Mazais bizness

Sākam biznesu: Zeķes ne tikai tāpēc, lai kājas nesalst

Anda Asere, 17.08.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai gan zeķes ir funkcionāls apģērba gabals, tās arvien biežāk kļūst par aksesuāru, kas papildina garderobi un vīrieša tēlu

Ideja par košām vīriešu zeķēm Ivetai Vāgnerei un Dacei Spundei radās 2013. gada agrā pavasarī, un vasaras beigās viņas aktīvi ķērās pie darba. Abas pēc profesijas ir juristes, strādā vienā darba vietā, ir draudzenes un tagad arī biznesa partneres.

«Runājām, ka brīvajā laikā varētu darīt vēl kaut ko ārpus darba, jo enerģijas un laika pietika. Gribējās kaut ko interesantu, radošu, pilnīgi nesaistītu ar tiešajiem darba pienākumiem,» saka Iveta. Pagaidām viņas izbauda iespēju apvienot abas savas intereses. Šobrīd tas izdodas veiksmīgi. «Gan man, gan Ivetai patīk mūsu ikdienas darbs – jurisprudence –, un, cik vien varēsim, gribam to apvienot. Ja nākotnē būs jāizvēlas, tas noteikti būs Emiils, savs bizness,» spriež Dace. Iveta teic, ka izvēle tiks izdarīta tad, ja tas traucēs tiešos pienākumus darbā.

Tepat Latvijā

«Pirmais pusotrs gads pagāja, tikai veidojot dizainus un eksperimentējot, ko mēs varam un ko nevaram. Tikai tagad sākam saprast tehnoloģiskās iespējas, jo ne visu var uzlikt uz zeķēm. Sākumā izstrādājam dizainu, sūtām ražotājam, un viņš saka, ko var. Tad mēs meklējam kompromisu. Piemēram, pie tautiskajām «naudas» zeķēm strādājām divus gadus, jo paraugi tika pārtaisīti trīs reizes un tirdzniecībā nonāca tikai pagājušos Ziemassvētkos,» saka Dace.

Zeķes ražotas tepat Latvijā. «Mēs novērtējam, ka mums ir Latvijā ražotas zeķes, ka varam aizbraukt pie ražotāja, un zinām, ka tiek ievēroti visi standarti, ētikas prasības. Ja mēs pasūtītu zeķes, piemēram, no Indonēzijas, varbūt tās būtu ražojuši bērni. Mums ir svarīgi, lai nebūtu aplokšņu algu un netiktu izmantots bērnu darbaspēks. Lai ir normāls darba laiks un Latvijas produkts,» saka Iveta.

Visu rakstu Zeķes ne tikai tāpēc, lai kājas nesalst lasiet 17. augusta laikrakstā Dienas Bizness.

Komentāri

Pievienot komentāru