Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Luminor banka piešķīrusi 7 miljonus eiro aktīvu pārvaldniekam Prosperus Real Estate Fund III tirdzniecības centra iegādei Rīgā, Valdeķu ielā.

Tirdzniecības centra galvenais nomnieks ir Latvijā nesen ienākušais mazumtirdzniecības tīkls Lidl.

Gandrīz 5000 kvadrātmetru plašajās telpās darbojas arī tādi veikali kā Pepco, Dino Zoo, Spirts & Wine, Apotheka u.c. Tirdzniecības centrs tika nodots ekspluatācijā 2021.gada nogalē un to attīstītāja VPH Latvija.

“Joprojām ir vērojama aktīva investoru interese komercīpašumu tirgū, kas ir pozitīva tendence. To apliecina pagājušā gada investīciju apjomi šajā tautsaimniecības sektorā, kas Latvijā sasniedza jaunu rekordu pēdējā dekādē. Kaut arī inflācijas gaidas un kvalitatīvu investīciju objektu trūkums šķietami veicina īpašumu cenu pieaugumu, tomēr atdeves rādītāji investīcijām komercīpašumos mūsu reģionā joprojām ir augstāki nekā citos Eiropas tirgos, kas veicina intereses noturību. Lai arī nav zināms, kā pandēmija ietekmēs komercīpašumu nomnieku paradumus nākotnē, tirdzniecības centri, kuru nomnieki ir zināmas mazumtirdzniecības ķēdes turpinās būt investoru iecienīti. Mēs esam gandarīti, ka varam turpināt sadarbību ar Prosperus grupu, nodrošinot finansējumu pārdomātām un stratēģiskām fonda investīcijām visā Baltijā,” saka Luminor Nekustamo īpašumu finansēšanas eksperts Uģis Počs.

2020. gads februārī atvērtais Prosperus Real Estate Fund III aktīvi investē komercīpašumos, kurus nomā lielās pārtikas mazumtirdzniecības ķēdes. Fonda portfeļa vērtība šobrīd ir 39,15 miljoni eiro, un tā mērķis ir sasniegt 100 miljonus eiro.

Aktīvu pārvaldnieka Prosperus vadītājs Gedimins Baltakis norāda, ka šis darījums labi iekļaujas investīciju pārvaldnieka stratēģijā: “Mēs rūpīgi vērojam tirgu un lūkojamies pēc šāda veida aktīviem. Tirdzniecības centra iegāde Rīgā pateicoties Luminor bankai ir jau sestais ieguldījums nepilnu divu gadu laikā. Esam iegādājušies tirdzniecības ēku, kura lielākais nomnieks ir uzticama un veiksmīga mazumtirdzniecības ķēde. Šis ir lielisks papildinājums mūsu portfelim, kurā jau ir arī Maxima, Rimi un Iki nomāti īpašumi.”

Nekustamo īpašumu fondam pieder mazumtirdzniecības tīkla Maxima nomātās ēkas Rīgā, Palangā un Kauņā, Rimi nomāts tirdzniecības centrs Klaipēdā un finansēts IKI attīstības projekts Viļņā.

Komentāri

Pievienot komentāru