Mazais bizness

Sekojot idejai: Nostiprina pozīcijas robotikas apmācībā

Linda Zalāne, Latvijas Radio, speciāli DB, 09.10.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Robo Hub trīs gados attīstījusies gan savas skolas ietvaros, gan mācot robotiku un programmēšanu vispārizglītojošās iestādēs daudzviet Latvijā.

«2016. gadā biznesu sākām ar pirmajām apmācībām nelielām bērnu grupām. Šajos gados esam attīstījušies, pie mums regulāri uz nodarbībām nāk vairāk nekā 600 bērnu. Jaunākajiem skolēniem ir trīs gadi, vecākajiem – 13 gadi. Nodarbības notiek darba dienu vakaros un sestdienās no rītiem mūsu skolā pie VEF. Vienlaicīgi bērni strādā vairākās klasēs dažādās vecuma grupās; katrā klasē ir līdz 10 bērniem. Lielākas klases neveidojam, lai saglabātu individuālu pieeju. Tāpat ir pieaudzis mūsu skolotāju pulks. Sākām ar trīs četru cilvēku komandu, kas strādāja no rīta līdz vakaram, bet tagad mums ir skolotāji, kuri nāk dažas reizes nedēļā un novada atsevišķas nodarbības. Šobrīd esam jau 16 skolotāju komanda,» trīs gadu izaugsmes tempu apraksta robotikas skolas Robo Hub (SIA Robo Hub) dibinātāja Felicita Zatlere-Kotāne.

Noturēt uzmanību

Robo Hub darbības pamatā ir Lego Education mācību programma, kas paredz, ka konstruējot un programmējot bērns iemācās loģiski un radoši domāt. Robo Hub mājvietā nodarbības ir atvērtas, proti, starp apmācību klasēm un atpūtas telpu, kurā uzturas vecāki, nav durvju. Viss ir atvērts, labi redzams un sadzirdams. «Tas ir svarīgi, ka vecāki redz, kā noris nodarbības. Sekojam līdzi arī bērnu ieinteresētībai. Tiklīdz jūtam, ka nodarbības saturs kļūst garlaicīgs un bērni kļūst izklaidīgi, tā papildinām to. Mūsdienu bērnu uzmanību noturēt ir jāprot,» stāsta F. Zatlere-Kotāne.

Pirmajā gadā uzņēmuma pedagoģiskais mērķis bija panākt, lai apmācāmo pulks būtu nemainīgs no septembra līdz maijam. «Radījām saturu, kas ir interesants un izglītojošs vienlaicīgi. Tas izdevās. Nodarbības mācību gada griezumā pamet vien daži bērni. Tie ir skolotāja darba augļi. Otrajā darbības gadā īpaši strādājām pie tā, lai pieslīpētu nodarbību saturu un izveidotu mūsu skolotāja profilu. Tas nozīmē, ka ir noteikumi, kā strādājam ar bērniem un kā rīkojamies dažādās situācijās. Attiecības starp skolotāju un bērnu balstās mūsdienu izglītības tendencēs,» viņa turpina.

Šajā mācību gadā Robo Hub nodarbības pasniedz vairāk nekā 20 vispārizglītojošās iestādēs. Lauvas tiesu – Rīgā, Pierīgā un Jūrmalā, bet ir arī tālākas vietas, kurp uzņēmuma skolotāji brauc pasniegt stundas, piemēram, Talsi, Salaspils, Valmiera, Saulkrasti.

Visu rakstu lasiet 9. oktobra laikrakstā Dienas Bizness, vai meklējot tirdzniecības vietās.

Abonē (zvani 67063333) vai lasi laikrakstu Dienas Bizness elektroniski!

Komentāri

Pievienot komentāru