Jaunākais izdevums

Patērētāju tiesību aizsardzības centra (PTAC) pārstāvji 6.septembra vakarā, kad notika Siguldas gaisa trošu vagoniņa sasvēršanās, netika informēti par notikušo tāpēc, ka sasvēršanās netika uzskatīta par avāriju, informēja SIA LGK atrakcijas pārstāvis Pēteris Pastars.

Viņš uzsvēra, ka gaisa trošu vagoniņš ir aizķēries, kas tiek uzskatīts par negadījumu, kas jau tajā pašā vakarā tika novērsts, tāpēc, viņaprāt, nav bijusi nepieciešamība sazināties ar PTAC.

Pastars atzīst, ka jau šobrīd Siguldas gaisa trošu vagoniņam ir uzstādīti jauni, drošāki drošības spilveni. Ja elektronika tomēr atkal kaut kādā veidā nenostrādās, šie gaisa spilveni novērsīs vagoniņa sasvēršanos.

Jau ziņots, ka Siguldas gaisa trošu vagoniņš 6.septembra vakarā sasvēries vagoniņa automātikas dēļ.

Kā iepriekš informēja Pastars, vagoniņa automātika nav savlaicīgi nostrādājusi, tāpēc vagoniņš iebraucis peronā, kā dēļ sasvēries.

Kļūda jau tajā pašā vakarā tika konstatēta, ar pastiprinātu uzraudzību tika palaisti divi izmēģinājuma braucieni, kuru laikā problēmu vairs nav bijis, tāpēc arī cilvēkiem tika atļauts ar to pārvietoties.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

PTAC izmeklē Siguldas trošu vagoniņa avārijas lietu; apturēta vagoniņa darbība

Žanete Hāka, 11.09.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) ir veicis pārbaudi pēc 6. septembrī notikušā negadījuma, kad būtiski sasvērās Siguldas gaisa trošu vagoniņš, un apturējis vagoniņa darbību, pieprasot ārpuskārtas tehnisko pārbaudi, informē PTAC.

Par vagoniņa darbības atjaunošanu PTAC lems, izvērtējot ārpuskārtas pārbaudes rezultātus, kā arī lietas materiālus. PTAC šo gadījumu klasificē kā bīstamās iekārtas avāriju, pēc kuras iekārtu nedrīkstēja darbināt, nepaziņojot PTAC un nesagaidot izmeklēšanas rezultātus.

Pirmdien PTAC veiktajā pārbaudē konstatēts, ka negadījums ar gaisa trošu ceļa vagoniņu notika, nefunkcionējot iekārtas drošības ierīcei, kura nepieļauj vagoniņa kustību, ieejot piestātnē tālāk par paredzēto drošības atzīmi. Iepriekšminētajā situācijā drošības ierīces atteice uzskatāma par daļēju bīstamās iekārtas bojājumu un līdz ar to notikušais gadījums, kura rezultātā bīstami sasvērās vagoniņš, kurā atradās 12 pasažieri, kvalificējams kā bīstamās iekārtas avārija.

Komentāri

Pievienot komentāru