Mazais bizness

Sākam biznesu: Palīdz atrast piemērotāko juristu

Anda Asere, 02.10.2018

Artūrs Prīverts, tavsjurists.lv (SIA AR Reliance) īpašnieks (no labās) unņēmumu izveidojis kopā ar Reini Grunti

Foto: Evija Trifanova/LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tavsjurists.lv darbojas kā juridisko pakalpojumu aģents – saved klientu kopā ar juristu, jo lielākā daļa cilvēku vajadzības gadījumā nezina, pie kura speciālista vērsties.

Mēnesī uzņēmums saņem vairākus desmitus pieprasījumu, un šobrīd cilvēkus visvairāk interesē ģimenes lietas saistībā ar laulībām, bērniem, uzturlīdzekļiem. Liela ir cilvēku interese arī par komerctiesībām, ar īpašumu saistītām lietām, mantojumiem, administratīvajiem pārkāpumiem, dažādu līgumu sagatavošanu, kā arī pēdējā laikā – par intelektuālā īpašuma tiesību un personu datu aizsardzību. Secināts, ka šobrīd ir liels medicīnas tiesību speciālistu deficīts.

Pērc avīzi elektroniski DB HUB vietnē:

https://www.dbhub.lv/raksti/laikraksts-dienas-bizness-2018gada-2oktobra-numurs

«Nebijām plānojuši, ka pēc tā būs pieprasījums, bet ir. Tā ir ļoti specifiska nozare, kurā trūkst speciālistu,» norāda Artūrs Prīverts, tavsjurists.lv (SIA AR Reliance) īpašnieks, kurš to izveidojis kopā ar Reini Grunti. Uzņēmums meklē arī sadarbības partnerus krimināltiesībās. «Šobrīd esam jaunu speciālistu un biroju meklējumos vairākās jomās. Tuvākie mērķi ir paplašināt sniegto juridisko pakalpojumu un nozaru klāstu, kā arī nodrošināt klientiem efektīvākus pakalpojumus gan laika, gan finanšu resursu ziņā,» atzīst Reinis.

Pēc viņa rīcībā esošās informācijas, Latvijā cilvēki katru dienu Google meklētājā vismaz 300 reizes meklē informāciju par juridiskajiem pakalpojumiem, kas paver iespējas šāda veida aģentiem. «Reinis strādā advokātu birojā, es – Augstākajā tiesā. Bieži saskaramies ar situācijām, kad cilvēki pašu spēkiem cenšas sagatavot līgumus, apstrīdēt valsts iestāžu lēmumus vai pārstāvēt sevi tiesā, kas nereti rezultējas ar papildu zaudējumiem vai nelabvēlīga lēmuma saņemšanu. Veicot aptauju, noskaidrojām, ka šāda situācija ir izveidojusies, jo cilvēki nezina, pie kura speciālista vērsties, uztraucas par izmaksām vai iepriekš ir saskārušies ar negatīvu pieredzi juridisko pakalpojumu saņemšanā. Palīdzam atrast piemērotāko speciālistu, kuram ir liela pieredze konkrētajā nozarē, tādēļ nav jātērē savs laiks, izmaksas tiek noteiktas jau pirms darba uzsākšanas, un termiņi ir skaidri zināmi,» viņš teic.

Ideja ir aizgūta no līdzīgu pakalpojumu portāliem ārzemēs, taču neviens no tiem viņiem nešķitis pievilcīgs. Pamanot, ka tepat Latvijā pastāv autoremonta portāls tavsserviss.lv, Artūram un Reinim šāds darbības modelis, kad uzņēmums strādā kā aģents starp pakalpojuma sniedzēju un saņēmēju, šķita laba ideja. ASV ir daudz līdzīgu platformu – gan ar konkrētu specializāciju, piemēram, juridiskajos pakalpojumos jaunuzņēmumiem, gan vispārīgi.

Visu rakstu Palīdz atrast piemērotāko juristu lasiet otrdienas, 2.oktobra laikrakstā Dienas Bizness!

Komentāri

Pievienot komentāru