Mazais bizness

Sapnis piepildījies motokrosa spēlē Fearless Wheels

Anda Asere, 12.06.2013

Jaunākais izdevums

BMX braucējam Artūram Matisonam vienmēr ir gribējies braukt ar moci, bet sportista karjeras dēļ tas nav bijis iespējams. Tomēr sapnis ir piepildījies – motokrosa spēlē Fearless Wheels.

«Spēļu izstrāde ir veids, kā no Latvijas uzrunāt daudzus cilvēkus ārzemēs. Zināju, ka viens to nekad neizdarīšu, jo nebija nekādas pieredzes, viss bija tikai sajūtu līmenī. Tāpēc zvanīju Mārcim un stāstīju par savu ideju izveidot motokrosa spēli,» atceras Artūrs Matisons, spēles Fearless Wheels izstrādātājas SIA FunGenerationLab līdzīpašnieks. Viņa biznesa partneris Mārcis Balodis tagad atzīst, ka pirmajā brīdī viņam bija diezgan skeptiska attieksme pret šo ideju. Taču, vērojot, kā pēdējā laikā attīstās mobilā vide un spēles, viņš sprieda, ka šis ir jauns un aktuāls biznesa virziens.

«Šis ir mūsu pirmais produkts – tagad daudz labāk zinātu, kā jādara. Nevienam nebija pieredzes spēļu izstrādē – ne mums, ne datorgrafiķim, ne māksliniekam, ne skaņu cilvēkam, tikai – programmētājam. Tā bija mešanās nezināmajā, bet visiem gribējās pamēģināt. Tā ir izlaušanās iespēja – no Latvijas var piekļūt tik daudziem cilvēkiem,» saka Artūrs.

Spēle ir tulkota vācu, itāļu, franču un nīderlandiešu valodā. «Latvieši tik labi saprot angļu valodu, ka nav vajadzības spēli tulkot latviski. Taču viens no spēles tēliem ir Lāčplēsis,» saka Artūrs.

Šobrīd Fearless Wheels ir pielāgota spēlēšanai iPad un iPhone. iPhone joprojām ir vislielākais mobilo telefonu tirgus. Šo produktu ražotājs Apple bija pirmais, kas radīja iespēju izstrādāt aplikācijas un spēles tā mobilajiem telefoniem. «Kad sākām veidot spēli, bija kādi simt miljoni iPhone lietotāju, tagad ir vēl vairāk – tirgus ir milzīgs. Tobrīd Android telefonu bija krietni mazāk, tāpēc izvēlējāmies tirgu, kam ir lielākais potenciāls,» klāsta Mārcis.

Tagad gan arī Android tirgus ļoti strauji aug, to skaits pasaulē ir pārsniedzis iPhone lietotāju skaitu, tomēr aplikāciju pirkšanas aktivitāte šo telefonu lietotāju vidū neesot tik liela kā iPhone «saimē». iPhone lietotāji esot pieraduši maksāt par aplikācijām, viņš saka. SIA FunGenerationLab paredzējis pielāgot spēli arī Android telefoniem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Latvijas olimpiskais BMX braucējs radījis iPhone spēli

Gunta Kursiša, 12.03.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiropas BMX čempions un olimpiskais BMX riteņbraucējs Artūrs Matisons radījis motokrosa spēli Fearless Wheels, kas paredzēta iPhone un iPod Touch.

Spēlē motokrosa braucējam ir jāpārvar dažādi šķēršļi, jāiemācās motokrosa triki un jāsacenšas ar pieciem citiem motobraucējiem.

Fearless Wheels pieejamas 40 trases, un spēles gaitā iespējams veikt motocikla uzlabojumus un izvēlēties kādu no 13 varoņiem, piemēram Lāčplēsi vai Velniņu.

Fearless Wheels iTunes maksā 0,89 eiro.

Ja spēles iOS versija izpelnīsies lietotāju atsaucību, tad drīzumā gaidāma arī tās Android versija, spēles Facebook lapā norādījuši Fearless Wheels pārstāvji.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Uzņēmēju žurnāla Dienas Bizness izdevums #37

DB, 28.09.2021

Dalies ar šo rakstu

"Nevajag uzvesties tā, it kā tiesu nebūtu! Šobrīd visa retorika Saeimā, CFLA un citviet ir tāda, it kā šie būvnieki, kas apsūdzēti kartelī, jau būtu vainīgi. Tā nav! Viņi ir pārsūdzējuši lēmumu, viņi tiesāsies. Process var noritēt gadu, divus, iespējams, trīs. Ir skaidrs, ka tā retorika, kas šobrīd ir, liecina par tirgus pārdali".

Tā lielajā intervijā Dienas Biznesam saka zvērināts advokāts, eksperts karteļu lietās Artūrs Spīgulis. Viņš arī piebilst, ka normāls juridisks mehānisms ir, ka jebkuram uzņēmumam, kuram ir piemērots sods, ir tiesības šo sodu pārsūdzēt tiesā. Tikai tad, kad tiesāšanās beidzas, ir iespējams runāt par lēmuma sekām. Šobrīd retorika ir, ka uzņēmumus vajag diskvalificēt tagad.

Vēl uzņēmēju žurnāla Dienas Bizness 28.septembra numurā lasi:

  • AS Repharm padomes priekšsēdētājs Andrejs Leibovičs atklāj šīs Veselības aprūpes uzņēmumu grupas attīstības plānus. "Stratēģija Fit for 2025 paredz tuvāko gadu laikā stiprināt mūsu klātbūtni arī ārpus Latvijas robežām, uzsākot transformāciju un izvērtējot iespējas kapitāla piesaistei caur tiešajām investīcijām vai kotējot akcijas biržā."
  • Kā attīstījies pasta un kurjerpakalpojumu bizness pandēmijas ietekmē, intervijā stāsta Omniva Latvija vadītāja Beāte Krauze-Čebotare.
  • diskusija Kapitāla tirgus tendences Latvijā – kāds ir vietējā tirgus potenciāls? Situāciju vērtē AS Nasdaq Riga valdes priekšsēdētāja Daiga Auziņa-Melalksne, AS DelfinGroup padomes loceklis Gatis Kokins, AS Signet Bank valdes priekšsēdētājs Roberts Idelsons. AS Ermitāžas aktīvu pārvalde valdes priekšsēdētājs Pēteris Matisons, Investors un finanšu konsultants Kaspars Peisenieks
  • diskusija par Eiropas Savienības jauno vides politiku, tās iespējamajiem riskiem un ieguvumiem Latvijas tautsaimniecībai. Eiropas Savienības jaunā vides politika visbūtiskāk skars zemkopību un transportu; pārejai uz jauno kursu Latvijai atvēlēti 10 miljardi eiro, kas pašlaik ir viena gada valsts budžets, taču tikai aizsargājamo teritoriju palielināšana meža nozarē vien ik gadu samazinās eksporta ienākumus par vismaz 800 milj. eiro, kā arī nodarbinātību nozarē un ar to saistītajās sfērās

Komentāri

Pievienot komentāru