Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai noslēgtu savas ražotnes būvniecības procesu Karostas industriālajā parkā, STATS grupas uzņēmums SIA “EB Liepāja” piesaistījis līdzfinansējumu 2,8 miljonu eiro apmērā no bankas Citadele.

Būvniecības veidņu paneļu ražotnes un biroja ēkas celtniecība tika uzsākta pērnā gada maijā ar STATS grupas un Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējumu, bet laika gaitā izdevies piesaistīt arī līdzfinansējumu teju 3 miljonu eiro apmērā no bankas Citadele.

“Neskatoties uz to, ka ir neliela aizkavēšanās, kas saistīta ar Austrijas partneru iespējām tehnoloģiskās ražošanas līnijas nodrošināšanā, plānojam, ka ražotni 5000 kvadrātmetru platībā varēsim nodot ekspluatācijā līdz šī gada beigām,” atklāj “EB Liepāja” valdes loceklis Māris Pētersons. “Ēkas energoefektivitāte atbilst likumdošanas prasībām, bet ilgtspējas principus palīdzēs sekmēt saules kolektoru izvietošana uz rūpnīcas jumta.”

“Galvenais fokuss tiks likts uz Skandināvijas un, it sevišķi, Zviedrijas tirgu apgūšanu. Mūsu partneri Austrijas uzņēmums “VST Engineering” būvniecības veidņu ražošanu veic rūpnīcā Slovākijā, taču tās kapacitāte ir izsmelta. Ņemot vērā ilggadēju un veiksmīgu STATS grupas sadarbību būvniecības jautājumos ar “VST Group”, panācām vienotu redzējumu par ražotnes būvēšanu Latvijā. Liepāja tika izvēlēta, ņemot vērā praktiskos ieguvumus no loģistikas viedokļa. Lai sasniegtu Skandināviju, varam izmantot attīstītu konteineru prāmju ostu, turklāt arī sadarbība ar Liepājas pilsētu ir augstākajā līmenī,” ar darba vidi Liepājā apmierināts ir Pētersons.

“Rūpniecība ir jebkuras ekonomiski attīstītas valsts pamats, un prieks, ka Liepāja drīzumā kļūs par vienu inovatīvu ražotni un aptuveni 40 darbavietām bagātāka, turklāt paralēli tiešajiem biznesa ieguvumiem vērtība pievienota arī apkārtējā vidē, ražotnes teritorijā integrējot divas vēsturiskas Karostas ēkas un domājot par alternatīvās enerģijas apgūšanu uzņēmuma teritorijā,” teic bankas Citadele Vidējo uzņēmumu apkalpošanas daļas vadītājs Guntis Mincis.

“EB Liepāja” ir STATS grupas uzņēmums, kas reģistrēts 2018. gadā. Topošās ražotnes ģenerālbūvnieks ir Liepājas uzņēmums SIA “UPTK”.

"EB Liepāja" ir "Stats" grupas uzņēmums, kas reģistrēts 2018.gada februārī, liecina "Firmas.lv" informācija.

Kompānija 2018.gadā, 2019.gadā un arī 2020.gadā ienākumus no pamatdarbības nav guvusi, visus trīs gadus noslēdzot ar zaudējumiem 3900 līdz 6300 eiro apmērā. "EB Liepāja" īpašniece ir SIA "Stats Invest", kuras īpašnieki ir Inese Alberte (63%), Tamāra Petaško (21,99%) un Kārlis Ermansons (15,01%).

Komentāri

Pievienot komentāru