Tehnoloģijas

Rention piedalīsies Google Campus tīkla misijā Varšavā

Lelde Petrāne, 25.11.2016

Jaunākais izdevums

Nekustamo īpašumu apsaimniekošanas platformas Rention veidotāji piedalīsies Google Campus tīkla misijā CEE Exchange Program – Go Global, kas notiks no 28. novembra līdz 2. decembrim Varšavā, Polijā.

Misijas laikā notiks dažādi semināri, ko vadīs pieredzējuši eksperti, tostarp Google reģionālais biznesa direktors Polijā Artūrs Valiževskis (Artur Waliszewski), Facebook aģentūras partneris Centrālās un Austrumeiropas reģionā Sebastjans Žmigeļskis (Sebastian Szmigielski), White Summers Caffee & James LLP dibinātājs Marks Vaits (Mark White), kā arī Google eksporta un startup industrijas menedžere Polijā Joanna Nagadovska (Joanna Nagadowska) un citi.

Rention tika izvirzīti kā vieni no deviņiem Austrumeiropas valstu uzņēmumiem, tostarp vienīgie no Latvijas, kam dota iespēja piedalīties Google Campus.

Rention ir e-vidē veidota nekustamo īpašumu apsaimniekošanas platforma, kur iespējams veikt visus ar mājokļa pārvaldību saistītos darījumus. Patlaban aktīva darbība notiek Latvijā, Lietuvā, Igaunijā un Krievijā, taču interesi par sadarbību apsaimniekošanas jomā izrādījuši uzņēmumi arī citās pasaules valstīs, tostarp Ķīnā un Amerikā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nekustamo īpašumu apsaimniekošanas sistēmas Rention veidotāji uzsākuši sadarbību ar Draugiem group uzņēmuma daļu SIA Istabai, 21. jūlijā parakstot līgumu par dažādu risinājumu integrāciju interneta platformā, kā arī izplatīšanas tiesībām ārvalstīs.

Rention ir jauns start-up uzņēmums, kas Latvijā, Lietuvā, Igaunijā un citās valstīs piedāvās nekustamo īpašumu pārvaldes interneta platformu, atvieglojot birokrātisko slogu mājokļu apsaimniekošanas jautājumos. «Esam ieguldījuši daudz darba, izveidojot jaunu interneta platformu, kas aizstāj novecojušo pieeju nekustamo īpašumu apsaimniekošanas jomā. Noslēgtais līgums ir pirmais solis turpmākai vēl straujākai attīstībai,» stāsta Rention valdes priekšsēdētājs Aleksandrs Zelinskis.

Draugiem group uzņēmuma daļa SIA Istabai, kas veido «gudrās» mājas vadības sistēmas, gatavi integrēt savus risinājumus Rention platformā, tādejādi paplašinot iespējas ārvalstīs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazais bizness

Mana pieredze: Ceļā uz īpašumu pārvaldības vienkāršošanu

Anda Asere, 31.08.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nekustamo īpašumu pārvaldes platforma Rention izstrādāta, lai ar mājokļa apsaimniekošanu saistītās darbības būtu iespējams atrisināt vienotā sistēmā

Tajā pieejams plašs darbību klāsts mājokļu īpašniekiem, izīrētājiem, īrniekiem, apsaimniekotājiem un pakalpojumu sniedzējiem. Pēc reģistrācijas sistēmā ir iespējams pievienot objektus, apmaksāt vai izrakstīt rēķinus, nodot skaitītāju rādījumus. Tāpat ar laiku sistēmā varēs pieteikt jaunus pakalpojumus un komunicēt ar klientiem un pakalpojumu sniedzējiem personīgi. SIA Rention valdes priekšsēdētājs Aleksandrs Zelinskis uzsver, ka ieguvums lietotājiem ir procesu automatizācija.

Lielākais izaicinājums projektā ir tas, ka nekustamo īpašumu nozare nav pārāk pretimnākoša izmaiņām, jo ir konservatīva. Aleksandrs ir saskāries ar to, ka biežāk izskan jautājumi par to, vai jaunā sistēma nebūs vēl sliktāka par to, kas ir lietota līdz šim. «Esmu redzējis rēķinus visdažādākajos formātos – Excel, Word, PDF. Pavisam nesen tikos ar apsaimniekotāju, kurš joprojām visu raksta papīra kladē,» viņš stāsta.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Privātā un Riska kapitāla asociācija (LVCA) un Latvijas Biznesa Eņģeļu Tīkls (LatBAN) ir izvirzījuši kandidātus balvas Gada investors ’16 nominācijām par ieguldījumu investīciju nozares veicināšanā Latvijā. Uzvarētāju paziņošana kopā ar investīciju nozares gada apskatu notiks 26. janvārī.

Apbalvojumus astoņās nominācijās saņems privāto personu investīciju un juridisko personu investīciju sektora investori.

Apbalvojuma Gada investors ’16 Gada investīcijas kategorijā privātajiem investoriem nominēts Vjačeslavs Nebogatihs par investīciju pasaulē pirmajā anonīmajā tērzēšanas aplikācijā Anti Chat, Jānis Bergs par investīciju precīzu iekštelpu karšu projektā Indoorvu, Matīss Ansviesulis par investīciju Suit Story - luksus apartamentiem paredzētā platformā, Anatolijs Prohorovs par ieguldījumu mūzikas un skaņas tehnoloģiju uzņēmumā Sonarworks, Maksims Koržanovs par investīciju inovatīvā nekustamo īpašumu pārvaldes risinājumā Rention un Ģirts Cēlājs par investīciju Bro Creation Drums uzņēmumā, kas specializējas akustisko bungu koka stīpu un elektro stīpu ražošanā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien no Baltijas jaunuzņēmumu konferences TechChill skatuves tika izziņoti seši Latvijas jaunuzņēmumi, kas ieguvuši Eiropas jaunuzņēmumu balvu Startup Europe Awards 2016.

Uzvarētāji pa grupām:

- radošo industriju sektorā balvu ieguvis Mozello

- finanšu tehnoloģiju sektorā balvu ieguvis Nordigen

- zaļo tehnoloģiju sektorā balvu ieguvis Conelum

- veselības tehnoloģiju sektorā balvu ieguvis Anatomy Next

- ICT sektorā balvu ieguvis Notakey

- viedo pilsētu sektorā balvu ieguvis Rention

Latvijas asociācijas sabiedrisko attiecību profesionāļiem (LASAP) izvirzīja speciālbalvu - atzinību par sasniegumiem sabiedriskajā attiecībās un to saņem 4SmartStreets.

SEUA arī izsaka atzinību par jaunuzņēmumu komūnas atainojumu trim tīmekļa medijiem – portālam Labs of Latvia, portālam LSM.lv un tehnoloģiju blogam Kursors.lv, kuri aizvadītā gada laikā pievērsuši sevišķu uzmanību Latvijas jaunuzņēmumu aktivitātēm, nodrošinot Latvijas radošajām idejām auditoriju

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mazs, bet pozitīvs pieaugums – ārvalstu investoru ieguldījumi Latvijā reģistrēto uzņēmumu pamatkapitālā šogad pieauguši par 36 milj. eiro, taču tie joprojām ir par 250 milj. eiro mazāki, nekā bija 2015. gada nogalē

To liecina SIA Lursoft pētījums pēc Uzņēmumu reģistra datiem, pirmdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Skarbs viedoklis ir SIA Rention līdzīpašniekam Rolandam Feldmanim. Viņš norāda, ka investoru negatīvais viedoklis par Latviju nav mainījies. «Un mēs arī nemudinām investorus ieguldīt līdzekļus. Piemēram, viens no veidiem, kā piesaistīt simtiem miljonu vai pat miljardus, ir iespēja attīstīt nekustamo īpašumu, kurā var novietot back-office, izstrādāt un apkalpot tehnoloģiju uzņēmumus vai izvietot loģistikas centrus. Taču būvniecības birokrātija un katras valdības veiktās nodokļu reformas arvien vairāk atbaida investīcijas,» skaidro R. Feldmanis. Viņš piemetina, ka naudu rada uzņēmēji, nevis birokrāti – līdz ar to esot pat labāk, ka pelēkā zona kļūst lielāka, taču IKP aug straujāk, līdz ar to vairs neatpaliekam no igauņiem un tagad arī no lietuviešiem iedzīvotāju pirktspējas ziņā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunuzņēmumiem durvis vērusi Riga Tech Park koprades telpa Cēsu ielā, piedāvājot vairāk nekā 100 darba vietas, trīs sapulču telpas un pasākumu zāli, informē Riga Tech Park pārstāvji.

«Es vienmēr esmu ar prieku apmeklējis dažādas koprades telpas Baltijā un citur Eiropā - šādos coworking top labākās idejas un notiek ļoti intensīvs darbs. Tādēļ, brīdī, kad man tika piedāvāts attīstīt šādu projektu Rīgā, nekavējoties pieņēmu šo izaicinājumu,» skaidro Riga Tech Park valdes loceklis, jaunuzņēmuma Rention izveidotājs Aleksandrs Zeļinskis.

«Mēs attīstīsim to piedāvājumu, kādu jaunuzņēmumi var gūt no coworking - esam investējuši universālā 24/7 biroja infrastruktūrā, esam domājuši par maksimāli ērtu iespēju gan mūsu rezidentiem, gan viņu viesiem novietot auto Rīgas centrā,» stāsta Riga Tech Park projekta vadītājs Andis Ķusis.

«Redzam, ka līdzās koprades telpām veidojas sava pozitīva komūna, kas evolucionē - pat ja kāda jaunuzņēmuma idejas neizdodas īstenot, komandas, kas iepazinušās coworking, vēlāk nāk kopā jau citās formās un kvalitātē. Es ceru, ka gan no mūsu esošajiem un nākamajiem jaunuzņēmumiem radīsies labas un spēcīgas komandas, kuras sekmīgi strādās līdz veiksmīgam exit un tad atkal atgriezīsies komūnā,» papildina Aleksandrs Zeļinskis.

Komentāri

Pievienot komentāru