Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Doma par privāto bērnudārzu Elīnai Pļavniecei-Kuļšai bija jau sen, un beidzot tā ir īstenota , ceturtdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Privātā pirmsskolas izglītības iestāde Dudiņdārzs darbojas kopš pagājušā gada novembra. Pagājis visai ilgs laiks līdz bērnudārza atvēršanai – visi remontdarbi, nepieciešamo atļauju iegūšana, dokumentu sakārtošana un kredīta iegūšana kopumā prasīja aptuveni gadu, stāsta Dudiņdārza (SIA Dudi) īpašniece Elīna Pļavniece-Kuļša. Grūtākais posms bija tieši laiks pirms bērnudārza atvēršanas, kamēr vajadzēja sakārtot visus dokumentus. Ar tik ilgu laiku viņa nebija rēķinājusies. «Mācos no kļūdām un pieredzes, šī ir laba dzīves skola,» viņa saka.

Arī pavisam mazi

Dudiņdārzā ir izveidotas četras grupiņas un vienā no tām uzņem arī pavisam mazus bērnus – no gada vecuma. «Pagaidām mums ir trīs viengadnieki – nav ļoti daudz, bet ir vecāki, kam ir tādi apstākļi, ka jāatgriežas darbā,» saka Elīna. Viengadniekus uzņem reti kurā bērnudārzā, jo viņi bieži vien vēl nemāk staigāt, ir emocionālāki nekā vecāki mazuļi, taču, ņemot vērā pieprasījuma, Elīna izveidojusi arī šādu grupiņu. Vēl viņa novērojusi, ka vecākiem ir svarīgi, lai bērnudārzs būtu tuvu mājām vai pa ceļam uz darbu. Sākumā Elīna domājusi, ka tam nav tik lielas nozīmes, bet lielākā daļa bērnu ir no Dūdiņdārza tuvākās apkārtnes. «Vecākiem svarīgi, lai nebūtu jāpavada ilgs laiks ceļā,» secina Elīna.

Vaicāta par konkurenci, viņa teic, ka tādu neizjūt, jo pieprasījums pēc šādiem pakalpojumiem ir ļoti liels. «Novembrī atvēru un tagad ir pilns bērnudārzs. Pašlaik Teikas, tuvumā ir četri privātie bērnudārzi. Var pāriet uz citu, ja vecāki jūt, ka vienā bērnudārzā nav laba attieksme vai bērnam nepatīk. Mums pusotrgadīgie iet mājās raudādami, jo negrib iet prom, tas arī ir rādītājs – pēc bērna ir redzams, ka viss ir kārtībā, ka patīk, ir paēduši un apčubināti,» viņa saka.

Visu rakstu Seko savam sapnim lasiet 30. aprīļa laikrakstā Dienas Bizness.

Komentāri

Pievienot komentāru