem un slavenībām. Tā, piemēram, viņš un viņa sieva bija viesi Keitas Midltones un prinča Viljama karaliskajās kāzās Lielbritānijā. Viņš ticies arī ar tādiem labi zināmiem cilvēkiem kā Anglijas karaliene, princis Čārlzs, Nikolā Sarkozī, Maikls Džeksons, Tonijs Blērs.

Viņam pieder juvelierizstrādājumi apmēram 700 miljonu ASV dolāru vērtībā. Šo rotu kolekciju ne viņš, ne viņa sieva pat īpaši neizmantojot.

Princis naktī guļot vien četras stundas un iemīļojis CNBC. Viņa dīvainais dienasrežīms paredz došanos pie miera tikai četros vai piecos no rīta un celšanos deviņos no rīta. Astoņos vakarā viņš ietur vienu lielo maltīti dienā, kuru viņš dēvē par pusdienām. Ēdot vai strādājot, Alvalīds skatās tikai TV kanālu CNBC. Viņam bijusi arī iespēja šajā kanālā būt redzamam kā viesim.

Alvalīds esot sieviešu tiesību aizstāvis. Princis lepojas ar faktu, ka gandrīz 65 procenti no darbiniekiem viņa pilī un investīciju kompānijā Kingdom Holding ir sievietes. Taču princim tiek pārmests, ka viņš to dara publicitātes dēļ.

Viņš nopirka vienu no lielākajām jahtām pasaulē, samaksājot 500 miljonus ASV dolāru. Alvalīda vecā jahta bija redzama Bonda filmā

Never Say Never Again. Jahtā ir kinoteātris, helikopteru nosēšanās laukums, baseins, viesu numuri un vēl daudz kas interesants. Taču Alvalīds pasūtīja jaunu jahtu, divreiz lielāku, kas ir trešā lielākā pasaulē. Tās piegāde plānota 2014. gadā.

Viņam pieder arī daudz dārgu automašīnu. Viņa kolekcijā ietilpst Rolls Royce Phantom, kas maksā ap 500 tūkstošiem ASV dolāru, Mercedes Benz SL 600 ar dimantiem, kas maksā 48 miljonus ASV dolāru, kā arī vairāki Lamborghini un Ferrari.

Viņš iegādājās un pēc tam pārdeva Airbus 280 lidmašīnu. Tajā esot bijusi turku pirts, koncertzāle 10 cilvēkiem un garāža viņa Rolls Royce. Lidmašīna izmaksājusi ap 500 miljoniem ASV dolāru.

Taču viņam joprojām pieder Boeing 747... 220 miljonus ASV dolāru vērtajā lidmašīnā esot divas guļamistabas un 14 sēdvietu pusdiengalds. To apkalpo 11 stjuarti no dažādām pasaules malām.

Viņš dzīvo 420 istabu pilī Rijādā, Saūda Arābijā, kurā esot izvietoti lielizmēra pašportreti un fotogrāfijas, kurās redzams viņš pats. Pilī ir divi iekštelpu baseini un āra tenisa korts.

Alvalīdam pieder arī apjomīga saimniecība/kūrorts pilsētas nomalē. Tajā esot Lielā Kanjona miniatūrā versija, mini zoodārzs, zirgu staļļi un pieci mākslīgi ezeri.

Alvalīds ir kaislīgs mednieks. Viņš bieži dodoties medību ekspedīcijās. Viņa vismīļākais nomedītais dzīvnieks esot zebra, kuru viņš nogalinājis kopā ar meitu. Tagad zebra esot izbāzta. Viņa pils esot pilna ar viņa nomedītajiem dzīvniekiem, kurus viesiem jāapbrīno.

Viņš nolīgst mazus cilvēkus, kas kalpo kā viņa galma āksti. Tāpat kā viduslaiku monarham Alvalīdam ir svīta ar maziem cilvēkiem, kuri dejo un smīdina. Tā tiekot uztverta kā labdarība, jo pretējā gadījumā šie cilvēki, visticamāk, būtu bez darba un Saūda Arābijā tiktu uzskatīti par «frīkiem».

Alvalīds ir arī dāsns ziedotājs labdarības organizācijām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Aizliegums sievietēm vadīt automašīnas negatīvi ietekmē Saūda Arābijas ekonomiku

Lelde Petrāne, 01.12.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ietekmīgais Saūda Arābijas princis, miljardieris, investors Alvalīds bin Talals (Alwaleed bin Talal) aicinājis atcelt Saūda Arābijā pastāvošo aizliegumu sievietēm vadīt automašīnas, ziņo BBC.

Viņš norādījis, ka tā ir ekonomiska nepieciešamība, kā arī sieviešu tiesības.

Saūda Arābija ir vienīgā valsts pasaulē, kurā sievietēm nav iespējams vadīt automašīnas, jo autovadīšanas tiesības tiek izsniegtas tikai vīriešiem.

«Ir pēdējais laiks Saūda Arābijas sievietēm sēsties pie stūrēm,» sacījis princis Alvalīds. Viņam gan valstī nav politiska ietekme.

Saskaņā ar A. bin Talala sacīto, liedzot sievietēm vadīt automašīnas, tiek pārkāptas līdzīgas tiesības kā liedzot viņām iegūt izglītību vai iegūt neatkarīgu identitāti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Miljardieris sašutis par savas bagātības novērtējumu Forbes sarakstā

Lelde Petrāne, 05.03.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viens no pasaulē bagātākajiem cilvēkiem sācis strīdu ar Forbes, ikgadējā pasaulē bagātāko cilvēku saraksta veidotāju, par to, cik īsti bagāts viņš ir, vēsta Financial Times.

Princis Alvalīds bin Talals (Alwaleed bin Talal), Saūda Arābijas investors, kurš veicis ieguldījumos, piemēram, Hotel George V Parīzē un interneta vietnē Twitter, paziņojis, ka ir pārtraucis sadarbību ar Forbes miljardieru sarakstu, apsūdzot to neobjektīvas informācijas sniegšanā par Tuvo Austrumu investoriem.

Forbes, kas pieder Stīvam Forbsam (Steve Forbes), princi atzinis par 26. bagātāko cilvēku pasaulē. Saskaņā ar 2013. gada sarakstu viņa bagātība pagājušā gada laikā palielinājusies par diviem miljardiem ASV dolāru līdz 20 miljardiem ASV dolāru.

Komentāri

Pievienot komentāru