Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas ostā 1.jūnijā atklās jauno "Scandic line" ro-ro prāmju līniju starp Rīgu un Zviedriju, informē Rīgas brīvostas pārstāvji.

Atklāšanas pasākums notiks plkst.14 Rīgas centrālā termināla teritorijā, piedaloties "Scandic Line", līnijas aģenta Zviedrijā "Svecon Freight", Rīgas brīvostas pārvaldes un Rīgas Centrālā termināla (RCT) vadībai.

No 1.jūnija "Scandic Line" sāks regulāros ro-ro kravu pārvadājumus starp Rīgas un Sodertāles ostām. Plānots, ka sākotnēji līnijas kravu plūsmu veidos Baltijas valstu transporta uzņēmumu un ražotāju kravu pārvadājumi uz un no Zviedrijas, bet perspektīvā iespējama arī Skandināvijas tirgum paredzētā Ķīnas/Vidusāzijas valstu tranzīta kravu apkalpošana.

Prāmis "Midas", kas turpmāk starp Rīgu un Zviedriju kursēs trīs reizes nedēļā katrā virzienā, nodrošinot jaunu loģistikas ceļu no Rīgas uz Skandināviju, ir 108,5 metrus garš un 17 metrus plats.

SIA "Scandic Line" reģistrēta 2021.gada decembrī, un tās pamatkapitāls ir 2800 eiro. Uzņēmuma kapitālā 90% pieder Igaunijā reģistrētajai "Scandic Stream group", bet 10% - Zigmundam Jankovskim.

2021.gadā Rīgas ostā pārkrāva kopumā 21,499 miljonus tonnu kravu, kas ir par 9,3% mazāk nekā gadu iepriekš.

Rīgas osta pēc pārkrauto kravu apmēra ir lielākā osta Latvijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No 1. jūnija līnijas operators "Scandic Line" uzsāk regulāros Ro-Ro kravu pārvadājumus starp Rīgas un Sodertāles (Södertälje) ostām, iezīmējot jaunu loģistikas ceļu no Rīgas uz Skandināviju dažāda tipa kravu pārvadāšanai.

"Lai Rīgas osta attīstītos dažādos segmentos, ir jāstrādā pie pārvadāto kravu apjoma pieauguma, tajā skaitā, pie jaunu loģistikas ķēžu izveides un jaunu pārvadājumu veidu attīstības. Rīgas osta ir viena no retajām ostām reģionā, kur nav pastāvīgas prāmju kravu pārvadājumu Ro-Ro līnijas, tādēļ jo īpaši svarīgi, ka turpmāk uzņēmējiem būs iespēja izmantot jaunu loģistikas ceļu, kas turklāt pavērs iespējas arī ostai audzēt kravu apjomus un piesaistīt arvien jaunus klientus," komentē Rīgas brīvostas valdes priekšsēdētājs Viesturs Zeps.

"Scandic Line" līnija turpmāk nodrošinās kravu pārvadājumus, pieņemot transportēšanai visa veida Ro-Ro kravas – autoceltņus, karavānas, kemperus, lauksaimniecības tehniku, traktorus u.c. transportlīdzekļus, kā arī autovilcējus un piekabes, visu veidu pašpiedziņas un bezmotora tehniku, kravas uz mafi-treileriem, projektu kravas, kā arī visu veidu konteinerus. Jaunā līnija būs paredzēta arī negabarīta un/vai smagsvara projektu kravu pārvadāšanai, kas ne vienmēr iespējams ar Ro-Pax tipa prāmjiem, ko apkalpo līnijas citās Latvijas un kaimiņu valstu ostās

Komentāri

Pievienot komentāru