Citas ziņas

Publisko, iespējams, Ventspils uzņēmumu «obščaka» reģistru

Ritvars Bīders, 30.08.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Interneta vietnē Rokasgramata.com publiskoti, iespējams, Ventspils uzņēmumu «melnās kases» materiāli, kuri liecina par iespējamiem neoficiāli izdarītiem maksājumiem politiskajām partijām.

Tā, piemēram, dažādas summas, kas svārstās no dažiem tūkstošiem latu līdz pat vairāk par simts tūkstošiem latu, iespējams, saņēmuši gan atsevišķi politiķi, gan partijas kopumā. Publiskotie materiāli liecina, ka no tā dēvētā Ventspils uzņēmumu 5% fonda 70 tūkstošus ASV dolāru saņēmis «V.Krištopāns», 84 tūkstošus latu «Jaunais laiks» un 39 tūkstošus latu «Pleskavas šoseja», kā it kā dēvēta partija Latvijas ceļš. Visi šie maksājumi norādīti, kā «fonda ārkārtas izdevumi».

Publiskotajos materiālos redzams arī, ka 2001. gadā no fonda vairāki desmiti tūkstoši dolāru izmaksāti «Pleskavas šosejai» ar norādi «brīvosta» un «par koncesijām».

«Ja jūs gadiem ilgi pa kripatai vien zogat miljardu un no sazagtā drupačas atmetat arī citiem, skaidrs, ka nepieciešams gan «obščaka» reģistrs, gan kāds, kurš par šo melno grāmatvedību rūpējas. Bet, ja visi šie nekrietnie prokurori un brutālie KNABisti pēkšņi paņem pie krāgas «melno grāmatvedi» un izpurina it kā taču tik rūpīgi iztīrītos datorus, un atrod tur tik daudz kā neērta un nepatīkama... Ar vārdu sakot, spriediet paši, kura bikšu svilšanas pakāpe iestājās mūsu galvenajam varonim pēc šīs kratīšanas. Savukārt to, kā Aivars Lembergs jūtas tagad, kad visi tiesībsargu uzietie «melnās grāmatvedības» reģistri nu tiek nodoti atklātībai, viņš mums gan jau pastāstīs pats,» teikts interneta vietnē Rokasgramata.lv, ievadot jaunāko publikāciju.

Db.lv jau vēstīja, ka iepriekš šajā interneta vietnē publiskoti, iespējams, Aivara Lemberga, kā arī viņa dēla un meitas banku kontu izraksti.

Sīkāk ar publiskotajiem materiāliem var iepazīties, klikšķinot šeit.

Komentāri

Pievienot komentāru