Jaunākais izdevums

Izstrādājot SkatSkat.lv 360 grādu virtuālās tūres, uzņēmējiem rodas ideja par vienkārši lietojamu kameru, kas ļautu to darīt ātrāk un bez pakalpojuma

Kopš 2010. gada, kad kompānija sāka darbu, tā lēnām «apaugusi» ar pakalpojumiem, kas palīdz parādīt klientam viņa produktus labāk. Uzņēmums fotografē un filmē ar bezpilota lidaparātiem no gaisa, veic 3D modelēšanu un veido vizualizācijas nekustamā īpašuma objektiem.

Pērn šo pakalpojumu bizness – SIA Giraffe Visualization Group Latvijā, LTD Giraffe360 Lielbritānijā un LLC Giraffe Visual Gruzijā – sasniedza pusmiljonu eiro lielu apgrozījumu. Uzņēmums piecos pastāvēšanas gados ir audzis teju par 100% ik gadu. Tomēr, lai cik veiksmīgs būtu bizness, tas nav viegli mērogojams – aug pakāpeniski, ļoti strauja izaugsme nav iespējama, jo ir liels roku darba apjoms. Lai paātrinātu virtuālo tūru izstrādes laiku, SkatSkat.lv vadītājs Mikus Opelts ar komandu pērn sāka strādāt pie jaunas tehnoloģijas – vienkārši lietojamas 360 grādu fotokameras ražošanas. «Cilvēkiem nepieciešams uztvert vidi, nodot informāciju. Lai gan iPhone taisa labas bildes, ar to ne vienmēr pietiek – fotogrāfijas nenodod pilnīgu informāciju par vidi,» saka Mikus.

Visu rakstu Nodod kameru patērētāju rokās lasiet 29. marta laikrakstā Dienas Bizness.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bieži vien uzņēmēji veido biznesu idejas vārdā un pirmais solis tajā nav matemātisks aprēķins, tomēr ienākumu plūsmas aprēķins lieti noderēs

«Daudz kas tiek darīts tāpēc, ka intuīcija saka, ka tā vajag, bet arī tad, ja uz acīm ir rozā brilles, ir jāstāv ar abām kājām uz zemes. Ja cilvēks vēlas realizēt savu sapni, tad tā arī jāsaka, nevis jāmēģina kādam iestāstīt, ka tas būs liels bizness. Startup bieži māna sevi, slēpjoties aiz lielām frāzēm, un beigās sanāk tikai tāda nevalstiskā organizācija, kas daudzos līmeņos ir forši, bet biznesam jābūt kvalitatīvam, un tas nozīmē veselīgu naudas plūsmu. Ja tā nav, uzņēmums nevar atļauties novirzīt līdzekļus jauna projekta izstrādei vai dalībai izstādēs, kas nozīmē, ka kompānija nevar attīstīties,» uzskata Mikus Opelts, SkatSkat (SIA Giraffe Visualization Group) vadītājs. Viņa skatījumā nav problēmu sapņot, bet tad skaidri jāapzinās, ka grib konkrēto ieceri realizēt tāpēc, ka ir neracionāla vēlme to darīt.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Latvijas startup dibinātājs: 500 tūkstoši eiro mums ir maza summa

Anda Asere, 15.12.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Investīcijas vienīgā pievienotā vērtība ir atbildība. Mums ir dots uzticības kredīts pusmiljona eiro apmērā. Tas ir riska kapitāls, viņi zina, ar ko riskē, bet es nebūtu apmierināts, ja mēs nenopietni realizētu šo iespēju,» saka Mikus Opelts, virtuālo tūru tehnoloģiju ražotāja SIA Giraffe360 dibinātājs un vadītājs.

Uzņēmuma nule piesaistītā investīcija 500 tūkstošu eiro apmērā ir viens no šogad apjomīgākajiem publiski zināmajiem investīciju darījumiem startup jomā. Šis finansējums domāts produkta izstrādnei, bet nākamā investīcija plašākiem darbiem pārdošanas jomā gaidāma jau pēc diviem gadiem. Vairāk par investīcijām, startup attīstību Latvijā un to, kāpēc šādu ierīci nav izstrādājis neviens cits fotoaparātu ražotājs, M. Opelts stāsta intervijā DB.

Fragments no intervijas:

Tavs uzņēmums Giraffe360 tikko piesaistīja investīcijas pusmiljona eiro apmērā. Iepriekš publiski vairāk zināms tavs otrs projekts – Skatskat virtuālās tūres. Ar ko īsti nodarbojas Giraffe360?

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas nekustamo īpašumu darījumu asociācija (LANĪDA) un nekustamo īpašumu sludinājumu portāls City24.lv pirmo reizi Latvijā organizēja konkursu Nekustamo īpašumu aģents 2016, lai noskaidrotu un godinātu nozares labākos profesionāļus.

Konkurss piedzīvojis necerēti lielu atsaucību: tajā piedalījās vairāk nekā 100 dalībnieku, no kuriem konkursa 2.kārtā tika 69 cilvēki. Žūrijas vērtēšanai tika nodoti 25 video, savukārt seši no tiem tika izvirzīti konkursa trešajai – fināla kārtai. Par finālistiem kļuva: Uldis Cīrulis (Ober-Haus Real Estate Latvia), Konstantīns Ķiuka (Royal Estate), Līga Kohtanena (Real Estate Jurmala SIA), Edgars Švecs (ImperioEstate), Gunārs Valtenbergs (Telpas biznesam) un Kristīne Dubane (Ober-Haus Real Estate Latvia). Šiem konkursantiem bija jāprezentē sevi un sava darba specifiku, kā arī jāpiedalās interaktīvā lomu spēlē, izspēlējot iespējamo situāciju saskarsmē ar potenciālo klientu, kura lomu spēlēja Dailes teātra aktieris Lauris Dzelzītis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Grāmatā apkopoti Latvijas uzņēmēju un vadītāju vērtīgākie padomi

Dienas Bizness, 10.05.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apgāds Mansards izdevis grāmatu «Panākumi dzīvē un biznesā. Latvijas uzņēmēju un vadītāju vērtīgākie padomi», kurā apkopoti Latvijas uzņēmēju un vadītāju vērtīgākie padomi, informē apgāda pārstāvis Arvis Ostrovskis.

Grāmatā, kurai ievadvārdus veltījis Latvijas Valsts prezidents Raimonds Vējonis, ar saviem vērtīgākajiem dzīves un biznesa padomiem dalās 100 mūsdienu Latvijas profesionāļi, starp tiem arī SIA Latvijas Mobilais Telefons prezidents Juris Binde, uzņēmējs Vilis Vītols, AS Olainfarm padomes locekle Gunta Veismane, AS LIDO īpašnieks Gunārs Ķirsons, maizes ceptuves Lāči saimnieks Normunds Skauģis, izglītības programmas Iespējamā misija valdes priekšsēdētāja Ingrīda Blūma, Andele Mandele vadītāja Līva Jaunozola, SIA Pure Chocolate līdzīpašnieks Pēteris Žimants, Valmiermuižas alus darītavas saimnieks Aigars Ruņģis, IT jomas uzņēmumu SKATSKAT & Giraffe360 dibinātājs Mikus Opelts, MILZU! saimnieks Enno Ence, uzņēmēja Aiva Vīksna, grāmatas Latvietes Karma autore Inta Blūma un daudzi citi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Start-up

Giraffe Visual iekarojis Eiropu ar 3D virtuālās realitātes tūrēm

Žanete Hāka, 22.02.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Giraffe Visual gada laikā attīstījis vairākus jaunus interaktīvo vizualizāciju projektus, tostarp unikālu risinājumu, kas ļauj apmeklēt objektu 3D virtuālajā vidē, informē uzņēmums.

Projekts īstenots ar savu finansējumu un bankas Citadele 20 tūkstošu eiro kredītlīniju. Šis projekts ļauj pielaikot vēlamo interjeru arī vēl nepabeigtos nekustamo īpašumu projektos.

Sadarbībā ar klientu Zviedrijā Giraffe Visual komanda radījusi risinājumu, apvienojot tajā vairākus līdz šim izstrādātos produktus. Modelējot 3D nākotnes dzīvojamo ēku kompleksu, izveidota unikāla aplikācija, kas klientam, uzliekot virtuālās realitātes brilles, ļauj nokļūt vēl neuzbūvētā ēku kompleksā un to «izstaigāt». Tā kā cilvēku gaumes un vajadzības ir dažādas, tad topošā mājokļa iekārtojumu iespējams pielāgot katra klienta vēlmēm. Virtuālās vizītes laikā uzņēmuma pārstāvis, izmantojot planšetdatoru, vada klientu pa mājokli un piedāvā dažādus gan interjera, gan funkcionālo risinājumu variantus. Šāds rīks ir noderīgs, lai iepazītu kaut ko, kas dzīvē vēl nemaz neeksistē.

Komentāri

Pievienot komentāru