Ražošana

Rīgas autoelektroaparātu rūpnīcu situācija Ukrainā nav ietekmējusi

Gunta Kursiša, 10.03.2014

Jaunākais izdevums

Šā brīža politiskā situācija Ukrainā nav ietekmējusi a/s Rīgas autoelektroaparātu rūpnīca (RAR) ekonomisko sadarbību ar Ukrainu un Krieviju, informēja uzņēmuma pārstāvji.

Abas šīs valstis ir galvenās uzņēmuma produkcijas patērētājas. Pašreiz gan tirdzniecība, gan norēķini notiek plānotajos grafikos, tāpat ir saņemti piegāžu pieprasījumi arī nākamajam mēnesim, un tie atbilst gada līgumā paredzētajam, teikts RAR paziņojumā.

2013. gadā RAR eksports uz Krieviju bija 56% un uz Ukrainu – 17%, no neto apgrozījuma.

RAR 2012. gadā apgrozīja 362 tūkstošus eiro, kā arī noslēdza gadu ar peļņu 4774 eiro apjomā. Uzņēmjumā aizpērn tika nodarbināts vidēji 31 darbinieks, liecina Lursoft dati. Pērnā gada deviņos mēnešos a/s Rīgas autoelektroaparātu rūpnīca apgrozījums sasniedza 285 tūkstošus latu, kas bija par 10% vairāk nekā pērn attiecīgajā periodā. Tiesa gan, minētajā laika posmā uzņēmums strādāja ar 28 tūkstošu latu zaudējumiem, salīdzinot ar 100,7 tūkstošu latu peļņu 2012. gada deviņos mēnešos.

Rūpnīca dibināta 1946.gadā ar nolūku ražot elektriskos mēraparātus un citus izstrādājumus automobiļu un lauksaimniecības tehnikas vajadzībām. RAR ir saglabājusi savu ražošanas profilu - auto un traktoru elektroaparātu ražošana.

Galvenie apstrādes un darbības veidi ir metāla apstrāde ar griešanu un spiedienu, plastmasas detaļu liešana, detaļu galvanisko pārklājumu veidošana, detaļu krāsošana un auto un traktoru aparātu salikšana.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Arī Daugavpils lokomotīvju rūpnīca savā darbībā pašlaik neizjūt spriedzi Ukrainā

Dienas Bizness, 10.03.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca pašlaik nejūt darba apjoma samazināšanos un negatīvu ietekmi uz uzņēmuma finanšu rezultātiem sakarā ar notikumiem Ukrainā, teikts uzņēmuma paziņojumā medijiem.

Pēdējās nedēļas laikā iet pārrunas par jauniem līgumiem ar pasūtītājiem no Krievijas; šobrīd esošo līgumu pārtraukšanas risks ir ļoti zems, norāda AS Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca valdes priekšsēdētāja Natālija Petrova.

Jau ziņots, ka šā brīža politiskā situācija Ukrainā nav ietekmējusi arī a/s Rīgas autoelektroaparātu rūpnīca (RAR) ekonomisko sadarbību ar Ukrainu un Krieviju, informēja uzņēmuma pārstāvji.

Abas šīs valstis ir galvenās uzņēmuma produkcijas patērētājas. Pašreiz gan tirdzniecība, gan norēķini notiek plānotajos grafikos, tāpat ir saņemti piegāžu pieprasījumi arī nākamajam mēnesim, un tie atbilst gada līgumā paredzētajam, teikts RAR paziņojumā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

Rīgas autoelektroaparātu rūpnīcas akcionāri atbalsta kompānijas akciju izslēgšanu no biržas

LETA, 28.06.2021

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nekustamo īpašumu izīrēšanas uzņēmuma AS "Rīgas autoelektroaparātu rūpnīca" akcionāri ārkārtas sapulcē pirmdien atbalstīja kompānijas akciju izslēgšanu no biržas "Nasdaq Riga", teikts kompānijas paziņojumā biržai.

Atbilstoši akcionāru lēmumam no regulētā tirgus izslēgs 1 762 786 "Rīgas autoelektroaparātu rūpnīcas" akcijas.

Tāpat akcionāri veikuši izmaiņas "Rīgas autoelektroaparātu rūpnīcas" statūtos, nosakot, ka kompānijas akcijas nevar būt publiskas apgrozības objekts.

"Rīgas autoelektroaparātu rūpnīcas" akcijas kotē "Nasdaq Riga" otrajā sarakstā kopš 1999.gada 11.marta.

Biržā šobrīd ir iekļautas 1 762 786 "Rīgas autoelektroaparātu rūpnīcas" akcijas, kamēr kopumā kompānijas kapitālu veido 3 565 509 akcijas 1,4 eiro nominālvērtībā.

Jau vēstīts, ka "Rīgas autoelektroaparātu rūpnīcas" auditētais apgrozījums 2020.gadā bija 105 546 eiro, kas ir astoņas reizes vairāk nekā 2019.gadā, savukārt uzņēmuma zaudējumi samazinājās 4,1 reizi un bija 29 871 eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Rīgas autoelektroaparātu rūpnīca strādājusi ar zaudējumiem

Žanete Hāka, 27.03.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā gadā AS Rīgas autoelektroaparātu rūpnīcas apgrozījums sasniedza 649,5 tūkstošus eiro, kas ir par 14,6% vairāk nekā 2013. gadā, liecina uzņēmuma gada pārskats.

Apgrozījums audzis, jo ir noslēgts un daļēji jau izpildīts līgums ar Baltkrievijas uzņēmumu par krājumos esošu šī uzņēmuma vajadzībām saražotu izstrādājumu pārdošanu.

Rūpnīcas produkcija ir specifiska un galvenokārt paredzēta komplektācijai automobiļu un traktoru ražotnēm Krievijā, Ukrainā un Baltkrievijā. Tādēļ kompānijas ražošanas un realizācijas apjomi ir atkarīgi no autoražotāju plānotajiem mašīnu izlaides apjomiem un mūsu rūpnīcai iedalītā piegādes īpatsvara. 2014.gadā 89,4% no neto apgrozījuma ir eksports, tai skaitā uz Krieviju 22,6%, uz Ukrainu 30% un uz Baltkrieviju – 18,7%, skaidro kompānijas vadība.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Rīgas Autoelektroaparātu Rūpnīca ieguldīs vairāk nekā miljonu ēkas energoefektivitātē

Gunta Kursiša, 24.01.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

A/s Rīgas Autoelektroaparātu Rūpnīca noslēgusi vairāk nekā 1,28 miljonus eiro vērtu iepirkumu konkursu par ēkas energoefektivitātes uzlabošanas darbu veikšanu, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājas lapā.

Elektrosadales un kontroles iekārtu ražošanas nozares uzņēmums šos darbus uzticēs Jūrmalā reģistrētai kompānijai SIA Liktenis, kas bija arī vienīgais uzņēmums, kas iesniedza savu piedāvājumu konkursā.

A/s Rīgas Autoelektroaparātu Rūpnīca reģistrēta 2004. gadā, un tās pamatkapitāls ir 3,56 miljoni latu. Uzņēmuma juridiskā adrese ir Klijānu iela 2, Rīga. Kompānijas valdes priekšsēdētāja amatā ir Ērikas Kaža, tāpat valdē darbojas arī Gunārs Lubis un ukrainis Maksims Araslanovs (Maksym Araslanov). Savukārt uzņēmuma padomē darbojas Latvijas valstspiederīgie – Ņina Kaža, Gaļina Kravceva, Viktors Rojs, Zane Sproģe un padomes priekšsēdētājs Edgars Lubis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Rīgas autoelektroaparātu rūpnīca par 1,3 miljoniem eiro paaugstinās ražošanas ēkas energoefektivitāti

Žanete Hāka, 27.01.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Rīgas autoelektroaparātu rūpnīca līdz 30.jūnijam investēs 1,3 miljonus eiro ražošanas ēkas energoefektivitātes paaugstināšanā, piesaistot Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta finansējumu 0,73 miljonu eiro apmērā.

Kā liecina uzņēmuma paziņojums NASDAQ OMX Riga, izsludinātajā konkursā uzvarēja būvuzņēmums SIA Liktenis. AS Rīgas autoelektroaparātu rūpnīca līdzfinansējumu nodrošinās akcionāru kredītlīdzekļi ar procentu likmi 7,5% gadā.

Veicot šo investīciju projektu, tiks pārtrauktas ēku būvkonstrukciju un inženierkomunikāciju nolietošanās un bojāšanās, kā arī tiks samazinātas izmaksas par enerģiju. Būs iespējams uzturēt komforta prasībām atbilstošu telpu mikroklimatu.

Realizējot projekta ietvaros paredzētās aktivitātes, AS Rīgas autoelektroaparātu rūpnīca savā īpašumā iegūs jaunizveidotu pamatlīdzekli (apkures katlu), kas ilgtermiņā nodrošinās apkures un karstā ūdens padevi, izmantojot atjaunojamo energoresursu sistēmu, tādējādi tiks nodrošināta saimnieciskās darbības efektivitātes palielināšana.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Rīgas autoelektroaparātu rūpnīca pārdod meitas uzņēmumu

Lelde Petrāne, 29.05.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Rīgas autoelektroaparātu rūpnīca par 190 200 eiro pārdevusi sava meitas uzņēmuma AS Rīgas autoelektrokomponentu rūpnīca akcijas.

Par to informēja uzņēmumu pārstāve Dace Lāma.

Maksājumi ir veikti. Sabiedrībai vairs nav līdzdalības šī uzņēmuma kapitālā, norāda D. Lāma.

Rīgas autoelektroaparātu rūpnīca īpašnieki ir SIA Tehprojekts (43,9%), AS Baltijas holdings (43,9%), citas fiziskas un juridiskas personas (12,2%).

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Rīgas autoelektroaparātu rūpnīca meklē iespēju iznomāt lielākas platības vienam nomniekam

Žanete Hāka, 29.08.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Rīgas autoelektroaparātu rūpnīca neto apgrozījums 2019.gada 6 mēnešos sasniedza vien 6,5 tūkstošus eiro, bet zaudējumi - 52,9 tūkstošus eiro, liecina kompānijas paziņojums Nasdaq Riga.

AS Rīgas autoelektroaparātu rūpnīca pamatdarbības veids ir sava nekustamā īpašuma izīrēšana un pārvaldīšana. Agrākos gados rūpnīca ražoja elektrosadales un kontroles aparātus, taču šobrīd sabiedrība ir pilnībā pārtraukusi ražošanu, bet vēl pārdod noliktavā esošo produkciju.

Patlaban norit uzņēmuma pārstāvju pārrunas ar potenciālajiem nomniekiem, meklējot iespēju iznomāt pēc iespējas lielākas platības vienam nomniekam.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Rīgas autoelektroaparātu rūpnīca strādā ar zaudējumiem

Žanete Hāka, 26.11.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada deviņos mēnešos AS Rīgas autoelektroaparātu rūpnīcas apgrozījums sasniedzis 285 tūkstošus latu, kas ir par 10% vairāk nekā pērn attiecīgajā periodā, liecina kompānijas pārskats NASDAQ OMX Riga.

Ties gan, šajā gadā uzņēmums strādājis ar 28 tūkstošu latu zaudējumiem, salīdzinot ar 100,7 tūkstošu latu peļņu pagājušā gada deviņos mēnešos.

Kā liecina pārskata dati, šajā gadā ievērojami auguši kompānijas pircēju parādi – pērn deviņos mēnešos tie bija 14,7 tūkstoši latu, bet šogad – 72 tūkstoši latu. Uzņēmuma pārstāvji skaidro, ka debitoru parādi radušies saskaņā ar noslēgtiem līgumiem par produkcijas piegādi auto un traktoru rūpnīcām. Parāda apmaksas termiņš ir 60 kalendāra dienas. Lielākais parādu apjoms ir Krievijas un Baltkrievijas uzņēmumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

AS Rīgas autoelektroaparātu rūpnīcas apgrozījums sarucis

Žanete Hāka, 29.02.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Rīgas autoelektroaparātu rūpnīca neto apgrozījums pērn sasniedzis 567,3 tūkstošus eiro, liecina kompānijas paziņojums Nasdaq Riga.

Tas ir par 12,6% mazāk nekā 2014.gadā. Pārsvarā realizēta produkcija no noliktavas krājumiem.

Saimnieciskās darbības rezultāts šajā periodā ir peļņa 47785 eiro apmērā, taču tā būs jānovirza iepriekšējo gadu zaudējumu segšanai.

AS Rīgas autoelektroaparātu rūpnīca dibināta 1946.gadā. Uzņēmuma pamatdarbība 2015.gadā bija savu saražoto auto un traktoru elektroaparātu realizācija. Sabiedrībai pieder nekustamais īpašums, tādēļ tiek attīstīts otrs darbības virziens – sava nekustamā īpašuma apsaimniekošana un iznomāšana.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

AS Rīgas autoelektroaparātu rūpnīca apgrozījums samazinājies

Žanete Hāka, 24.03.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Rīgas autoelektroaparātu rūpnīca neto apgrozījums 2015.gadā sasniedza 567,3 tūkstošus eiro, liecina kompānijas pārskats Nasdaq Riga.

Tas ir par 12,6% mazāk nekā 2014.gadā. Pārsvarā realizēta produkcija no noliktavas krājumiem.

Saimnieciskās pērn nopelnīja 47,78 tūkstošus eiro, taču peļņa būs jānovirza iepriekšējo gadu zaudējumu segšanai.

AS Rīgas autoelektroaparātu rūpnīca dibināta 1946.gadā. Uzņēmuma pamatdarbība 2015.gadā bija savu saražoto auto un traktoru elektroaparātu realizācija. Sabiedrībai pieder nekustamais īpašums, tādēļ tiek attīstīts otrs darbības virziens – sava nekustamā īpašuma apsaimniekošana un iznomāšana.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Liktenis uzvarējis 1,3 miljonu energoefektivitātes konkursā

Gunta Kursiša, 29.01.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mēbeļu ražošanas uzņēmums V.J.Factory grasās ieguldīt vairāk nekā 1,32 miljonus eiro energoefektivitātes uzlabošanā, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājaslapā.

Konkursā par šo darbu veikšanu uzvarēja SIA Liktenis, kas bija arī vienīgais komersants, kas iesniedza savu piedāvājumu konkursā.

V.J.Factory reģistrēta 2012. gada vasarā, un tās pamatkapitāls veido 2000 latus. Kā uzņēmuma darbības veidi norādīta mēbeļu ražošana un organizāciju darbība. Uzņēmuma valdē darbojas viena amatpersona – valdes loceklis Aleksandrs Sirotkins.

Pērn Imantas 2. līnijā 19, Rīgā, reģistrētais uzņēmums apgrozīja vairāk nekā 60,4 tūkstošus latu, un gads tika noslēgts ar 10,4 tūkst. Ls zaudējumiem. Uzņēmumā strādāja vidēji 20 darbinieki.

Šis nav pirmais iepirkumu konkurss, kurā uzvarējusi 1992. gadā reģistrētā Jūrmalas kompānija SIA Liktenis. Pagājušās nedēļas beigās SIA Liktenis guva tiesības veikt ēkas energoefektivitātes uzlabošanas darbus a/s Rīgas autoelektroaparātu rūpnīca par 1,28 miljoniem eiro. Arī šajā konkursā SIA Liktenis bija vienīgā būvfirma, kas iesniedza savu piedāvājumu konkursā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Rīgas autoelektroaparātu rūpnīcas apgrozījums audzis uz pusi

Žanete Hāka, 26.03.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Rīgas autoelektroaparātu rūpnīca neto apgrozījums pagājušajā gadā sasniedzis 566,6 tūkstošus eiro, liecina uzņēmuma gada pārskats NASDAQ OMX Riga biržā.

Apgrozījums ir par 56,4% lielāks kā 2012.gadā, jo palielinājušies piegāžu apjomi Krievijas un Ukrainas uzņēmumiem, skaidro kompānijas pārstāvji.

Vidējais darbinieku skaits sabiedrībā pērn bija 29 cilvēki.

Pārskata periodā uzņēmums nopelnījis 406,14 tūkstošus eiro, kas gūti, pārdodot daļu nekustamā īpašuma.

Kā skaidro uzņēmuma pārstāvji, rūpnīcas produkcija ir specifiska un galvenokārt paredzēta komplektācijai automobiļu un traktoru ražotnēm Krievijā, Ukrainā un Baltkrievijā. Tādēļ kompānijas ražošanas un realizācijas apjomi ir atkarīgi no autoražotāju plānotajiem mašīnu izlaides apjomiem un rūpnīcai iedalītā piegādes īpatsvara.

Komentāri

Pievienot komentāru