Enerģētika

Rēzeknē par gandrīz 20% samazina siltuma tarifus

Žanete Hāka, 08.05.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aprīlī Rēzeknē sāka izmantot koģenerācijas iekārtas, kas, līdz ar visu trīs katlumāju rekonstrukciju, ļāvis efektivizēt siltuma ražošanu un iesniegt Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā projektu siltuma tarifa samazināšanai gandrīz par 20%.

Kā informēja Rēzeknes pilsētas domes pārstāvji, siltumenerģijas tarifs aprīlī Rēzeknē bija 44,11 lati par MWh (februārī – 53,19 Ls/MWh) un šobrīd tas ir viens no zemākajiem apkures tarifiem starp Latvijas lielajām pilsētām. Aprīlī siltumenerģijas tarifi augstāki nekā Rēzeknē bija sešās no deviņām republikas pilsētām – Jēkabpilī, Ventspilī, Daugavpilī, Liepājā, Jelgavā un Jūrmalā, liecina domes informācija.

Tuvākajā nākotnē plānots ieviest koģenerāciju arī pilsētas Ziemeļu mikrorajona katlumājā Atbrīvošanas alejā 155a, kas rezultātā ļaus samazināt siltuma tarifus arī nākotnē.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagaidām Latvijas lielākajās pilsētās siltumenerģijas tarifi galvenokārt saglabājušies iepriekšējā līmenī, dārgāk par apkuri maksās Rīgas, Daugavpils un Jūrmalas iedzīvotāji, liecina Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) dati.

Šā gada maijā Daugavpilī siltumenerģijas tarifs bija 42,56 eiro par megavatstundu (EUR/MWh), bet oktobrī – jau 59,96 EUR/MWh, Jūrmalā attiecīgajos mēnešos tarifs palielinājās no 51,05 EUR/MWh līdz 64,49 EUR/MWh, savukārt Rīgā – no 44,10 EUR/MWh līdz 57,31 EUR/MWh. AS Rīgas siltums (RS) norāda, ka 1. novembrī siltumenerģijas tarifs Rīgā varētu sasniegt jau 66,76 EUR/MWh.

RS valdes priekšsēdētājs Normunds Talcis DB organizētajā konferencē Siltumapgāde 2021: mērķtiecīgai klimata mērķu sasniegšanai Latvijas pilsētās tarifu palielināšanos skaidroja ar augsto dabasgāzes cenu.

Jākļūst zaļiem

Vairākkārtīgā dabasgāzes sadārdzinājuma dēļ būtiski cenas paaugstinājis mūsu galvenais pirktās siltumenerģijas piegādātājs AS Latvenergo, kas siltumu ražo, izmantojot dabasgāzi, stāsta N. Talcis.

Komentāri

Pievienot komentāru